UFC 248: Ο αγώνας της δεκαετίας έληξε με την παραμόρφωση προσώπου της σεζόν

Η Γιοάνα Γετζέιτσικ δεν κατάφερε να πάρει τον τίτλο στην κατηγορία strawweight από την Γουέιλι Ζανγκ για το UFC 248. Παρ' όλα αυτά, επισκίασε τη νικήτρια εξαιτίας της παραμόρφωσης του προσώπου της, έπειτα από μία μάχη που μπήκε ήδη στις καλύτερες όλων των εποχών στις γυναίκες.

Η Γιοάνα Γέντζεϊτσικ σε στιγμιότυπο πριν από τον αγώνα της με τη Ρόουζ Ναμαγιούνας για το UFC 223, Νέα Υόρκη, Σάββατο 7 Απριλίου 2018
Η Γιοάνα Γέντζεϊτσικ σε στιγμιότυπο πριν από τον αγώνα της με τη Ρόουζ Ναμαγιούνας για το UFC 223, Νέα Υόρκη, Σάββατο 7 Απριλίου 2018 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Η Γιοάνα Γετζέιτσικ δεν είναι μια τυχαία μαχήτρια MMA. Στα 32 της έχει κερδίσει αγώνες, έχει φορέσει ζώνες και διαθέτει αρκετά καλό ρεκόρ στον χώρο. Ο αγώνας με τη Γουέιλι Ζανγκ είχε ως στόχο άλλη μια ζώνη, στην κατηγορία strawweight. Το UFC 248 θα τις έφερνε αντιμέτωπες σε έναν αγώνα που θα έμενε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους μεταξύ γυναικών.

Η Κινέζα πρωταθλήτρια εν τέλει αναδείχθηκε νικήτρια στα σημεία με πλειοψηφική απόφαση 2-1 (47-48, 48-47, 48-47) και προχώρησε στην πρώτη υπεράσπιση του τίτλου της. Μάλιστα, στις πρώτες δηλώσεις έπειτα από τη νίκη της, μίλησε για τις δυσκολίες που βίωσε λόγω του κορονοϊού: "Η χώρα μου υποφέρει από τον COVID-19. Η διαδικασία για να έρθω εδώ ήταν πολύ δύσκολη, επειδή έπρεπε να περάσω από πολλές χώρες. Στην πραγματικότητα, δεν ήξερα αν θα μπορούσα να νικήσω ή όχι. Όμως έβαλα τα δυνατά μου για να φτάσω στη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα αυτόν τον αγώνα. Νομίζω όλοι οι μαχητές στο οκτάγωνο πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού".

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η εικόνα της 30χρονης πρωταθλήτριας μετά τον αγώνα πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Η εικόνα της Πολωνής διεκδικήτριας ήταν αυτή που επικάλυψε τα πάντα. Ένα αιμάτωμα στο μέτωπο της Γετζέιτσικ παραμόρφωσε το πρόσωπό της, με συνέπεια να τρομάξει τον κόσμο που την είχε γνωρίσει... διαφορετικά.

UFC 248: Ο αγώνας της δεκαετίας έληξε με την παραμόρφωση προσώπου της σεζόν

Τα αδυσώπητα χτυπήματα από τις δύο μαχήτριες βρήκαν στόχο, ωστόσο η μεγαλύτερη ζημιά φαίνεται πως έγινε στην Πολωνή, η οποία προσπάθησε να καλύψει το μέτωπό της με μια σημαία της χώρας της στο flash interview: "Βλέπετε το οίδημα. Το αισθάνθηκα. Τα πήγε περίφημα. Κάτι έλλειπε σε μένα. Αισθάνθηκα όλες τις γροθιές, ξέρετε. Από τον 3ο γύρο, το οίδημα άρχισε να με ενοχλεί και αισθανόμουν ότι γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο. Το κεφάλι μου έφευγε. Όμως όλα καλά. Συγχαρητήρια στη Ζανγκ και είμαι χαρούμενη που προσφέραμε έναν καλό αγώνα".

Νικήτρια και ηττημένη βγήκαν από το ρινγκ και αμφότερες πήγαν σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας για εξετάσεις, ύστερα από αυτό το ανελέητο ξυλοκόπημα. "Είδατε πώς έμοιαζαν αυτά τα δύο κορίτσια ύστερα από τον αγώνα; Είναι στο νοσοκομείο τώρα, δεν πήγαν στη συνέντευξη Τύπου, δεν μίλησαν στον Τύπο. Πήγαν αμφότερες αμέσως στο νοσοκομείο", ήταν το σχόλιο του προέδρου του UFC, Ντάνα Γουάιτ, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για το ενδεχόμενο ρεβάνς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK