Τρία ελληνικά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Νέων

Με τρία μετάλλια για τη χώρα μας ολοκληρώθηκε την Κυριακή (20/11) στο Κίεβο της Ουκρανίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Στην μεγαλύτερη διάκριση έφτασε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, η οποία κρέμασε στο στήθος της το χρυσό στα -63 κιλά.

Τρία ελληνικά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Νέων

Με τρία μετάλλια για τη χώρα μας ολοκληρώθηκε την Κυριακή (20/11) στο Κίεβο της Ουκρανίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Στην μεγαλύτερη διάκριση έφτασε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, η οποία κρέμασε στο στήθος της το χρυσό στα -63 κιλά. Η αθλήτρια του Πανελληνίου παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στην κατηγορία που γνωρίζει καλά (-57κ.) κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μάλιστα στα ημιτελικά πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη επί της Ουγγαρέζας Μπριγκίτα Σάμπο και στον τελικό αν και βρέθηκε να χάνει με Koka από την Ελβετίδα Ζουλιάν Ρομπρά άλλαξε τακτική και πέτυχε Ippon.

« Είχα ξεκινήσει από την Ελλάδα με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η δουλειά μου φάνηκε πάνω στο τατάμι και μπόρεσα να φτάσω στον πολυπόθητο στόχο. Στον τελικό είχα το μυαλό μου στο να μπω μέσα και να παλέψω. Δεν έβλεπα την πρώτη θέση, αφού δεν ήθελα να επηρεαστώ ψυχολογικά. Τελικά, αυτή ήρθε και είναι μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου. Στον ημιτελικό απέναντι στη Σάμπο, ήξερα τι είχα να αντιμετωπίσω, αφού έχω βρεθεί αντίπαλός της άλλες τρεις φορές. Στην κατηγορία των -63 κιλών την είχα κερδίσει και πάλι πριν από μερικούς μήνες, όμως είχα δύο ήττες όταν αγωνιζόμασταν στα -57 κιλά. Ήμουν δυνατή και δεν άφησα την ευκαιρία να πάει χαμένη » δήλωσε η Μπουκουβάλα.

Τα άλλα δύο μετάλλια ήταν χάλκινα και ήρθαν από τα αδέρφια Ταριέλ και Ρεβάζ Ζιντιρίδη. Ο πρώτος στην παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία των -60 κιλών είχε απολογισμό 4 νίκες-1 ήττα, επικρατώντας στον τελικό των ρεπασάζ του Ιταλού Φαμπρίτσιο Πιάτι (πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 στους U20 και U17 ετών). Όσον αφορά στον Ρεβάζ ολοκλήρωσε την παρουσία του επίσης με 4 νίκες-1 ήττα στα -66 κιλά, νικώντας στον αγώνα για την τρίτη θέση τον Αζέρο Ναμίνγκ Σουλτάνοφ.

Αντίθετα, ο Διονύσης Ηλιάδης περιορίστηκε πέμπτος στα -100 κιλά, αφού στον τελικό των ρεπασάζ ηττήθηκε από τον Ολλανδό Μπένζαμιν Φαν Λιουβάρντε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK