Τρίτο χρυσό ο Μπολτ, με τη Τζαμάικα στα 4Χ100μ.
Το «τρία στα τρία» έκανε το Σάββατο (22/08) ο Ουσέιν Μπολτ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου, επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα του προηγούμενου καλοκαιριού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Τότε όμως είχε σημειώσει και ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ, κάτι που δεν κατάφερε νακάνει και στη γερμανική πόλη, καθώς στα 4Χ100μ. μαζί με τους Στιβ Μάλινγκς, Μάικλ Φράτερ και Ασάφα Πάουελ, που απάρτισαν την ομάδα της Τζαμάικα,«περιορίστηκε» στο χρυσό μετάλλιο με 37.31.
Πρόκειται πάντως για την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών πίσω από το 37.10 που είχε σημειώσει η Τζαμάικα πέρσι.
Το ασημένιο κατέκτησε το Τρινιτάντ&Τομπάγκο (Ντάρελ Μπράουν, Μαρκ Μπαρνς, Εμάνουελ Κάλαντερ, Ρίτσαρντ Τόμσον) με 37.62 με τη Μ. Βρετανία (Σιμεόν Ουίλιαμσον, Τάιρον Έντγκαρ, Μάρλον Ντεβόνις, Χάρι Άικινς-Αριετέι) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 38.02.