Το στάδιο που ενοικιάζεται σε Airbnb είναι η νέα κανονικότητα

Στάδιο μπέιζμπολ στη Μινεσότα διάγει νέα 'καριέρα' ως 'bed and breakfast' προορισμός για παρέες που θέλουν να ζήσουν "την απόλυτη αθλητική εμπειρία". Όλα συμβαίνουν και όλα επιτρέπονται στη μετά-lockdown εποχή.

Το στάδιο των Ντένβερ Μπρόνκος, ΗΠΑ
Το στάδιο των Ντένβερ Μπρόνκος, ΗΠΑ UNSPLASH

Ο επαγγελματικός αθλητισμός κάνει δειλά δειλά την επανεκκίνησή του στην Ευρώπη, με την Bundesliga να έχει σύρει τον χορό, ενώ και στις ΗΠΑ εξετάζεται το σενάριο της επιστροφής των ομάδων του NBA στα παρκέ, με την Disney World στο Ορλάντο να φαντάζει ο ιδανικός προορισμός. Το μπέιζμπολ πιθανότατα θα επανέλθει σε αγωνιστική δράση μέσα στο καλοκαίρι, στην Αριζόνα. Μέχρι τότε, η ομάδα Pensacola Blue Wahoos βρήκε τρόπο για να εκμεταλλευτεί το γήπεδό της, στο οποίο συστεγάζεται με τους Minnesota Twins.

Η καταχώρηση του σταδίου στην πλατφόρμα της Airbnb
Η καταχώρηση του σταδίου στην πλατφόρμα της Airbnb AIRBNB

Κοστίζει 1.500 δολάρια το βράδυ και αναφέρεται σε παρέες ως και 10 ατόμων: Πρόκειται για το κόστος μιας διανυκτέρευσης στο στάδιο των Blue Wahoos, το πρώτο γήπεδο στην ιστορία του επαγγελματικού αθλητισμού που αξιοποιείται ως κάτι που παραπέμπει σε ξενοδοχείο και λούνα παρκ ενήλικης διασκέδασης ταυτόχρονα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoo Finance, οι διαμένοντες μπορούν να διοργανώσουν εκεί ένα αξέχαστο πάρτι γενεθλίων, να έρθουν ως συνοδοί ομάδας ακαδημιών, να ζήσουν ένα ονειρεμένο bachelor party, να γίνουν "οι ήρωες του γραφείου", προγραμματίζοντας "την απόλυτη απόδραση για όλους τους συναδέλφους τους". Το στάδιο της ομάδας των Blue Wahoos παρουσιάζεται ως ο ιδανικός προορισμός για κάθε είδους τουριστικές εξορμήσεις.

Η ενοικίαση περιλαμβάνει πολυτελή υπνοδωμάτια, επιπλωμένα σαλόνια, αποδυτήρια και δραστηριότητες στο γήπεδο. Οι καλεσμένοι θα έχουν και τη δυνατότητα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μέσα από τις σήραγγες που ξεκινούν από τα αποδυτήρια, φορώντας τις αγαπημένες αθλητικές εμφανίσεις τους και κρατώντας μπαστούνια, μπάλες και όλο τον εξοπλισμό ενός παίκτη μπέιζμπολ. Το κάθε σαλόνι περιλαμβάνει δερμάτινους καναπέδες, τηλεοράσεις flat-screen, τραπέζι πινγκ πονγκ κι ένα μηχάνημα το οποίο κάθε φορά που του ρίχνεις κέρματα, εμφανίζει τον Snoop Dogg να ραπάρει για 1 λεπτό (το τελευταίο μπορεί και να το επινοήσαμε μόλις).

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα πανέξυπνο επιχειρηματικό σχέδιο, το όποιο έχει οδηγήσει σε μια έκρηξη κρατήσεων του σταδίου, σε ένα sold-out που μετράει δυο μήνες και συνεχίζεται ακάθεκτο. Πώς γεννήθηκε αυτή η παράξενη ιδέα; Ο Τζόναθαν Γκρίφιθ, μιλώντας στο FOX Business, εξήγησε πως ο σκοπός αυτής της 'αξιοποίησης' υπερβαίνει τα όρια του αθλητισμού: "Έγινε για τους ανθρώπους που ζουν κι εργάζονται στην κοινωνία μας, για να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία να σταθεί ξανά στα πόδια της". Σύμφωνα με τον Γκρίφιθ, το πείραμα της τουριστικής αξιοποίησης του σταδίου θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, σε πλήρη εναρμόνιση με τα χρονικά διαστήματα προπονήσεων των ομάδων και πιθανότατα θα κρατήσει ως το τέλος της χρονιάς.

Το στάδιο των Blue Wahoos απολαμβάνει τη φήμη ενός εκ των κορυφαίων της αμερικανικής Minor League και σύντομα, όπως φαίνεται, θα απολαμβάνει και τον τίτλου του πιο εμπορικού σταδίου-πανδοχείου Airbnb. Όλα επιτρέπονται πια στον αθλητισμό και στην κοινωνία της εποχής του κορονοϊού. Ακόμα και γήπεδα-ξενοδοχεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK