Matchday Σαββάτου 22/2: Ο κόσμος επέλεξε Δώνη

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Η αποθέωση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προς τον Γιώργο Δώνη, η πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του ATP Μασσαλίας και η νέα νίκη του Φρανκ Λάμπαρντ επί του Ζοζέ Μουρίνιο βρίσκονται στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

Super League 1: Ο κόσμος έκανε την επιλογή στο δίλημμα του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης μόλις είχε ολοκληρώσει τις δηλώσεις του στη Nova. Δηλώσεις όχι και τόσο... καυτές, αφού αφορούσαν μόνο τον αγώνα του Παναθηναϊκού, που μόλις είχε ολοκληρωθεί ισόπαλος 1-1 με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη για την 25η αγωνιστική της Super League 1. Βέβαια, ούτε οι ερωτήσεις του δημοσιογράφου άφηναν περιθώριο για διαφορετική απάντηση. Όλα θα έπρεπε να περιστρέφονται γύρω από το ποδόσφαιρο και σε αυτό το flash interview ακριβώς αυτό συνέβη. Όχι και στη συνέχεια, όμως...

Η αποθέωση που γνώρισε ο Έλληνας τεχνικός από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στις κερκίδες του 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' δεν είναι πιθανό να αφορούσε τον βαθμό της ισοπαλίας. Εξάλλου, οι 'πράσινοι' είχαν προηγηθεί κι έτσι αυτό το 1-1 ίσως κρίνεται και ως απώλεια. Η αιτία ήταν άλλη και εντοπίζεται στο προ ημερών πινγκ πονγκ που παίζει σε δημόσια θέα ο τεχνικός της ομάδας με τη διοίκηση της ομάδας. Αυτός ο αγώνας εξουσίας που υπέβοσκε εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο βγήκε στην επιφάνεια όταν σε άλλες δηλώσεις του, πριν από τον αγώνα, είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από τον σύλλογο το καλοκαίρι αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα.

Όταν αυτά ήρθαν στην επιφάνεια, άρχισε το ζύγι. Ποια πλευρά έχει δίκιο και ποια όχι. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μοιάζει να πήρε την απόφασή του και να την έδειξε ακριβώς εκείνη τη στιγμή που ο Δώνης περνούσε από μπροστά του στο γήπεδο της Τρίπολης. Ένα standing ovation τον περίμενε, που παρόμοιό του μοιάζει δύσκολο να υπήρχε αν η ομάδα κέρδιζε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαν συμβεί όλα αυτά τα εξωαγωνιστικά που συμβαίνουν εδώ και δύο ημέρες. Όρθιο χειροκρότημα από σχεδόν όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην κερκίδα και που βρήκε ανταπόκριση. Ο Δώνης αυτήν τη φορά δεν έκλαψε όπως συνέβη πριν από έναν μήνα, στην πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν εμφανώς συγκινημένος, όμως, και όταν δεν χαιρετούσε τον κόσμο, χτυπούσε με το χέρι του στο στήθος, εκεί όπου η φόρμα που φορούσε είχε το έμβλημα του συλλόγου.

Δεν ήθελε πολύ αυτή η σκηνή να κλέψει την παράσταση από τον αγώνα, τουλάχιστον από πλευράς 'τριφυλλιού'. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως δεν υπήρχαν και πολλές αξιόλογες στιγμές. Οι απουσίες και των δύο ομάδων δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή ενός σπουδαίου αγώνα, ενώ οι Αρκάδες έχασαν παίκτη και κατά τη διάρκεια, αφού τραυματίστηκε στο 1ο μέρος ο Ματίας Ινγκλέσιας. Το πέναλτι που κέρδισε (ύστερα από έλεγχο του VAR) ο Ντόμινικ Νατζ από πάτημα του Χρήστου Τασουλή έδωσε την ευκαιρία στον Φεντερίκο Μακέντα να αλλάξει τη μοίρα του ασγώνα στο 50', έστω και μετ' εμποδίων. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έπιασε την πρώτη (κακή) εκτέλεση, αλλά ο διαιτητής έδωσε σωστά επανάληψη, με τον Ιταλό επιθετικό να μετατρέπει σε γκολ το 12ο κερδισμένο πέναλτι του Παναθηναϊκού (ο Αστέρας είναι δεύτερος στη λίστα της Super League 1 με 8, όσα και ο Ολυμπιακός).

