Το τέλος του απίθανου σερί του Ολυμπιακού κι άλλες ιστορίες του Σαββατοκύριακου

Ο ΝΟΒ σταμάτησε το απίστευτο σερί του Ολυμπιακού, ο Τιμ Ντάνκαν (ή η Μπέκι Χάμον;) έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτου προπονητή στον πάγκο των Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Βουλιαγμένη για τη κανονική διάρκεια της Α1 πόλο 2019-2020 στο κολυμβητήριο Λαιμού, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019
Ο Χρήστος Αφρουδάκης του Ολυμπιακού σε στιγμιότυπο του αγώνα με τη Βουλιαγμένη για τη κανονική διάρκεια της Α1 πόλο 2019-2020 στο κολυμβητήριο Λαιμού, Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI SPORTS

Μερικές αθλητικές σημειώσεις για ωραία πράγματα που συνέβησαν, κάποια ελληνικού ενδιαφέροντος.

✔ Το σερί των διαδοχικών νικών του Ολυμπιακού στην Α1 πόλο Ανδρών, μοναδικό στην ιστορία του πρωταθλήματος, σταμάτησε το Σάββατο. Στο κολυμβητήριο του Λαιμού, οι 'ερυθρόλευκοι' βρέθηκαν πίσω 7-9 στο ημίχρονο από τον ΝΟ Βουλιαγμένης, κατάφεραν να προηγηθούν 13-12, ωστόσο μια γκάφα τούς στέρησε την ευκαιρία να κάνουν 163 τις συνεχόμενες επικρατήσεις τους στην κανονική περίοδο. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα με 10 από τα τελευταία 12 εναπομείναντα δευτερόλεπτα δικά του, αλλά δεν εκδήλωσε σουτ. Ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, φουνταριστός του ΝΟΒ, είχε παραμείνει στην επίθεση της ομάδας του, η μπάλα δεν προστατεύτηκε σε κάποια γωνία ούτε κάποιοι 'ερυθρόλευκοι' είχαν παραμείνει στην άμυνά τους. Η πάσα ήταν γρήγορη και ο Γκιουβέτσης ισοφάρισε 13-13 στην εκπνοή. Ο Ολυμπιακός είχε να χάσει από τις 28 Απριλίου 2012, πάλι στον Λαιμό, σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, ενώ ο ΝΟΒ, στον δεύτερο τελικό της προηγούμενης σεζόν, διέκοψε το νικηφόρο σερί των 163 νικών συνολικά. Φαίνεται ότι το 163 είναι ο τυχερός αριθμός των νότιων προαστίων.

✔ Δεν ξέρουμε αν γράφτηκε ιστορία στο Σαν Αντόνιο, με τη Μπέκι Χάμον να γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει να κοουτσάρει ως πρώτη προπονήτρια μία ομάδα του ΝΒΑ. Όταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς αποβλήθηκε επειδή προπηλάκισε το διαιτητή Τζέισον Γκόλντενμπεργκ, έμεναν 9:37 για τη λήξη της 3ης περιόδου στο ματς των Σπερς με τους Μπλέιζερς. Στα social media υποτέθηκε ότι η Χάμον, κόουτς της ομάδας στη Summer League, θα έπαιρνε το προπονητικό 'τιμόνι', αλλά στην πραγματικότητα ήταν μαζί με τον Τιμ Ντάνκαν και τον Γουίλ Χάρντινγκ. Ο Ντάνκαν ήταν εκείνος, πάντως, που φώναζε τους παίκτες και τους έδινε εντολές. Οι Σπερς έχασαν 116-121 και έπεσαν στο 5-8, ρεκόρ που έχουν και οι Μπλέιζερς.

✔ Στα 19 χρόνια της, μέσα στη Μόσχα, η Ζένια Μιεντβιέντιεβα έκανε ό,τι η ίδια αποκάλεσε "η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου, το πρώτο πρόγραμμα στη ζωή μου που έδωσα από την αρχή την ψυχή μου". Η 19χρονη Ρωσίδα, που προπονείται στον Καναδά με τον Μπράιαν Όρσερ, συμμετείχε στο Rostelekom Cup και πήρε βαθμολογία 225,76, κάτι που την έφερνε στην 1η θέση, μέχρι να μπει στο παγοδρόμιο η Αλιεκσάντρα Τρουσόβα. Πάλι έπεσε η 15χρονη σε προσπάθεια για τετραπλό, όπως στο τουρνουά του Καναδά, όμως γρήγορα βρήκε την αυτοκυριαρχία της. Το τετραπλό λουτζ, ο συνδυασμός τετραπλό τόλουπ-τριπλό τόλουπ και το τετραπλό τόλουπ-γιούλεπ (ένα γύρισμα)-τριπλό σάλτσοου της έδωσαν 234,47 και της έκλεισαν θέση στο Γκραν Πρι του Τορίνο, δηλαδή το τουρνουά που είναι η οροφή των Γκραν Πρι. Η Τρουσόβα έγινε η δεύτερη πατινέζ που τα καταφέρνει, μετά την Άνα Σερμπακόβα, τη 16χρονη αθλήτρια που, όπως και η Τρουσόβα, προπονείται με την Ετιέρι Τουτμπιερίτζε. Η Τρουσόβα είπε ότι "δεν βλέπω ποτέ τον αγώνα εκείνης που προηγείται, ούτε ακούω τη βαθμολογία της, μπαίνω στο παγοδρόμιο χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει". Ειρήσθω εν παρόδω, ένα βίντεο που τη δείχνει να κάνει ακριβώς το ίδιο άλμα με τον Γιουζούρου Χάνιου, τον 'χρυσό' ολυμπιονίκη στο απλό Ανδρών στην Πιονγκτσάνγκ, έφερε τη συζήτηση στο αν γίνεται οι γυναίκες να ανταγωνιστούν άντρες. Η Τρουσόβα, όπως και η Μιεντβιέντιεβα, εξέφρασε τη θετική διάθεσή της.

✔ Ο Εβάντερ Χόλιφιλντ επιστρέφει στα 57 του σε ρινγκ; Όλα αυτό δείχνουν. Ο Αμερικανός βετεράνος έχει να αγωνιστεί 8 χρόνια σε επαγγελματικό αγώνα, αλλά όπως φαίνεται θα πάρει μέρος σε ένα φιλανθρωπικό event στην Ιαπωνία. Ο Χόλιφιλντ είναι ο μόνος μποξέρ που έγινε αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής σε δύο διαφορετικές κατηγορίες (ελαφρών βαρέων βαρών και βαρέων βαρών) και ο μόνος πυγμάχος που πήρε 4 φορές έναν τίτλο, αφού τον είχε χάσει.

✔ Ελεύθερος να κλείσει με οποιαδήποτε ομάδα της αρεσκείας του είναι ο ατίθασος Κόλιν Κάπερνικ, ο οποίος πάλι βρήκε τρόπο να συγκρουστεί με το ΝFL. Η Λίγκα τον προσκάλεσε στην εγκατάσταση των Ατλάντα Φάλκονς για να κάνει ένα τεστ μπροστά σε εκπροσώπους 32 ομάδων. Ο quarterback των 49ers για 6 σεζόν είπε πως η Λίγκα τού έστειλε να υπογράψει ένα συμβόλαιο, κατά το οποίο θα αποποιείτο κάθε ευθύνη για τον τραυματισμό του και ότι δεν θα είχε το δικαίωμα να τη μηνύσει σε περίπτωση που οι ομάδες δεν τον διάλεγαν. Ο Κάπερνικ ανησύχησε, επίσης, για τη μαγνητοσκόπηση του workout του, αφού μόνο οι άνθρωποι των Ατλάντα Φάλκονς θα είχαν δικαίωμα να το καταγράψουν. Φοβόταν ότι η Λίγκα θα επεξεργαζόταν το προϊόν και θα άφηνε στο βίντεο μόνο τις κακές πάσες του. Λόγω των συγκρούσεών με το καθεστώς του ΝFL για θέματα όπως η κλασική γονατιστή στάση του κατά τη διάρκεια του αμερικανικού ύμνου, ο Κάπερνικ είναι 3 χρόνια χωρίς ομάδα. Παρ' όλα αυτά, έκανε ένα ιδιωτικό workout στην Ατλάντα, στο λύκειο 'Charles R. Drew', σχεδόν μία ώρα από τις εγκαταστάσεις των Φάλκονς, το οποίο κάλυψαν ρεπόρτερ, αλλά μόλις 8 εκπρόσωποι ομάδων. Όσοι είχαν πάει στο κέντρο των Φάλκονς, δεν παρευρέθηκαν στην επίδειξη δυνατοτήτων, που με χαρά οι περισσότεροι είδαν ότι είχαν παραμείνει αναλλοίωτες, του 32χρονου, πια, αθλητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK