Τόνι Χάρις, ίσως η πρώτη γυναίκα που θα παίξει ποτέ στο NFL

Ο δρόμος έχει ανοίξει: το NFL περιμένει να δεχτεί γυναικείες παρουσίες ενάντια σε άντρες. H Τόνι σίγουρα δεν είναι μια τυχαία περίπτωση, αλλά είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός έτοιμος για ένα βήμα σαν κι αυτό;

Τόνι Χάρις, ίσως η πρώτη γυναίκα που θα παίξει ποτέ στο NFL

Ο επαγγελματικός αθλητισμός κάνει βήματα προς τα εμπρός, δεν μπορείς να πεις. Από εκείνες τις εποχές που το ποδόσφαιρο - είτε το football είτε το soccer - ήταν καθαρά μια αντρική υπόθεση, κάτι σαν το Fight Club, όπου ο πρώτος κανόνας ήταν ότι γι' αυτό μιλάνε μόνο άντρες μεταξύ τους και ποτέ γυναίκες, φτάσαμε στο 2019 με τις γυναίκες να βρίσκονται όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά με ενεργό ρόλο στο ίδιο το άθλημα.

Η Τόνι Χάρις ζει αυτή την ανατροπή του ανδρικού 'Fight Club' και της αξίζει να πανηγυρίζει.

Είχε ως όνειρο ζωής να παίξει στο NFL, να δοκιμαστεί σε ένα σκληρό πρωτάθλημα και να ζήσει το ταξίδι από την Κολεγιακή Λίγκα μέχρι τους επαγγελματίες. Η νεαρή Τόνι βέβαια, δεν είναι καμία τυχαία περίπτωση. Στα 22 της, έχει παίξει ήδη δυο χρόνια με το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λος Άντζελες και πριν από ένα μήνα την είδαμε σε διαφήμιση της Toyota που προβλήθηκε στο Super Bowl. Η τεράστια προβολή της σε ένα κοινό εκατομμυρίων θεατών έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Χάρις σήμερα έχει δεχτεί προτάσεις από τα κολέγια Άνταμς Στέητ, Κεντάκι Κρίστιαν, Γκρέισλαντ, Μπέθανι, Σέντραλ Μέθοντιστ και φαίνεται πως θα καταλήξει στο τελευταίο. "Αν δεν καταφέρω να γίνω η πρώτη γυναίκα που θα παίξει στο NFL, τουλάχιστον θα έχω ανοίξει το δρόμο για να το πετύχει κάποια άλλη", έχει δηλώσει η Χάρις, που δείχνει ότι δεν αστειεύεται και πώς έρχεται στο χώρο του NFL με σκοπό να καθιερωθεί.

Εντούτοις, η 22χρονη αθλήτρια δεν είναι η πρώτη που σπάσει τα στεγανά της 'ανδροκρατίας' στο NFL, καθώς η Σάρα Τόμας έχει ήδη γίνει η πρώτη διαιτητής γένους θηλυκού που σφύριξε σε αγώνα play-off του NFL. Η Τόμας βρίσκεται ήδη τέσσερα χρόνια στο NFL και όταν στις 14 Ιανουαρίου έδωσε το παρόν στο παιχνίδι των Τσάρτζερς ενάντια στους Πάτριοτς κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία, ως μια ακόμα γυναικεία παρουσία που απέδειξε ότι τα σπορ όπως το NFL, αφορούν ανθρώπους κάθε φύλου.

Η Σάρα Τόμας και η Τόνι Χάρις υπάρχουν σήμερα στο NFL για να μας κάνουν να σκεπτόμαστε διαφορετικά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK