Τσέρνιτς: "Ήρθα για τίτλους"

Τσέρνιτς: "Ήρθα για τίτλους"

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική Ιταλίας πριν μερικές εβδομάδες όχι μόνο δεν «ξεδίψασε» τον Ματέι Τσέρνιτς αλλά, αντίθετα, του μεγάλωσε την όρεξη για τίτλους. Ο νεοαποκτηθείς βολεϊμπολίστας του Ηρακλή, που αποτελεί τον πρώτο εν ενεργεία Ιταλό διεθνή που εγκαταλείπει το πρωτάθλημα της χώρας του, έφτασε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (23/09) στη Θεσσαλονίκη και παρά την κούραση από το πολύωρο ταξίδι (ήρθε οδικώς) δήλωσε έτοιμος να οδηγήσει τον «γηραιό» στο δρόμο των επιτυχιών.

« Είμαι ενθουσιασμένος που κατάφερα με την ομάδα μου να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου. Αυτό που με ικανοποιεί ακόμα περισσότερο είναι ότι πριν από λίγο καρό κανείς δεν πίστευε πως η Ιταλία θα μπορούσε να πάρει την πρώτη θέση. Εύχομαι ανάλογες στιγμές να ζήσω και με την ομάδα του Ηρακλή τη φετινή σεζόν. Ήρθα στη Θεσσαλονίκη γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να πανηγυρίσω και άλλους τίτλους. Είμαι έτοιμος και αγωνιστικά και ψυχολογικά να προσφέρω τα πάντα στον Ηρακλή για να πετύχουμε τους στόχους μας » τόνισε ο Τσέρνιτς.

Συνεχίζοντας, ο 27χρονος ακραίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να δεχτεί την πρόταση του νταμπλούχου Ελλάδος: « Πριν από μερικούς μήνες ο μάνατζερ μου Λούκα Νόβι με ενημέρωσε πως είχε μια πρόταση για μένα από τον Ηρακλή και με παρότρυνε να την δεχτώ. Μου είπε πως είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη και πως γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Παράλληλα μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Θεσσαλονίκη. Εξάλλου και εγώ ο ίδιος είχα δει τον Ηρακλή στο περσινό τελικό του Champions League. Ελπίζω και φέτος να προκριθούμε στο φάιναλ φορ για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στο Champions League ».

Σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα, σημείωσε: « Έμαθα πως ο Ηρακλής πέρυσι είχε μία εκπληκτική χρονιά και πως κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ παραμένοντας για 35 αγώνες αήττητος. Ελπίζω να διατηρήσουμε το αήττητο και φέτος γιατί δεν σας κρύβω πως δεν μου αρέσει να χάνω. Χαίρομαι που ο Λόι Μπολ είναι στην ομάδα. Έχω παίξει στο παρελθόν μαζί του και η συνεργασία μας ήταν άψογη. Το ίδιο νομίζω ότι θα ισχύσει και φέτος ».

News 24/7

24MEDIA NETWORK