US Open: Κλάιστερς Vs Πιρς στον τελικό

US Open: Κλάιστερς Vs Πιρς στον τελικό
Την ευκαιρία να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα της ένα τουρνουά Grand Slam θα έχει η Κιμ Κλάιστερς. Η 22άχρονη Βελγίδα, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επιβλήθηκε στα τρία σετ της Μαρία Σαράποβα στον δεύτερο, χρονικά, ημιτελικό του Αμερικανικού παίρνοντας για δεύτερη φορά το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά.

Η Κλάιστερς, νούμερο 4 του ταμπλώ, χρειάστηκε μόλις 28 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ με 6/2 στα γκέιμς.
Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το δεύτερο σετ με την Σαράποβα, νούμερο 1 του ταμπλώ, να επικρατεί με 7-4 στο τάι μπρέικ, σ’ενα σετ που διήρκεσε μία ώρα και 7 λεπτά. Η Κλάιστερς ξεκίνησε εντυπωσιακά το τρίτο σετ όπου βρέθηκε να προηγείται με 4-0 και απο’κει και πέρα έφτασε εύκολα στο 6-3 πανηγυρίζοντας την πέμπτη παρουσία της σε τελικό τουρνουά του Grand Slam.

Οπως πέρυσι...

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ανοίγει με τους δύο ημιτελικούς των ανδρών. Στον έναν εξ αυτών, ο Ελβετός, Ρότζερ Φέντερερ, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αντιμετωπίζει τον Αυστραλό, Λέιτον Χιούιτ (Νο 3) σε μία επανάληψη του περυσινού τελικού. Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Αμερικανός Αντρε Αγκασι (No 7) τίθενται αντιμέτωπος με την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, τον συμπατριώτη του, Ρόμπι Τζινέπρι.

Η 13η συμμετοχή της Μέρι Πιρς στο Αμερικανικό όπεν αποδείχθηκε και η πιο τυχερή αφού κατάφερε να φτάσει για πρώτη φορά στην πολυετή καριέρα της στον μεγάλο τελικό. Η 30χρονη Γαλλίδα, ήταν η νικήτρια του ημιτελικού με αντίπαλο την Ελενα Ντεμεντίεβα, σ’έναν αγώνα που διήρκεσε κάτι περισσότερο από δύο ώρες.

Το ξεκίνημα ήταν το ιδανικό για την 24χρονη Ρωσίδα, νούμερο 6 του ταμπλώ και περυσινή φιναλίστ, αφού κατέκτησε το πρώτο σετ με 6/3. Στο σημείο εκείνο η Πιρς δέχτηκε τις ιατρικές περιποιήσεις για δύο τραυματισμούς, στο μηρό και τη μέση, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για 12 λεπτά. Η 30χρονη Γαλλίδα, νούμερο 12 του ταμπλώ, επέστρεψε δριμύτερη με αποτέλεσμα να πάρει τα δύο επόμενα σετ με 6-2 στα γκέιμς και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό.

O τελικός, που θα διεξαχθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, θα αποτελέσει την τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο τενίστριες με την Κλάιστερς να έχει φύγει νικήτρια από το κορτ και στις δύο προηγούμενες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK