Τσέλιος: "Σχολείο για μένα η εφετινή σεζόν"

Με συνέντευξή που παραχώρησε την Δευτέρα του Πάσχα, ο Παρασκευάς Τσέλιος μίλησε για την εφετινή εμπειρία του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το βόλεϊ και αποθαρρύνουν πολλούς νέους να ασχοληθούν με αυτό, ενώ σχολίασε και την παρουσία του Σάκη Μουστακίδη στον πάγκο της ομάδας.

Τσέλιος: "Σχολείο για μένα η εφετινή σεζόν"

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει παράδοση στο να βγάζει ταλέντα στο βόλεϊ και ο Παρασκευάς Τσέλιος έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει ένα από αυτά.

Πώς νιώθεις την πρώτη σου χρονιά ως παίκτης της επαγγελματικής ομάδας του Εθνικού:

"Είναι σίγουρα μεγάλη χαρά και μεγάλη ικανοποίηση για μένα, να βρίσκομαι σε τέτοια ηλικία στο ρόστερ του Εθνικού. Από τότε που ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με το βόλεϊ, στόχευα στην ένταξή μου στην επαγγελματική ομάδα και πλέον το όνειρο αυτό έχει πραγματοποιηθεί".

Ωστόσο στον σύλλογο του Εθνικού βρίσκεσαι αρκετά χρόνια, αφού η πρώτη σου επαφή με το βόλεϊ, ήρθε σε αυτή την ομάδα.

"Ακριβώς. Στον Εθνικό βρίσκομαι σχεδόν πέντε χρόνια, έχοντας περάσει από όλα τα αναπτυξιακά τμήματά του. Έχω αγωνιστεί στο τμήμα των παίδων και των εφήβων και χαίρομαι που πλέον ανήκω στη μεγάλη ομάδα".

Θέλω να μου πεις πως θα σχολίαζες την εφετινή χρονιά για σένα.

"Είναι μία χρονιά από την οποία έχω πάρει πολλά και έχω μάθει πολλά. Οι προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα, τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο τρόπος δουλειάς και οι παραστάσεις που έχω, είναι σίγουρα ένα τεράστιο εφόδιο για κάθε παίκτη στην ηλικία μου. Θεωρώ πως η φετινή χρονιά είναι ένα μεγάλο μάθημα για μένα. Είναι ένα σχολείο".

Περίμενες να ενταχθείς τόσο γρήγορα στην ανδρική ομάδα;

"Ήταν κάτι που το ήθελα και το ονειρευόμουν. Δεν ξέρω αν το περίμενα τόσο γρήγορα. Σίγουρα πάντως δούλευα πολύ και στόχευα σε αυτό".

Θέλω να μου πεις πόσο σε έχει βοηθήσει ο Σάκης Μουστακίδης και πως είναι η συνεργασία σου μαζί του.

"Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω με τον συγκεκριμένο προπονητή και νοιώθω πολύ τυχερός που ανήκω στην ομάδα του. Είναι ένας προπονητής που στο παρελθόν έχει δουλέψει πολύ με νεαρούς παίκτες και ξέρει πως να τους καθοδηγήσει και πως να τους διαχειριστεί. Οι παραστάσεις και οι εμπειρίες του από τότε που ήταν παίκτης τον βοηθούν σημαντικά στο έργο του, ενώ ξέρει πως να μας μεταφέρει όλες τις οδηγίες του, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες. Ο Μουστακίδης είναι ένας προπονητής που ξέρει πολύ καλά το βόλεϊ και το αγαπάει. Αυτό άλλωστε φαίνεται και στην καθημερινή επαφή μαζί του".

Ένας παίκτης σαν και εσένα στην ηλικία των 17 χρονών, τι όνειρα και τι στόχους έχει για το μέλλον;

"Ότι κάνω στη ζωή μου, θέλω να το κάνω με αργά και σίγουρα βήματα. Δε θέλω να προστρέχω και να βιάζομαι. Πρώτος στόχος μου είναι η καθιέρωσή μου στον Εθνικό. Θέλω να βοηθλησω όσο γίνεται την ομάδα μου και μετά να μπορέσω να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Μέσα από τον Εθνικό θα παλέψω όσο μπορώ για να έρθει και η κλήση μου στην Εθνική Ανδρών. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερό μου όνειρο. Μακάρι να πάνε όλα καλά, να βελτιώνομαι κάθε χρόνο περισσότερο και σε λίγα χρόνια να είμαι σε θέση να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα".

Για ένα παιδί της ηλικίας σου, η Ελλάδα θεωρείς ότι είναι μία χώρα που ενδείκνυται για βόλλεϊ;

"Σίγουρα σε σχέση με άλλες χώρες τα πράγματα δεν είναι τόσο οργανωμένα και ενθαρρυντικά, όσο θα ήθελε κάποιο νεαρό παιδί για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ειδικά σε θέματα υποδομής και ακαδημιών, θεωρώ ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πίσω".

Το εξωτερικό το σκέφτεσαι καθόλου, σε βάθος χρόνου;

"Είναι μία σκέψη που όπως είπες σε βάθος χρόνου μπορεί να μπει στο μυαλό μου. Όταν θα νιώσω εγώ έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό μου, τότε θα θελήσω να δοκιμάσω και αυτή την προοπτική. Δεν αποκλείω τίποτα. Θέλω να κάνω ότι καλύτερο γίνεται για μένα και το μέλλον μου".

Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα στο χώρο του βόλεϊ, πιστεύεις ότι αποθαρρύνουν τα παιδιά ώστε να ασχοληθούν πλέον με το άθλημα αυτό; Είναι κάτι το οποίο έχεις συναντήσει στις συζητήσεις με άλλα άτομα της ηλικίας σου;

"Δυστυχώς το οικονομικό θέμα και τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, βλέπω ότι φρενάρουν αρκετά παιδιά προκειμένου να ασχοληθούν με το άθλημα. Και όταν λέω να ασχοληθούν, εννοώ σε επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλά παιδιά που λατρεύουν το βόλεϊ, ωστόσο η κατάσταση που επικρατεί τα εμποδίζει να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί, γιατί το βόλεϊ είναι πραγματικά ένα υπέροχο άθλημα".

Μιλώντας για την εφετινή σεζόν του Εθνικού, πώς θα τη χαρακτήριζες;

"Θεωρώ ότι ο Εθνικός είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, με πολλά νέα παιδιά που έχουν άπλετο ταλέντο και το μέλλον τους ανήκει. Φέτος κάναμε μία πολύ καλή σεζόν τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη. Αν δεν είχαμε κάποια προβλήματα που ορισμένες φορές μας αποσυντόνισαν, τότε η ομάδα θα έφτανε ακόμα ψηλότερα. Η οικονομική κρίση όπως σου είπα και πιο πάνω έχει επηρεάσει και το δικό μας άθλημα και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να φτάσουμε ψηλότερο. Και είναι κρίμα γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορούσαμε. Αν οι οικονομικές συνθήκες στην ομάδα ήταν διαφορετικές, τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για μας".

Απομένουν τα παιχνίδια με την Κηφισιά για την πέμπτη και έκτη θέση της βαθμολογίας. Τι να περιμένουμε από τον Εθνικό.

"Όλα τα παιδιά μαζί με το προπονητικό τιμ, θέλουμε να κλείσουμε τη σεζόν όσο γίνεται καλύτερα. Το γεγονός ότι χάσαμε στην έδρα μας από τη Σύρο και δεν μπήκαμε στην τετράδα για την Ευρώπη μας πλήγωσε και μας απογοήτευσε πολύ. Για το λόγο αυτό θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Τέλος, θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο, ο οποίος έδειξε απογοητευμένος και κόντρα στον Παμβοχαϊκό δεν γέμισε το γήπεδο.

"Όπως είπες και εσύ ο κόσμος μας απογοητεύτηκε. Είναι λογικό οι φίλαθλοι να έχουν απαιτήσεις. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους χαροποιήσουμε με την έξοδό μας στην Ευρώπη και κόντρα στον Παμβοχαϊκό η απουσία τους ήταν αισθητή. Αυτό που θέλω να τους πω είναι πως στο τελευταίο παιχνίδι η ομάδα τους χρειάζεται κοντά της και τους έχουμε ανάγκη για να κλείσουμε όσο γίνεται καλύτερα τη χρονιά. Του χρόνου η ομάδα θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο και θα είμαστε έτοιμοι για νέες επιτυχίες. Θέλουμε ο κόσμος να έχει υπομονή και να μας εμπιστευτεί. Τα καλύτερα για τον Εθνικό έρχονται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK