Todt:"Τέλος στις κακοδαιμονίες"

Το ταχύτερο δυνατό θέλουν να αφήσουν πίσω τους τη φετινή σεζόν στην Ferrari καθώς η παρουσία της «σκουντερία» μόνο απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Todt:"Τέλος στις κακοδαιμονίες"
Το ταχύτερο δυνατό θέλουν να αφήσουν πίσω τους τη φετινή σεζόν στην Ferrari καθώς η παρουσία της « σκουντερία» μόνο απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι « κόκκινοι» δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να υπερασπιστούν τον τίτλο τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις ήταν εμφανώς αργότεροι των αντιπάλων τους. Η κακοδαιμονία που ακολουθεί την ιταλική ομάδα αποδείχθηκε και στο Grand Prix της Suzuka, όπου στις κατατακτήριες δοκιμές ο Michael Schumacher βγήκε στην πίστα με μεσαία γόμα ελαστικών και αμέσως έπιασε καταρρακτώδη βροχή, οδηγώντας τον Γερμανό στην 14η θέση.

" Οι κατατακτήριες στην Suzuka αποτέλεσαν για ακόμα μια φορά μειονέκτημα για εμάς, όμως, καλύτερα να έρθουν τώρα όλες οι ατυχίες μαζεμένες προκειμένου να ξεκινήσουμε καλύτερα την νέα σεζόν. Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν επιτυχημένοι, είχαμε τύχη αλλά τώρα απλά είναι ένας κακός κύκλος για τη Ferrari. Πρέπει να μάθουμε πολλά από αυτή τη σεζόν και να βελτιωθούμε όπου πραγματικά χρειάζεται να βελτιωθούμε ", τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής της «σκουντερία», Jean Todt.

Από την μεριά του ο Michael Schumacher δείχνει απογοητευμένος από τη φετινή πορεία της Ferrari, δηλώνοντας πως είναι απαραίτητη η βελτίωση της ιταλικής ομάδας. " Από αυτή τη σεζόν δεν μπορώ να πω ότι έμαθα πολλά. Χάσαμε την ταχύτητα μας τελείως ξαφνικά και δεν την ξαναβρήκαμε. Ένα στοιχείο που έγινε φέτος ξεκάθαρο ήταν ότι διασκεδάζεις να τρέχεις στις κούρσες, ακόμα και όταν δεν κερδίζεις, αλλά αυτό το ήξερα από το παρελθόν ", ξεκαθάρισε ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, ο διάδοχος του Schumacher στον θρόνο του πρωταθλητή, Fernando Alonso, έχρισε τον πιλότο της Ferrari φαβορί για το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που δεν δείχνει να αποδέχεται ο Γερμανός. " Θα έμοιαζε πολύ εγωιστικό να πει ότι ο ίδιος είναι το φαβορί για τη νέα χρονιά, έτσι δεν είναι; Τέτοιες δηλώσεις δεν πρέπει να τα παίρνουμε πολύ σοβαρά. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο και μετά βλέπουμε ", υπογράμμισε ο Michael Schumacher.

News 24/7

24MEDIA NETWORK