Us Open: Οι μάχες των "8"

Us Open: Οι μάχες των "8"

Εξι αγώνες (τέσσερις του δ' γύρου των ανδρών και δύο των προημιτελικών των γυναικών) περιελάμβανε το πρόγραμμα της ένατης ημέρας του Αμερικανικού όπεν. Τα φαβορί, είτε εύκολα είτε δυσκολότερα, επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους διαμορφώνοντας το τοπίο της τελικής ευθείας του τουρνουά.

Μίλησε η κλάση του Φέντερερ

Ο Νίκολας Κίφερ κατάφερε να υποχρεώσει τον Ρότζερ Φέντερερ στην απώλεια του πρώτου του σετ στη φετινή διοργάνωση, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ελβετός, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τίτλου ξεπέρασε το εμπόδιο του 28χρονου Γερμανού στα 4 σετ και θα δώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παρών στην τελική οκτάδα του τουρνουά. Ο αγώνας διήρκεσε τρεις ώρες με τον Φέντερερ να παίρνει το πρώτο σετ με 6-4, έχασε το δεύτερο με 7-3 στο τάι - μπρέικ, αλλά η συνέχεια του ανήκε ολοκληρωτικά (6/3 και 6/4).

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

[1] Φέντερερ (ΕΛΒ) - [11] Ναλμπαντιάν (ΑΡΓ)
[3] Χιούιτ (ΑΥΣ) - Νιέμινεν (ΦΙΝ)

Σήμερα (07/09)

[8] Κόρια (ΑΡΓ) - Τζινέπρι (ΗΠΑ)
[7] Αγκασι (ΗΠΑ) - Μπλέικ (ΗΠΑ)

Στην προημιτελική φάση, ο Ρότζερ Φέντερερ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αργεντινό, Νταβίντ Ναλμπαντιάν (Νο 11) ο οποίος αν και βρέθηκε "κάτω" με 1-0 σετ από τον Ιταλό, Ντάβιντε Σανγκουινέτι, κατάφερε να πάρει την πρόκριση κάνοντας την ανατροπή. Τα σετ: 4/6, 7/6 (4), 6/4, 6/2.

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον Σλοβάκο, Ντομινίκ Χρμπάτι (Νο 15), ο Λέιτον Χιούιτ. Ο Αυστραλός, (Νο 3) περυσινός φιναλίστ και νικητής του αμερικανικού Grand Slam το 2001, χρειάστηκε μία ώρα και 34 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ με 6-1, το δεύτερο με 6-4 και το τρίτο με 6-2 στα γκέιμς. Επόμενος αντίπαλος του Χιούιτ θα είναι ο Γιάρκο Νιέμινεν ο οποίος, αποκλείοντας με 3-0 σετ (6/2, 7/6 (6), 6/3) τον Ισπανό, Φερνάντο Βερντάσκο έγινε ο πρώτος Φινλανδός που φτάνει σε προημιτελική φάση τουρνουά του Grand Slam.

Μεγάλο ντέρμπι στα ημιτελικά

Η κατάσταση στο πάνω μέρος του ταμπλώ των γυναικών οδεύει προς το τελικό ξεκαθάρισμα αφού προέκυψε ο πρώτος ημιτελικός της διοργάνωσης. Μαρία Σαράποβα και Κιμ Κλάιστερς θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στον μεγάλο τελικό, αφού αμφότερες κατάφεραν να υπερκεράσουν τα εμπόδια των αντιπάλων τους στην "οκτάδα" στα τρία σετ.

Οι άλλοι δύο αποψινοί (07/09) προημιτελικοί:

[3] Μορεσμό (ΓΑΛ) - [12] Πιρς (ΓΑΛ)
[2] Ντάβενπορτ (ΗΠΑ) - [6] Ντεμεντίεβα (ΡΩΣ)

Η 18χρονη Ρωσίδα (Νο 1), τα βρήκε "σκούρα" κόντρα στη συμπατριώτισά της, Νάντια Πέτροβα (Νο 9) κάμπτοντας την αντίστασή της μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 30 λεπτών! Η Σαράποβα πήρε το πρώτο σετ με 7-5 με την Πέτροβα να κατακτά το δεύτερο με 6-4 στα γκέιμς. Η Σαράποβα απάντησε με το...ίδιο νόμισμα στο τρίτο σετ (6/4), παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί η νεαρή Ρωσίδα θα αντιμετωπίσει την Κιμ Κλάιστερς.

Η Βελγίδα, νούμερο 4 του ταμπλώ, έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Αμερικανίδα, Βένους Ουίλιαμς (Νο 10) η οποία πήρε το πρώτο σετ με 6/4, αλλά η Κλάιστερς βρήκε τη δύναμη, αρχικά, να ισοφαρίσει κατακτώντας το δεύτερο σετ με 7-5 και να πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη παίρνοντας και το τρίτο με 6-1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK