Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 1-3

Μετά από τρεις ώρες και 12 λεπτά αγώνα, ο Στάνισλας Βαβρίνκα έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 3-1 σετ (6-4, 4-6, 3-6, 4-6) και κατέκτησε το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του μετά το Αυστραλιανό Όπεν το 2014.

Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 1-3

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα πήγε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός ως το αουτσάιντερ κόντρα σε έναν Νόβακ Τζόκοβιτς που ήθελε το Grand Slam που έλειπε από τη συλλογή του. Ο Ελβετός έκανε τελικά την έκπληξη, επικρατώντας του Σέρβου με 3-1 σετ (6-4, 4-6, 3-6, 4-6) και φτάνοντας στην κατάκτηση του δεύτερου Grand Slam στην καριέρα του μετά το Αυστραλιανό Όπεν το 2014.

Ο "Νόλε" από την πλευρά του έχασε για τρίτη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και μαζί έχασε και την ευκαιρία να συμπληρώσει τη συλλογή του από... τίτλους, αφού το γαλλικό Όπεν ήταν το μοναδικό Grand Slam που του έλειπε.

Ο Βαβρίνκα ήταν αυτός που πήρε το πρώτο γκέιμ στο ματς, με τον Τζόκοβιτς να φτάνει λίγο αργότερα στο πρώτο break στον αγώνα κάνοντας το 4-3. Εκμεταλλευόμενος το καλό του σερβίς, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο οι ισορροπίες άλλαξαν, ο Τζόκοβιτς... χαλάρωσε και ο αντίπαλός του βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, γεγονός που εξόργισε τον 28χρονο που έσπασε τη ρακέτα του και δέχθηκε τις παρατηρήσεις του Γάλλου διαιτητή.

Παίζοντας πολύ καλό τένις, ο Βαβρίνκα έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του τρίτου σετ, αφήνοντας στον "Νόλε" μόνο τρία γκειμς. Στο τέταρτο σετ, ο "Σταν"... χόρευε στο χώμα, την ώρα που τα πόδια του Τζόκοβιτς έμοιαζαν... κολλημένα. Το 4-4 έγινε 4-6 και ο Ελβετός τενίστας πανηγύρισε την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός και διαδέχθηκε τον Ράφαελ Ναδάλ στον θρόνο του "βασιλιά του χώματος".

Το live του τελικού

15:46
Καλό μεσημέρι, ολοκληρώνεται σήμερα το Ρολάν Γκαρός και θα γνωρίζουμε το διάδοχο του Ράφα Ναδάλ στο θρόνο του "βασιλιά του χώματος".
15:48
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι αήττητος φέτος στο χώμα και θέλει να κατακτήσει το μοναδικό μεγάλο τίτλο που του λείπει και να γίνει ο όγδοος παίκτης που θα συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας.
15:50
Απέναντι του βρίσκεται ο Σταν Βαβρίνκα. Έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία του στον τελικό αν και προέρχεται από το... αδύναμο μέρος του ταμπλό, εκεί που υπήρχε μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο απέκλεισε ο Βαβρίνκα.
15:55
Καθολική υπεροχή του Τζόκοβιτς στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. 17 νίκες έναντι τριών του Βαβρίνκα. Τα τελευταία χρόνια ο Ελβετός δυσκολεύει πολύ τον Σέρβο στα γήπεδα με σκληρή επιφάνεια. 
15:58
Mένει να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται σήμερα ο Τζόκοβιτς που έπαιξε και το Σάββατο για να τελειώσει τον ημιτελικό με τον Μάρεϊ. Μπροστά βέβαια στην πρόκληση της καριέρας του, θα είναι φρέσκος σαν μαργαρίτα. 
16:00
Ο προπονητής του Βαβρίνκα, ο Σουηδός Μάγκνους Νόρμαν έχει αγωνιστεί σε τελικό Ρολάν Γκαρός το 2000. Έχασε βέβαια τον τίτλο από τον Γκουστάβο Κουέρτεν. Ο ένας εκ των προπονητών του Τζόκοβιτς, ο μεγάλος Μπόρις Μπέκερ έχει να επιδείξει τρεις ημιτελικούς. 
16:01
Ο Βαβρίνκα ρίχνει το βλέμμα του στον Τζόκοβιτς, εκείνος τον αποφεύγει και οι δυο τους βγαίνουν στο "Φιλίπ Σατριέ".
16:06
Το γαλλικό κοινό υποδέχεται χλιαρά τον Βαβρίνκα, αποθεώνει τον Τζόκοβιτς. Ο Βαβρίνκα είχε κάνει σχόλιο για τη συμπεριφορά του γαλλικού κοινού στον τελικό του Davis Cup στη Λιλ. 
16:08
Ό,τι κι αν γίνει ο λόγος του νικητή θα γίνει στα γαλλικά. Είναι η μητρική γλώσσα του Βαβρίνκα, ενώ ο Τζόκοβιτς μένει τα τελευταία χρόνια στο Μόντε Κάρλο και μιλάει φέτος στα γαλλικά.
16:12
Ξεκίνησε ο τελικός με τον Βαβρίνκα στο σερβίς.
16:18
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 0-1: Ο Βαβρίνκα επέλεξε να σερβίρει και ίσως θα έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα. Ο Τζόκοβιτς τιμώρησε το σερβίς του, αλλά ο Ελβετός έκανε άσο για το 40-30. Στην πρώτη ισοπαλία ο Βαβρίνκα έχασε το διαγώνιο μπάκχαντ, δίνοντας ευκαιρία για break στον Σέρβο. Πανηγύρισε την ισοπαλία και στο πρώτο τρελό ράλι του τελικού, ο Τζόκοβιτς λύγισε πρώτος και έκανε λάθος. Συμβαίνει αυτό μετά από 39 μπαλιές. Με μεγάλο winner με φόρχαντ στην ευθεία, ο Βαβρίνκα κράτησε το σερβίς του.
16:21
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 1-1: Ο Τζόκοβιτς κρατάει με άνεση το σερβίς του, δίνοντας μας τον πρώτο άσο του τελικού (40-15). Με δεύτερο άσο ο Σέρβος ισοφαρίζει μετά από 8 λεπτά αγώνα.
16:23
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 1-2: Love γκέιμ για τον Ελβετό
16:24
Δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται ο Ράφα Ναδάλ και αν παρακολουθεί τον τελικό, αλλά ο Ρότζερ Φέντερερ περνάει την ώρα του στο γήπεδο. Η αγαπημένη του ομάδα, η Βασιλεία αντιμετωπίζει τη Σιόν στον τελικό του Κυπέλλου Ελβετίας. 
16:29
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 2-2: Ο Τζόκοβιτς σερβίρει καλά σήμερα. Ο Βαβρίνκα "μυρίστηκε" το σερβίς του στους πρώτους πόντους και είχε ευκαιρία για το 0-40, αλλά το φόρχαντ στην ευθεία κατέληξε άουτ. Ο Τζόκοβιτς έκλεισε το γκέιμ με άσο. 
16:37
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 2-3: Πολύ επιθετικά μπαίνει ο Βαβρίνκα στα ράλι, αυτό που δεν έκανε ο Μάρεϊ στο ξεκίνημα του ημιτελικού. Ο Τζόκοβιτς είχε δεύτερη ευκαιρία για break, αλλά ο Βαβρίνκα έχει τον τρόπο να κρατήσει το σερβίς του. 
16:38
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 3-3: Ο Ελβετός υποφέρει στο να μαντέψει που θα πάει η μπάλα στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Σαν να έχει ανεβάσει ταχύτητα ο Σέρβος. 
16:40
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 4-3 BREAK: Με ένα άστοχο μπάκχαντ στην ευθεία ο Βαβρίνκα δίνει τριπλή ευκαιρία στον Τζόκοβιτς να κάνει break. Με διπλό σερβίς ο Σέρβος κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ.
16:45
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 5-3: Ο Ελβετός θα σερβίρει για να παραμείνει στο σετ. Με άσο τελειώνει το γκέιμ όπου και οι δύο παίκτες πηγαίνουν για τα χτυπήματα τους. 
16:47
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 5-4: Ο Βαβρίνκα αναγκάζει τον Τζόκοβιτς να σερβίρει για το σετ. Με τεράστιο μπάκχαντ στη διαγώνιο κλείνει το γκέιμ. 
16:59
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4: Στο 3o set point ο Τζόκοβιτς κάνει δικό του το σετ. Οι δύο φιναλίστ μας έδωσαν το καλύτερο γκέιμ του τελικού. Ο Σέρβος προηγήθηκε 40-15, όταν ο διαιτητής έδωσε άουτ το χτύπημα του Βαβρίνκα στην ευθεία, ενώ η μπάλα ήταν καθαρά μέσα. Στη συνέχεια με ένα σχεδόν ίδιο χτύπημα ο Βαβρίνκα πήρε τον πόντο (40-30). Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς έκανε ένα drop shot με ρίσκο, με το μπάκχαντ ο Βαβρίνκα είχε ευκαιρία για break. Mε άσο στα 200.. και χιλιόμετρα ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε και με το σερβίς του, έφτασε στο 6-4.
17:04
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 0-1: Ο Τζόκοβιτς έχει ευκαιρία για break όταν ένα κοντό φόρχαντ του Βαβρίνκα καταλήγει στο φιλέ. Με έναν άσο και καλό παιχνίδι στο φιλέ ο Ελβετός κρατάει το σερβίς του. Προσπαθεί να ξεκολλήσει τον Τζόκοβιτς από τη βασική γραμμή, δίχως επιτυχία. 
17:07
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 1-1: Οι ενοχλητικοί βρυχηθμοί των δύο φιναλίστ αντικαθίστανται από το "ουάου" της κερκίδας στο drop shot του Τζόκοβιτς για το 40-0. 
17:09
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 1-2: Ο Ελβετός χρειάζεται ένα εύκολο γκέιμ στο σερβίς του και το έχει.
17:17
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 2-2: Ρηχά χτυπήματα από τον Βαβρίνκα στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Ένα καλό φόρχαντ που έβγαλε τον έφερε στην ισοπαλία (30-30) και έχει ευκαιρία για break. Διάβασε το σερβίς του Σέρβου, αλλά υπό πίεση έστειλε άουτ τη μπάλα. Νέο break point για τον Βαβρίνκα με σμας στο φιλέ μετά από ράλι. Άστοχο μπάκχαντ (40-40) και ο Τζόκοβιτς δεν συγχωρεί. Μεγάλο ράλι και μπάκχαντ άουτ ξανά για τον Βαβρίνκα. Με νέο χτύπημα άουτ ο Βαβρίνκα χάνει την ευκαιρία του. 
17:21
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 2-3: Με υπέροχο βολέ παίρνει τον πρώτο πόντο ο Βαβρίνκα. Κρατάει το σερβίς του, σκεπτικός προχωρεί στην καρέκλα του, μάλλον σκέφτεται τις ευκαιρίες που έχασε για να κάνει το break.
17:27
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 3-3: Έπαιξε με την τύχη του ο Βαβρίνκα, υποχρεώθηκε να κάνει δεύτερο σμας και ήταν άουτ η μπάλα. Τέσσερις χαμένες ευκαιρίες για τον Ελβετό. 
17:31
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 3-4: Από το 40-0 ο Βαβρίνκα έβαλε τον Τζόκοβιτς ξανά στο γκέιμ (40-40). Με το σερβίς ο Ελβετός ξαναπερνάει μπροστά. Βρέθηκε πολύ κοντά στην καταστροφή. 
17:41
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-4: Ο Τζόκοβιτς χάνει ακόμα ένα φόρχαντ στην ευθεία (15-15). Νέο αβίαστο λάθος στο φόρχαντ για τον Σέρβο (15-30). Ο Τζόκοβιτς ξαναμπαίνει στο γκέιμ και με άσο αποκτά το αβαντάζ και με διαγώνιο χτύπημα άουτ, έχουμε και πάλι ισοπαλία (40-40). Ευκαιρία για break ξανά ο Ελβετός, μόλις άουτ το επόμενο χτύπημα (0/5 ευκαιρίες για break). Με drop shot ο Τζόκοβιτς ξαναπαίρνει το αβαντάζ και με ένα δεύτερο drop shot ο Τζόκοβιτς παίρνει το γκέιμ. 
17:41
Ο Βαβρίνκα έχει νεύρα και κοπανάει το φιλέ με τη ρακέτα του. 
17:44
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-5: Με τον 13ο winner με το φόρχαντ o Βαβρίνκα ξεκινάει δυνατά στο γκέιμ του και με νέο φόρχαντ κρατάει το σερβίς του. Ο Τζόκοβιτς σερβίρει για να μείνει στο σετ.
17:45
Ο Βαβρίνκα τα δίνει όλα απέναντι στον Τζόκοβιτς. Χρειάζεται όμως το break.
17:51
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6 BREAK: Ο Τζόκοβιτς χρειάζεται το καλό σερβίς τώρα και παίρνει τον πρώτο πόντο με επιστροφή άουτ (15-0). Με χτύπημα στη διαγώνιο (30-0) ο Τζόκοβιτς βρίσκεται πιο κοντά και με υπέροχο passing shot με το μπάκχαντ στην ευθεία ο Βαβρίνκα μειώνει (30-15). Νέος winner για τον Βαβρίνκα με φόρχαντ στην ευθεία(30-30). Δύο ποντοι μακριά ο Ελβετός. Set point για τον Ελβετό και με άουτ χτύπημα του Τζόκοβιτς υπό άμυνα, ο Βαβρίνκα ισοφαρίζει. Άργησε, αλλά το έκανε ο Ελβετός. 
17:52
Ο Τζόκοβιτς έπαιξε χαλαρό γκέιμ, το ξέρει και σπάει τη ρακέτα του. Παρατήρηση από τον Γάλλο διαιτητή.
17:57
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 0-1: Μπάκχαντ στην ευθεία για τον Τζόκοβιτς. Το κοινό βρίσκεται με το μέρος του Βαβρίνκα ξεκάθαρα, άουτ το διαγώνιο φόρχαντ του Βαβρίνκα (30-15) και ο Ελβετός απαντάει με το φόρχαντ στην ευθεία (30-30). Άσος για τον Βαβρίνκα στα 213χλμ/ώρα και ο Ελβετός κρατάει το σερβίς του. 
18:05
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 1-1: Η εμμονή στο drop shot δεν βγαίνει αυτή τη φορά σε καλό στον Τζόκοβιτς, αφού ο Βαβρίνκα σκοτώνει το χτύπημα του στο φιλέ. Ο Σέρβος ανεβαίνει στο φιλέ και ισοφαρίζει με βολέ (15-15). Διπλή ευκαιρία για break στον Βαβρίνκα που στέλνει άουτ το μπάκχαντ στο ράλι (15-40). "Σβήνει" την πρώτη ευκαιρία για break, ανοίγοντας το γήπεδο που κάνει τόσο ωραία, με τελείωμα στο φιλέ. Σε νέο ράλι ο Βαβρίνκα δυσκολεύει τον Σέρβο που τελειώνει υπέροχα στο φιλέ (40-40). Μετά από ορισμένες δύσκολες στιγμές ο Σέρβος έχει το αβαντάζ και τελειώνει το γκέιμ με αβίαστο λάθος του αντιπάλου του. 1/9 ευκαιρίες για break ο Βαβρίνκα.
18:07
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 1-2: Ο Τζόκοβιτς είναι ασυνεπής στο ραντεβού του με τη βασική γραμμή του Βαβρίνκα (15-40) και ο Ελβετός κλείνει το γκέιμ με ένα μεγάλο σερβίς. 
18:09
Aς είναι καλά η τεχνολογία και o Φέντερερ παρακολουθεί την εξέλιξη του τελικού. Εξυπακούεται πως είναι με το μέρος του Βαβρίνκα.
18:13
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 2-2: Ο Τζόκοβιτς είδε τον Βαβρίνκα "κολλημένο" στη βασική γραμμή και πραγματοποίησε το drop shot (15-0). Έβγαλε από το γήπεδο τον Βαβρίνκα και τον εκτέλεσε στη διαγώνιο (30-15). Φόρχαντ άουτ για τον Τζόκοβιτς (30-30) και αναπάντητο σερβίς για να βγει από τη δύσκολη θέση (40-30). Ο Βαβρίνκα του δίνει το γκέιμ με μπάκχαντ άουτ. 
18:15
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 2-3: Με τον 8ο άσο του στο ματς ο Βαβρίνκα ανοίγει το γκέιμ, γρήγορη εκτέλεση από τον Βαβρίνκα και εύκολος winner (0-30). Tρίτος πόντος στο φιλέ (0-40) και love γκέιμ για τον Ελβετό. 
18:20
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 2-4 BREAK: Νικητής στο ράλι και winner με το φόρχαντ ο Βαβρίνκα (0-30), την ώρα που ο Τζόκοβιτς κοιτάει με νόημα στο θεωρείο του. Νέος winner με το μπάκχαντ στην ευθεία. Τριπλή ευκαιρία για break. Και στο φιλέ ο Βαβρίνκα κάνει break.
18:26
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 2-5: Ο Τζόκοβιτς σταματάει το σερί 10-0 του Βαβρίνκα, βγάζοντας μεγάλη επιστροφή στο δυνατό σερβίς (15-30). Φόρχαντ άουτ για τον Ελβετό (30-30). Με διαγώνιο φόρχαντ ο Βαβρίνκα βροντοφωνάζει (30-40), αλλά κάνει διπλό λάθος στη συνέχεια. Φόρχαντ άουτ για τον Βαβρίνκα και break point έχει ο Τζόκοβιτς. Με εύκολο winner σώζει ο Βαβρίνκα χάρη στο αποτελεσματικό σερβίς (ισοπαλία ξανά). Με άσο αποκτά το αβαντάζ. και με λόμπα άουτ, ο Τζόκοβιτς θα σερβίρει για να μείνει στο σετ.
18:27
40 winners για τον Βαβρίνκα, 19 για τον Τζόκοβιτς σήμερα στο Παρίσι. 
18:31
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-5: Ο Βαβρίνκα έκανε ίσως τον πόντο του τελικού, βγάζοντας ένα μπάκχαντ απέξω από το γήπεδο. Εντυπωσιάστηκε και ο Τζόκοβιτς, αλλά κράτησε το σερβίς του. 
18:31
Αναμένουμε το video.
18:33
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6: Love γκέιμ για τον Βαβρίνκα που πλέον βρίσκεται ένα σετ μακριά από τον τίτλο.
18:34
Ό,τι πει ο νεαρός! Το απίστευτο μπάκχαντ του Βαβρίνκα.
18:39
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 1-0: Ο Τζόκοβιτς τινάζει νευρικά το χώμα από τα παπούτσια του. Με σκυμμένο το κεφάλι πηγαίνει στην καρέκλα του. Έχει πολλή δουλειά ακόμα, δύο σετ. 
18:43
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 2-0 BREAK: Σειρά του Βαβρίνκα τώρα να χάσει την επαφή με τις γραμμές, πρόβλημα στο 30-15. Για αυτό υπάρχει το μεγάλο σερβίς και ισοφαρίζει (30-30), για να χάσει στη συνέχεια ένα εύκολο βολέ και να δώσει ευκαιρία για break στον Τζόκοβιτς (40-30). Μπάκχαντ στο φιλέ και ο Τζόκοβιτς μπαίνει μπροστά στο σκορ. 
18:48
Tζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 3-0: Πλέον ο τελικός έχει ισορροπήσει. Ο Τζόκοβιτς ακούγεται (δυστυχώς) και φαίνεται περισσότερο, επιθετικός, θέλει να οδηγήσει στο λάθος τον αντίπαλο του και αυτό κάνει. Άλλαξε φορά και βγάζει winner με το φόρχαντ στην ευθεία. Κρατάει εύκολα και έχει μεγάλο προβάδισμα. Ο Βαβρίνκα πρέπει να κρατήσει το σερβίς του, αλλιώς θα είναι δύσκολα μετά. Μπροστά με ένα break ο Τζόκοβιτς.
18:52
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 3-1: Αντέδρασε ο Βαβρίνκα. Ο Τζόκοβιτς τελειώνει το γκέιμ, σημαδεύοντας το φιλέ στο βολέ.
18:56
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 3-2 BREAK: Ο Βαβρίνκα τιμώρησε το μεγάλο σερβίς του Τζόκοβιτς με μπάκχαντ από τη μέση του γηπέδου (15-30). Ο Ελβετός έχει διπλή ευκαιρία για break με ασυνήθιστο αβίαστο λάθος και κάνει break με τον Τζόκοβιτς να λυγίζει και να σημαδεύει με το φόρχαντ το φιλέ. Παίρνει το break πίσω ο Ελβετός, αλλά πραγματικά τι ράλι ήταν αυτό!
19:00
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 6-4, 3-6, 3-3: Με όμορφο passing game στο φιλέ, ο Βαβρίνκα παίρνει τον πόντο με βολέ. Ο Τζόκοβιτς χάνει το φόρχαντ με τη μπάλα να βρίσκει στο πλαίσιο της ρακέτας (0-30). Σύντομα ο Βαβρίνκα έχει τριπλή ευκαιρία για break, αλλά ο Τζόκοβιτς βγάζει την επιστροφή και με νέο αβίαστο λάθος ο Ελβετός ισοφαρίζει. 
19:00
50 winners o Βαβρίνκα, 24 ο Τζόκοβιτς, ισορροπία στα αβίαστα λάθη.
19:05
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 6-4, 3-6, 4-3: Ο Βαβρίνκα "χορεύει" στο "Φιλίπ Σατριέ". "Κολλημένα" τα πόδια του Τζόκοβιτς. Ο Βαβρίνκα προηγείται στα ράλι. Διπλή ευκαιρία για break. Ο Σέρβος παίρνει τον πόντο στο φιλέ και με νέα βουτιά που θα έκανε περήφανο τον Μπόρις Μπέκερ, ο Τζόκοβιτς σβήνει και το δεύτερο break point του Βαβρίνκα (40-40). Με άσο ο Τζόκοβιτς παίρνει το αβαντάζ και με winner στην ευθεία, περνάει μπροστά. Μεγάλο γκέιμ για τον Σέρβο.
19:12
΄Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 4-4: Ο Τζόκοβιτς θυμίζει τον Τζόκοβιτς του πρώτου σετ. Και έχει τριπλή ευκαιρία για break. Ο Βαβρίνκα σβήνει τον ένα πόντο, παίρνοντας με το έτσι θέλω τον πόντο στο φιλέ. Χρειάζεται μεγάλο σερβίς. Και το έχει με κοντή επιστροφή του Σέρβου (40-30). Με άσο στο "Τ" ο Βαβρίνκα ισοφαρίζει (40-40). "Έξω" φώναζε ο Βαβρίνκα στο χτύπημα του Τζόκοβιτς, άουτ πήγε η μπάλα. Με νέο χτύπημα ο Βαβρίνκα ισοφαρίζει. Από 0-40 μεγάλο γκέιμ για τον Ελβετό.
19:17
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 4-5: Αγγίξαμε τις τρεις ώρες αγώνα. Ο Τζόκοβιτς σερβίρει, ο Βαβρίνκα περιμένει, επιτίθεται για το 15-40, είναι άουτ το φόρχαντ και ο Σέρβος κάνει το 30-30. Με μπάκχαντ στη διαγώνιο ο Βαβρίνκα έχει νέα ευκαιρία για break. Ο Τζόκοβιτς καταφεύγει σε σερβίς βολέ και "σβήνει" το break (40-40). Mε επιστροφή αλα Τζόκοβιτς ο Βαβρίνκα έχει νέα ευκαιρία για break και με μπάκχαντ στην ευθεία, παίρνει το ράλι και κάνει το break.
19:18
Ο Σταν Βαβρίνκα σερβίρει για τον τίτλο. Ποιος το περίμενε;
19:24
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 4-5.. : Έπρεπε να σερβίρει καλά στον τελικό και αυτό κάνει στο σημαντικότερο γκέιμ της χρονιάς (0-15). Οριακά χαμένο μπάκχαντ στην ευθεία ο Ελβετός (15-15). Η μπάλα δεν σηκώνεται στο φόρχαντ (30-15). Αυτή τη φορά κάνει winner με το μπάκχαντ μετά από σπουδαίο σερβίς (30-30). Άουτ η επιστροφή του Τζόκοβιτς (30-40) και έχει μια ευκαιρία για να πάρει τον τίτλο. Πρώτο σερβίς στο "Τ" για τον Βαβρίνκα, μέσα νόμιζε, άουτ η μπάλα. Ο Τζόκοβιτς έβαλε τη ρακέτα του στο δεύτερο σερβίς (40-40). Με τη βοήθεια του φιλέ ο Τζόκοβιτς έχει ευκαιρία για break. Άουτ επιστροφή του Τζόκοβιτς (40-40)....
19:25
Τζόκοβιτς-Βαβρίνκα 6-4, 4-6, 3-6, 4-6: Άσος και δεύτερη ευκαιρία για τον τίτλο και με winner με μπάκχαντ στην ευθεία ο Βαβρίνκα είναι ο νικητής στο Ρολάν Γκαρός σε τρεις ώρες και 12 λεπτά. 
19:26
Είναι το δεύτερο Grand Slam για τον Βαβρίνκα μετά το Αυστραλιανό Όπεν το 2014. Το 2003 είχε κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός στα τζούνιορ, ο πρώτος μετά τον Στέφαν Έντμπεργκ που κάνει το νταμπλ.
19:27
Ο Τζόκοβιτς χάνει για τρίτη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Χάνει την ευκαιρία να συμπληρώσει το Grand Slam καριέρας και λιγότερο σημαντικό, το αήττητο μετά από 28 νίκες. 
19:28

19:33
Ο Βαβρίνκα είπε πως έκανε τον αγώνα της ζωής του. "Του αξίζει ένα Ρολάν Γκαρός, είναι σπουδαίος αθλητής", πρόσθεσε για τον Τζόκοβιτς που τον αγκάλιασε θερμά στο φιλέ.
19:35
Tελικά είναι γούρικο το σορτς του Βαβρίνκα. Εκθρόνισε τον Ναδάλ ένας Ελβετός τελικά. 
19:38
Ο Βαβρίνκα θα επανέλθει στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης πίσω από τον Τζόκοβιτς, τον Μάρεϊ και τον Φέντερερ. Ο Ναδάλ είναι στο Νο10. Ίσως ήρθε η ώρα να μιλάμε για Big 5 και όχι Big 4. Ο Βαβρίνκα είναι ο μοναδικός αήττητος εν ενεργεία τενίστας σε δύο τελικούς Grand Slam. 
19:38
Συγχαρητήρια και υπερβολές από τη Σερένα Γουίλιαμς.
19:40
Όλο το γήπεδο αποθεώνει τον Τζόκοβιτς που κρατάει πάλι την αναμνηστική πιατέλα του φιναλίστ. 
19:41
Ο Τζόκοβιτς κλαίει και τώρα ήρθε η σειρά του Βαβρίνκα να σηκώσει το τρόπαιο των "τεσσάρων σωματοφυλάκων".
19:43
Την ώρα που ο Βαβρίνκα ακούει συγκινημένος τον ύμνο της Ελβετίας, ας αναφέρουμε πως θα κερδίσει και 1.800.000 ευρώ για τη νίκη του. 
19:45
Ευχαριστούμε πολύ που μείνατε μαζί μας. Ραντεβού στο Γουίμπλεντον. Oι τελικοί είναι 11 και 12 Ιουλίου. Να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τένις. Είναι σπουδαία εποχή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK