Το Twitter ξέρει ποιος σκότωσε τη γυναίκα του Ο Τζέι Σίμπσον

Πέρασαν 25 χρόνια από την εμπλοκή του Ο Τζέι Σίμπσον στο θάνατο της γυναίκας του. Το Twitter θυμάται.

Φωτογραφία από τη δίκη του Ο.Τζ Σιμπσον. Ο πρώην αθλητής δοκιμάζει στα χέρια του τα γάντια του δολοφόνου
Φωτογραφία από τη δίκη του Ο.Τζ Σιμπσον. Ο πρώην αθλητής δοκιμάζει στα χέρια του τα γάντια του δολοφόνου AP PHOTO/VINCE BUCCI, POOL, FILE)

Αν μπορούμε να συγκρίνουμε το πέρασμα του Ο Τζέι Σίμπσον από τον επαγγελματικό αθλητισμό με κάτι ελληνικό, τότε ίσως το όνομα 'Δομάζος' ή 'Αντωνιάδης' να αντέχει στη σύγκριση. Ο O Τζέι γνωστός και ως 'Juice', έπαιξε στους Buffalo Bills και στο San Francisco, σε ένα σύνολο 11 σεζόν, από το 1968 ως το 1979. Κατέχει το ρεκόρ των 2000 γιαρδών σε μια σεζόν, ενώ έχει ενταχθεί στο Hall Of Fame του Κολεγιακού Ποδοσφαίρου, αλλά και στο Pro Football Hall of Fame. O Σίμπσον έγινε ηθοποιός, τηλεσχολιαστής, παρουσιαστής, ο πρώτος μεγάλος μη λευκός σταρ των Αμερικάνικων media.

Και όλα καταρρεύσαν τον Ιούνιο του 1994, όταν η γυναίκα του, Νικόλ Μπράουν και ο εραστής της, Ρον Γκόλντμαν, βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι, με τα ίχνη του φόνου να καταλήγουν στον βετεράνο αθλητή. Ακολούθησε μια άγρια καταδίωξη ανάμεσα στον Σίμπσον και στην αστυνομία, μια ακροαματική διαδικασία που εξελίχθηκε σε ένα πανεθνικό τηλεοπτικό σίριαλ και η αθώωση του 'Juice'.

Στη συνέχεια, η οικογένεια της Μπράουν απέσπασε τεράστια χρηματικά ποσά ως αποζημίωση, ενώ ο Σίμπσον δεν γλίτωσε τη φυλακή, όταν συνελήφθη μερικά χρόνια αργότερα για ένοπλη ληστεία και απαγωγή. Σήμερα, σε ηλικία 72 ετών, έχοντας αποφυλακιστεί πια, ο Ο Τζέι μαθαίνει από το Twitter πως εκείνος σκότωσε τη Νικόλ Μπράουν και τον εραστή της.

Ψέυτικο τουιτ του Ο.Τζ Σιμπσον
Ψέυτικο τουιτ του Ο.Τζ Σιμπσον

Συγκεκριμένα, ένας λογαριασμός με το όνομα του Σίμπσον, στο δεύτερο του ποστ, ανέβασε τρεις λέξεις με ξεκάθαρο μήνυμα: "I killed her". Στη συνέχεια, ο αληθινός Ο Τζέι επιχείρησε μέσα από το αληθινό του προφίλ στο Twitter να φωνάξει και πάλι "ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ", τονίζοντας πως το επίμαχο tweet προερχόταν από ψεύτικο λογαριασμό. Βεβαίως, καμία δημοσίευση δεν γίνεται τυχαία, καθώς στις 12 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την αποκάλυψη της δολοφονίας των Μπράουν-Γκόλντμαν και του αστυνομικού-δικαστικού σίριαλ που ξεκίνησε και έφτασε να γίνει μέχρι και ντοκιμαντέρ, αλλά και δραματοποιημένη ιστορία από το τηλεοπτικό κανάλι FX.

Κανείς δεν θα μάθει ποτέ, πως ο Ο Τζέι Σίμπσον κατάφερε να βγει 'καθαρός' από μια δικαστική περιπέτεια, όπου σύμφωνα με την εισαγγελέα Μάρσια Κλαρκ ήταν σαφές πως το DNA του βρισκόταν στα θύματα της δολοφονίας, πως ο ίδιος ως απατημένος σύζυγος, είχε ξεκάθαρο κίνητρο, πως ο βετεράνος αθλητής είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του και τον εραστή της. Για καλή του τύχη, ο αστυνομικός επιθεωρητής Μαρκ Φέρναμ, ο οποίος είχε συλλάβει τον Σίμπσον, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ρατσιστική συμπεριφορά προς αφροαμερικάνους,ενώ όπως στη συνέχεια αποκάλυψε η ομάδα υπεράσπισης του δικηγόρου Τζόνι Κόχραν, είχε εμπλακεί στην υπόθεση ξυλοδαρμού του νεαρού Ρόντνι Κινγκ από αστυνομικούς, σε κεντρική λεωφόρο του Λος Άντζελες, το καλοκαίρι του 1991.

Ο Σίμπσον κατάφερε να μετατρέψει τη δίκη σε συλλαλητήριο κατά της αστυνομικής βίας, προκαλώντας στους ενόρκους έντονες αμφιβολίες ως προς το αν η αστυνομία είχε αντιμετωπίσει τη σύλληψη του με 'καθαρή' ματιά ή με ρατσιστικό μένος. Σε έρευνα αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου που είχε ακολουθήσει την αθώωση του Σίμπσον, στην ερώτηση "είναι ο Ο Τζέι ένοχος;" ένα ποσοστό άνω του 65% των ερωτηθέντων, είχε απαντήσει θετικά, με απόλυτη βεβαιότητα. Φαίνεται πως παραπλάνησε το δικαστήριο ο 'Juice', αλλά ποτέ δεν κατάφερε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Δεν αποκλείεται πάντως να το διασκεδάζει στο Twitter, καθώς ήδη ένα παράλληλο σίριαλ που τον θέλει 'μυστικό πατέρα' της Κλόι Καρντάσιαν είναι σε εξέλιξη.


 

News 24/7

24MEDIA NETWORK