Ηγέτης στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν και με 3-0 σετ (6-1, 7-5, 7-6) επιβλήθηκε του Άντι Μάρεϊ κατακτώντας τον 6ο τίτλο του στη χώρα των καγκουρό.

Ηγέτης στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς

Ηγέτης της Αυστραλίας ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έκανε το 6/6 στη χώρα των καγκουρό, αποδεικνύοντας πως όταν πάει στον τελικό, δεν υπάρχει κανένας να τον αμφισβητήσει. Παράλληλα ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, κατέκτησε το 11ο Grand Slam της καριέρας του πιάνοντας τον Μποργκ στη σχετική κατάταξη και πλέον καλείται να ξεπεράσει του Ναδάλ και Σάμπρας που έχουν από 14.

Ο Τζόκοβιτς μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με "σβηστές μηχανές", επικρατώντας με 6-1 γκέιμ. Στο 2ο σετ ο Άντι Μάρεϊ έδειξε σημάδια ζωής, πάλεψε για να ισοφαρίσει, όμως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης δεν επέτρεψε να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του, επικράτησε με 7-5 γκέιμ κι έκανε το 2-0.

Ο Μάρεϊ δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και κατάφερε να οδηγήσει το 3ο σετ στο τάι μπρέικ, όμως και πάλι ο Τζόκοβιτς βροντοφώναξε παρών και με 7-6 γκέιμ έκανε το 3-0, κατακτώντας για ακόμη μια φορά το Αυστραλιανό Όπεν, τα περισσότερα από κάθε άλλον μετά το 1968.

Σημειώνεται ότι με τη νίκη του αυτή ο Τζόκοβιτς έγινε πλουσιότερος κατά 2,2 εκ. ευρώ, ενώ ο Μάρεϊ θα προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 1,1 εκ. ευρώ.

Τα σετ: 6-1, 7-5, 7-6

News 24/7

24MEDIA NETWORK