Ο αγώνας δεν απέκτησε ρυθμό, αλλά εκνευρισμό. Σε μία τέτοια περίπτωση, Τασουλής και Γκιάς Ζαχίντ παραλίγο να έρθουν στα χέρια, αλλά γλίτωσαν με κίτρινη κάρτα. Ο Νορβηγός δεν το θυμήθηκε όταν 7 λεπτά αργότερα έδιωξε την μπάλα διαμαρτυρόμενος για ένα οφσάιντ, με συνέπεια τη δεύτερη κίτρνη κάρτα και την αποβολή στο 65'. Με παίκτη λιγότερο, οι 'πράσινοι' μπορούσαν να κλειδώσουν τη νίκη αν ο Χοσέ Περέα ήταν πιο αποτελεσματικός στις επελάσεις του στην 'άδεια' άμυνα του Αστέρα. Δεν ήταν και ο Παναθηναϊκός το 'πλήρωσε' με το τέρμα του Χαουρέχι στο 85'. Ένα τέρμα με το οποίο τελικά δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες και που βαθμολογικά δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο για την ομάδα.

"Δεχτήκαμε ένα γκολ χωρίς πίεση και στο τέλος είχαμε προϋποθέσεις να πάρουμε τη νίκη", επεσήμανε ο Δώνης στις δηλώσεις αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Ήταν οι δηλώσεις πριν μάθει τις διαθέσεις του κόσμου, παρά το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του και της στέρησε τη νίκη.

Τένις: Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα απέναντι στον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, αν ήταν ο εαυτός του. Στη Μασσαλία εδώ και μερικές ημέρες είναι, αφού σε 3 γύρους (στον 1ο πέρασε bye) μέχρι τον τελικό δεν έχασε ούτε σετ. Ο Καζάκος πάλεψε αξιοπρεπώς, έγινε ο πρώτος αντίπαλος που του κάνει break, ωστόσο η διαφορά του νο6 της κατάταξης με το νο55 ήταν εμφανής. Με 7-5, 6-3, ο 21χρονος Έλληνας θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον περσινό πρώτο τίτλο ATP που κατέκτησε στη γαλλική πόλη, στον δέκατο τελικό της καριέρας του.

Στο ίδιο (σκληρό) κορτ ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε πέρυσι το δεύτερο τρόπαιο της καριέρας του, αφού είχε προηγηθεί το τουρνουά της Στοκχόλμης μερικούς μήνες νωρίτερα. Ακολούθησαν ακόμα 2 με αποκορύφωμα το ATP Finals του Δεκεμβρίου, που επισφράγισε την είσοδό του στη νέα ελίτ του παγκοσμίου τένις.

Αν η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί για το 'μαγικό' 2019, με τη νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ και την παρουσία στα ημιτελικά του αυστραλιανού όπεν και με την κατάκτηση του Open 13 Provence, τότε ο Τσιτσιπάς έχει τους ίδιους στόχους και φέτος. Με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερες πιθανότητες νίκης την Κυριακή σε σχέση με τον 19χρονο Φίλιξ Όζε Άλιασιμ.

Premier League: Ο μαθητής Λάμπαρντ ξεπέρασε τον δάσκαλο Μουρίνιο

Για 3η φορά (μέχρι την επόμενη) συναντήθηκαν ως αντίπαλοι προπονητές ο Φρανκ Λάμπαρντ με τον Ζοζέ Μουρίνιο, σε μία άτυπη μάχη μαθητή και δασκάλου. Για 3η φορά ο Άγγλος νίκησε τον Πορτογάλο. Η αρχή είχε γίνει με τη νίκη της Ντέρμπι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο League Cup την περσινή σεζόν, η συνέχεια με το φετινό 2-0 της Τσέλσι μέσα στο 'Τότεναμ Στέιντιουμ' και η πιο πρόσφατη φορά η νίκη και στη ρεβάνς του 'Στάμφορντ Μπριτζ'. Το 2-1 επί της Τότεναμ δεν δείχνει ότι ο Λάμπαρντ είναι πια καλύτερος προπονητής από τον Μουρίνιο, παρότι είναι ο μοναδικός που τον έχει νικήσει στα πρώτα δύο παιχνίδια που τον αντιμετώπισε σε επίπεδο Premier League. Ίσως δείχνει, όμως, ότι γνωρίζει τα μυστικά του Special One, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις μεταξύ τους μονομαχίες.

Όταν, δε, έχει στο ρόστερ του έναν Ματέο Κόβατσιτς που είχε 100% επιτυχία στις μονομαχίες και 95% ευστοχία στις μεταβιβάσεις, έναν Ολιβιέ Ζιρού με γκολ και πλουραλιστική εμφάνιση και ένα ευμετάβλητο πλάνο που επιτάσσει ακόμα και διάταξη 3-4-2-1, όλα γίνονται πιο εύκολα. Ειδικά όσο είναι υγιής ο Τάμι Έιμπραχαμ, ο οποίος έχει όσα γκολ είχαν οι Μέισον Μάουντ, Κάλουμ Χάντσον Οντόι, Μισί Μπατσουαγί και Ζιρού φέτος στο πρωτάθλημα (13), έστω κι αν έχασε τα... άχαστα σήμερα.

Τι θα συμβεί στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK