Το 'Welcome to the Jungle' είναι ο ύμνος του ελληνικού βόλεϊ

Δακρυγόνα, πυρσοί, ροχάλες, αντικείμενα, μούντζες παραγόντων σε οπαδούς. Το ελληνικό βόλεϊ θα μπορούσε εύκολα να προσαρμοστεί στο φυσικό περιβάλλον της ζούγκλας.

Το 'Welcome to the Jungle' είναι ο ύμνος του ελληνικού βόλεϊ
EUROKINISSI

Δύο παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας που φρόντισαν με ευλάβεια να επιβεβαιώσουν τον χαρακτηρισμό τους. Ένα ντέρμπι στο κλειστό του Αγίου Θωμά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και ένα ακόμη στη Μίκρα, μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ. Το ένα ολοκληρώθηκε δίχως... θύματα, το άλλο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Να μην ξέρεις για τι πρέπει να προβληματιστείς περισσότερο.

Το γεγονός πως στο κλειστό του Αγίου Θωμά το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη και οι παίκτες των δύο ομάδων προσέφεραν θέαμα και σασπένς υψηλού επιπέδου, μάλλον δεν άξιζε σε κανέναν. Σίγουρα όχι σε αυτούς που προσπάθησαν με 'ντου' να μπουν στο κλειστό και έφεραν την αντίδραση της αστυνομίας με δακρυγόνο. Το αέριο πέρασε μέσα και προκάλεσε ασφυξία τόσο στους παίκτες, όσο και σε... άμαχο πληθυσμό.

Μετά από μια 35λεπτη διακοπή, το ντέρμπι συνεχίστηκε αλλά με το ίδιο αντιαθλητικές συνθήκες. Οπαδοί σε απόσταση αναπνοής από το τάραφλεξ, δίπλα στους παίκτες. Κάθε φορά που οι 'ερυθρόλευκοι' επιχειρούσαν να σερβίρουν, το έκαναν με συνοδεία από μπινελίκια, αντικείμενα και ροχάλες. Το καταγγέλλουν οι ίδιοι, το μαρτυρά και ο τηλεοπτικός φακός.

"Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά από οπαδούς γηπεδούχου ομάδας. Ήταν τρελό όλο αυτό και δεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό. Είναι λογικό να υποστηρίζεις την ομάδα σου αλλά αυτά που συνέβησαν εκεί ξεπερνούν τη λογική και δεν έχουν καμία θέση στο βόλεϊ και σε κανένα γήπεδο. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε από τα δακρυγόνα που έπεσαν στην αρχή του αγώνα, μετά από μάχη των οπαδών με την αστυνομία. Η κατάσταση ήταν επικίνδυνη και δεν μπορείς να παίξεις βόλεϊ όταν έχεις σε τόσο κοντινή απόσταση κόσμο που βρίζει, φτύνει και πετάει πράγματα. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα και από το γεγονός ότι φύγαμε με τη νίκη από εκεί μέσα", οι δηλώσεις του Φίνγκερ, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και όσα υποστήριξαν οι υπόλοιποι ξένοι του Ολυμπιακού, αντίθετα με τον Πετρέα που έχει συνηθίσει. "Η ομάδα στο πρώτο σετ μπήκε επηρεασμένη από την διακοπή του αγώνα. Ήταν μία ατμόσφαιρα που πολλοί ξένοι αθλητές μας δεν είχανε ζήσει".


Από την άλλη, ήρθε μια δήλωση του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, που μάλλον θα αιφνιδίασε πολλούς. Ίσως και τον ίδιο, αν στο μέλλον βρεθεί αντιμέτωπος με μια παρόμοια κατάσταση ως φιλοξενούμενος. "Η απόδοσή μας στο ματς ήταν υψηλή. Στον αθλητισμό θέλεις και τύχη. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός υπερτερούσε μόνο στην τύχη και φάνηκε στους τελευταίους πόντους. Μακάρι όλα τα γήπεδα στην Ελλάδα να έχουν την ατμόσφαιρα αυτή. Είναι μαγευτικό να παίζεις σε τέτοια ατμόσφαιρα"...

Η ρίψη δακρυγόνου έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο κλειστό του Αγίου Θωμά και προκάλεσε την διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για περισσότερη από μισή ώρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Η ρίψη δακρυγόνου έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο κλειστό του Αγίου Θωμά και προκάλεσε την διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για περισσότερη από μισή ώρα (15/12/2019) ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Η ρίψη δακρυγόνου έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο κλειστό του Αγίου Θωμά και προκάλεσε την διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για περισσότερη από μισή ώρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Το 'Welcome to the Jungle' είναι ο ύμνος του ελληνικού βόλεϊ
Δύσκολη η κατάσταση για τους παίκτες που πήγαιναν στο σερβίς.

Τέτοια μαγευτική ήταν και η ατμόσφαιρα στη Μίκρα. Εκεί όπου μετά από εντάσεις και τις... μούντζες που μοίραζε με πάθος ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Τζήκας, η κατάσταση προφανώς και δεν εκτονώθηκε. Αντίθετα οι φίλοι του Ηρακλή αρνήθηκαν αν εκκενώσουν το γήπεδο και το ματς διεκόπη οριστικά εις βάρος των γηπεδούχων.

"Αλήθεια κύριοι της ΚΕΔ με ποιο κριτήριο επιλέξατε ως Α’ διαιτητή τον κ. Μυλωνάκη ο οποίος ποτέ δεν διαιτήτευσε στο γήπεδο της Μίκρας, είναι παντελώς άσχετος με τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου ντέρμπι και ο οποίος επιλεκτικά και επιδεικτικά καθόλη τη διάρκεια του αγώνα αγνοούσε τις προκλήσεις των παικτών του Παοκ και του γενικού αρχηγού του κ. Αχιλλέα Τζήκα προς τον κόσμο του Ηρακλή με αποκορύφωμα τις κατ’ επανάληψη μούντζες και άσεμνες χειρονομίες προς τους φιλάθλους του Ηρακλή. Εις επίρρωσιν όλων των παραπάνω υπάρχει και το σχετικό βίντεο. Ο εν λόγω διαιτητής ζήτησε την εκκένωση της κερκίδας στην οποία βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας, ενώ την ίδια στιγμή ο παίκτης του Παοκ κ. Τακουρίδης απωθούσε βιαίως τον Β’ διαιτητή του αγώνα κ. Γεωργιάδη που επιχειρούσε να τον συνετίσει ώστε να σταματήσει τις άσεμνες χειρονομίες προς τους φιλάθλους του Ηρακλή και γι’ αυτό το γεγονός υπάρχει βίντεο που το επαληθεύει...

Απορούμε με την επιλεκτική ευαισθησία της διαιτησίας η οποία στον περσινό αγώνα Παοκ- Ηρακλή ενώ υπήρξε ρατσιστική επίθεση είς βάρος του παίκτη μας κ. Μπάιρον Φέργκιουσον και εκατοντάδες φτυσίματα και λεκτικοί προπηλακισμοί δεν διεκόπη το παιχνίδι. Αλήθεια στο περσινό παιχνίδι Παναθηναϊκός- Ηρακλής όταν από την πλευρά των οπαδών του Παναθηναϊκού άναψαν (6) καπνογόνα και υπήρξε 35 λεπτή διακοπή του αγώνα δεν ζητήθηκε η εκκένωση του γηπέδου; Αλήθεια γιατί στο σημερινό αγώνα Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού που συνέβησαν αίσχη δεν ζητήθηκε η εκκένωση του γηπέδου; Επομένως κύριοι θα μας επιτρέψετε να θεωρήσουμε πως λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά το δοκούν. Ζητάμε, λοιπόν, έως την Τετάρτη 18/12/19 η επιτροπή πρωταθλήματος να ορίσει την επανάληψη του αγώνα με διαιτησία 50 – 50. Σε διαφορετική περίπτωση σας δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το άθλιο, γελοίο και αναξιοπρεπές πρωτάθλημα", ανέφερε μεταξύ άλλων η επίσημη τοποθέτηση του Ηρακλή.

Κάπως έτσι μια αγωνιστική με δύο ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ κύλησε όπως αναμενόταν. Με τον φόβο των 'αντίποινων' να ελοχεύει στα παιχνίδια του δεύτερου γύρου, το θρυλικό 'Welcome to the Jungle' που γράφτηκε 30 χρόνια πριν θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τον ύμνο του ελληνικού βόλεϊ 30 χρόνια μετά...


News 24/7

24MEDIA NETWORK