Το WWE βρήκε την ιδανική λύση για αγώνες με κοινό

Μια ερώτηση πλανάται πάνω από τα κεφάλια όσων εμπλέκονται άμεσα με τον επαγγελματικό αθλητισμό: "Και πώς θα παίξουμε μπροστά σε άδειες εξέδρες;"

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση wrestling γυναικών, σε στάδιο της Σαουδικής Αραβίας.
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση wrestling γυναικών, σε στάδιο της Σαουδικής Αραβίας. COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Οι πατέντες για τη δημιουργία παλμού σε αγωνιστικούς χώρους περιλαμβάνουν μέχρι και τεχνητά χειροκροτήματα μέσω ψηφιακής εφαρμογής, γιατί η σιωπή σε ένα αχανές γήπεδο ακούγεται ως και εφιαλτική. Το WWE φαίνεται πως είναι κοντά σε μια πιο ρεαλιστική και ανθρώπινη λύση για να διεξάγονται οι αγώνες του με κοινό και -προπάντων- με ασφάλεια.

Προφανώς, η οδηγία διεξαγωγής αναμετρήσεων χωρίς θεατές αφορά κάθε άθλημα, άρα και το wrestling. Όμως, πρόσφατα η ομοσπονδία έβγαλε ένα άσο από το μανίκι της: Μέσω του WWE Fan Council διεξήγαγε online έρευνα, στην οποία ρωτούσε τους οπαδούς αν θα επιθυμούσαν να βλέπουν wrestlers και στις κερκίδες των αγώνων. Το wrestling είναι ένα άθλημα του οποίου η θεατρικότητα ορίζεται από τις αντιδράσεις του κοινού κι η απόλυτη σιωπή στις κερκίδες σίγουρα δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης.

Η παρουσία wrestlers στις εξέδρες είναι μια ιδέα που έχει εφαρμοστεί στους αγώνες της διοργάνωσης AEW (All-Elite Wrestling) και φαίνεται πως έχει αποδώσει καρπούς. Οι παλαιστές των κερκίδων έχουν απόλυτα ενεργό ρόλο στη δράση του ρινγκ, δημιουργώντας ανατρεπτικά σενάρια, γεμίζοντας παράλληλα με 'ζωή' τις άδειες κερκίδες.

Απομένει να δούμε αν το WWE, μια διοργάνωση που δεν μπαίνει εύκολα στη διαδικασία της 'αντιγραφής' ιδεών, καταλήξει τελικά να μιμηθεί το παράδειγμα του ανταγωνιστή της. Όπως καταγράφει το Forbes, το WWE αρνείται ακόμα και την αναφορά της λέξης 'κορονοϊός' στην τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων, δείχνοντας παροιμιώδη απάθεια απέναντι στην πανδημία.

Το παράδειγμα του All-Elite Wrestling σίγουρα έχει παλμό, έχει νέο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη της κάθε αναμέτρησης, καθώς οι 'θεατές'-wrestlers έχουν τον δικό τους ρόλο και μπορούν ακόμα και να κρίνουν θετικά ή αρνητικά την έκβαση της.

Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο σε έναν αγώνα Super League 1: Ένα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ (τυχαίες αναφορές ομάδων) με οπαδούς-βετεράνους παίκτες. Shut up and take our money.

News 24/7

24MEDIA NETWORK