Ελλάδα-ΗΠΑ: Το τέλος της Εθνικής στο Παγκόσμιο είχε έρθει πριν από την αρχή

Το ανθρωπίνως δυνατόν δεν αρκούσε για ν' ανταγωνιστούν τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση τη μονάδα υποβρύχιων καταστροφών που παρέταξαν οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Μορφέσης και τα κορίτσια του δεν κατόρθωσαν ν' αποτρέψουν το μοιραίο στον προημιτελικό με τις ΗΠΑ
Ο Γιώργος Μορφέσης και τα κορίτσια του δεν κατόρθωσαν ν' αποτρέψουν το μοιραίο στον προημιτελικό με τις ΗΠΑ EUROKINISSI SPORTS

Η αποστολή της Εθνικής πόλο των γυναικών έμοιαζε από το ξεκίνημα χωρίς γυρισμό, σχεδόν αυτοκτονική. Απέναντι στην κορυφαία δύναμη της πισίνας, το σύνολο του Άνταμ Κρικόριαν, κάθε πιθανότητα επιτυχίας, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Νότια Κορέα, είχε μηδενιστεί. Το τελικό 15-5 λειτούργησε επιβεβαιωτικά.

Μια ομάδα με 3/3 στον όμιλο και 60-13 γκολ, μια ομάδα που μετρούσε 50 συνεχόμενες νίκες και δεν έχει χάσει σε παιχνίδι με αξία για περισσότερα από 5 χρόνια (Απρίλιος του '14, τελικός του World League από την Αυστραλία), μια ομάδα με κορμιά ασύγκριτα ογκωδέστερα και πιο γυμνασμένα από τα ελληνικά θα ήταν αδύνατο ν' απειληθεί. Πόσο μάλλον να ηττηθεί από τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση.

Ό,τι κι αν έχει σκαρφιστεί την τελευταία 10ετία ο Έλληνας κόουτς για να κοντράρει ένα ασυναγώνιστο σύνολο που όσα κεφάλια κι αν του κόψεις τόσα περισσότερα γεννάει σαν τη Λερναία Ύδρα, ηράκλειο άθλο δεν πέτυχε ποτέ.

Οι αλλαγές βασικών κανόνων του παιχνιδιού δεν λειτούργησαν αστάθμητα, ανατρέποντας τις συνθήκες και τα προγνωστικά. Αντιθέτως άνοιξαν ακόμη περισσότερο την απόσταση δυναμικής και δημιούργησαν ένα αγεφύρωτο χάσμα που αποτυπώθηκε σε μια διψήφια διαφορά γκολ, με τα 6 εξ αυτών στο πρώτο μισό (8-2).

Το υπερβατικό αμερικανικό όνειρο είχε από νωρίς εξελιχθεί σ' έναν εφιάλτη που άρχισε από το 4-0 της πρώτης περιόδου και το λυτρωτικό τέλος του καθυστερούσε να έρθει. Οι ΗΠΑ είχαν καταφέρει αυτό που επιδιώκουν, σχεδόν πάντα. Να σκοράρουν νωρίς, να ξεφύγουν και μετά να διαχειριστούν το προβάδισμά τους.

Πώς να τα βάλεις, αλήθεια, με την ακαταπόνητη Μάντι Μούσελμαν (των 4 γκολ), η οποία στα 21 της έχει ήδη τρία χρυσά μετάλλια σε Καζάν, Ρίο και Βουδαπέστη και οδεύει νομοτελειακά για το τέταρτο; Τουλάχιστον ο στόχος της επανόδου σε ολυμπιακό τουρνουά, από το Πεκίνο του 2008 στο Τόκιο του 2020, δεν έχει σβήσει από τον ορίζοντα. Με δύο απόπειρες να είναι μπροστά.

Σε πρώτη φάση θα διεκδικηθεί η 5η θέση στην Γκουανγκτζού. Εκείνο το 14-4 της πρεμιέρας από την Ισπανία (με τα 6 γκολ της Ταραγκό) ήταν ομολογουμένως καταδικαστικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK