Το πρωτοσέλιδο της ομάδας των 1.000.000.000 οπαδών

Η ισπανική εφημερίδα Marca αποφάσισε να τιμήσει την κορυφαία ομάδα της ημέρας, της εβδομάδας, του μήνα, της χρονιάς. Αυτή είναι η ομάδα που υποστηρίζουμε όλοι και ευχόμαστε να μετατρέψει τον κορονοϊό σε τίποτα περισσότερο από μια κακή ανάμνηση.

Ο Σέρχιο Ράμος προσεύχεται κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, που έγινε την 3η μέρα του 2020. Σήμερα αυτή η στάση προσοχή εκφράζει τους περισσότερους πολίτες της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης
AP PHOTOS/MANU FERNANDEZ

Ο κορονοϊός έχει φέρει σε κατ' οίκον περιορισμό τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, με την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ να είναι οι κύριες εστίες του πολέμου της πανδημίας που μετρά ήδη σχεδόν 6.000 νεκρούς μέχρι αυτήν τη στιγμή. Στην Ισπανία, ο 'πόλεμος' κόντρα στον COVID-19 είναι στην πιο κρίσιμη καμπή του, με 33.000 επιβεβαιωμένα περιστατικά, σε μια χρονική στιγμή που οι κρατικές υπηρεσίες υγείας έχουν ήδη εγκαινιάσει ένα ''νοσοκομείο COVID' σε πρώην εκθεσιακό χώρο της Μαδρίτης και πρόκειται να ρίξουν 650.000 διαγνωστικά τεστ στη διάθεση των νοσοκομειακών γιατρών ανά την επικράτεια. Η χώρα ζει την υπέρτατη μάχη κόντρα σε έναν αόρατο εχθρό. Η Marca, όμως, βρήκε την ομάδα που θα πετύχει τη νίκη με γκολ στο 90'. Η 'ομάδα' αποτελείται από γιατρούς, νοσοκόμους και όσους εργάζονται με φυσική παρουσία σε θέσεις που είτε αφορούν την υγεία είτε συνολικά την ομαλή λειτουργία των ισπανικών πόλεων, ενώ η πανδημία επελαύνει.

Πρωτοσέλιδο MARCA - Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020
Πρωτοσέλιδο MARCA - Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 FACEBOOK/MARCA

'El Equipo de Todos' γράφει το πρωτοσέλιδο, που σημαίνει 'Η Ομάδα Όλων Μας', με τον υπότιτλο να τονίζει πώς "με αυτήν την επιλογή παικτών, η νίκη είναι σίγουρη". Στην ομάδα 'παίζει' ο λοιμοξιολόγος Πάμπλο Μπαρέιρο, ο οποίος δηλώνει στην ισπανική εφημερίδα πως οι 'μάχες' στο νοσοκομείο που δουλεύει κόντρα στον COVID-19 κερδίζονται σε καθημερινή βάση, ενώ η ομάδα του προσπαθεί να αναχαιτίσει το μυστήριο της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού και να απαντήσει στο γιατί αυτός επιτίθεται κυρίως στους ηλικιωμένους με θανάσιμα αποτελέσματα. Η νοσοκόμα Ρόσα Μαρτίνεθ διηγείται εφιαλτικές εικόνες από την καθημερινότητά της σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ η ταμίας Λουδ Μαρτίνεθ αφηγείται την πάλη με τον φόβο, που βολτάρει παρέα με την πανδημία δίπλα της, σε κάθε στιγμή της καθημερινής εργασίας της.

Ο οδοκαθαριστής Ρομπέρτο Φερνάντεθ Λόπεθ και ο εφημεριδοπώλης Άνχελ Χιμένεθ Γκονθάλεθ συμφωνούν απόλυτα με όσα αναφέρει ο Λούις Μαρτίνεθ Μεχίντε, μέλος της ομάδας ειδικών καταδρομών που βοηθάει στην διαχείριση της κρίσης: Η Ισπανία, όπως και κάθε χώρα της Ευρώπης, δεν θα νικηθεί από τον ιό, θα ζήσει την απόλυτη δοκιμασία αξιών, ιδεών, πνευματικών και σωματικών αντοχών και στο τέλος θα νικήσει. Όπως όλοι μας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK