Βασιλιάδες στην Νέα Υόρκη οι Canadiens

Η μεγαλύτερη έκπληξη που σημειώθηκε στην δεύτερη ημέρα του νέου πρωταθλήματος Χόκει , ήταν η απροσδόκητη εκτός έδρας νίκη των Montreal Canadiens επί των New York Rangers στο κατάμεστο Madison Square Garden, με 4-3.

Βασιλιάδες στην Νέα Υόρκη οι Canadiens
Η μεγαλύτερη έκπληξη που σημειώθηκε στην δεύτερη ημέρα του νέου πρωταθλήματος Χόκει , ήταν η απροσδόκητη εκτός έδρας νίκη των Montreal Canadiens επί των New York Rangers στο κατάμεστο Madison Square Garden, με 4-3.


Η ιστορική ομάδα του Μοντρεάλ, μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, έχει κάνει το 2/2, πρώτα με την επικράτηση της επί των Boston Bruins στο φινάλε του αγώνα και το βράδυ της Πέμπτης με μια εντυπωσιακή εμφάνιση απο τον ρούκι του 2004, M Ryder που πιστοποίησε ότι διανύει μεγάλη φόρμα και μπορεί να βοηθήσει τους Habs φέτος να κάνουν το βήμα παραπέρα, «σκότωσε» με δυο δικά του τέρματα τους Rangers.

Για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, ο Ryder οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση, με δυο γκολ σε κρίσιμα σημεία των αγώνων. «Δεν γνωρίζω εάν χτύπησε στα πόδια του τερματοφύλακα και μετά μπήκε μέσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κάναμε δυο συνεχόμενες νίκες και μπήκαμε με το δεξί στο πρωτάθλημα, όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες. Ελπίζουμε σε ανάλογη εμφάνιση και στο ντέρμπι του Σαββάτου με το Toronto» τόνισε ο Ryder αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Τρία γκολ σε διάστημα 48 ωρών δεν είναι και μικρό επίτευγμα για έναν παίκτη που απουσίασε απο τα φιλικά προετοιμασίας λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Φαίνεται ότι ο ίδιος κάτι χρωστάει στον εαυτό του. ¨Ο Ryder βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Μας ξελάσπωσε δυο φορές σε δυο κρίσιμα παιχνίδια για μας. Ξεκινήσαμε με το δεξί το πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ καλό. Στο παιχνίδι του Σαββάτου, θα πρέπει να κάνουν άλλοι την βρώμικη δουλειά» τόνισε ο αρχηγός της ομάδας, ο Φινλανδός Saku Koivu. Οι γηπεδούχοι, New York Rangers προερχόντουσαν απο την νίκη της πρεμιέρας επί των Philadelphia Flyers εκτός έδρας και κατάφεραν, με το να στείλουν το χθεσινό παιχνίδι στην παράταση, να κερδίσουν έναν βαθμό, όπως προβλέπεται απο τους νέους κανονισμούς του χόκει.

Ο δικός μας, Jose Theodore ήταν άψογος κάτω απο τα δοκάρια, πραγματοποιώντας 16 αποκρούσεις. Δύο πρώην παίκτες των φιλοξενούμενων, οι Hossa-Rucinsky σημείωσαν τα δυο απο τα τρια τέρματα της ομάδας τους, αλλά γενικά χάθηκαν μέσα στην μετριότητα των υπολοίπων συμπαικτών τους. Οι Rangers μετά την 20λεπτη παρουσίαση τους, αφού ήταν η «πρώτη» της ομάδας μπροστά στο κοινό της, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Marcel Hossa να νικά τον Theodore μόλις 65 δεύτερα μετά το face-off.

Μπορεί τα πέναλτι να στάθηκαν τυχερά για τους Rangers στον αγώνα με αντίπαλο τους Flyers, όμως απέναντι στους Canadiens στάθηκαν μοιραία. Οι οπαδοί της ομάδας διψούν για την κατάκτηση του τροπαίου και έδειξαν τις προθέσεις τους απο το ξεκίνημα του αγώνα, παροτρύνοντας τους παίκτες τους για την νίκη. Ο μεγάλος αστέρας των Rangers, Jaromir Jarg εμφανώς λυπημένος απο το αρνητικό αποτέλεσμα είπε «Παρά την ήττα εμείς πρέπει να συνεχίσουμε. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Αν και δεν παίξαμε καλά απόψε, είμαστε ευχαριστημένοι που πήραμε τον έναν βαθμό». Οι Canadiens φαίνεται να έχουν πάρει τον άερα των αντιπάλων τους, καθώς σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια, έχουν ισάριθμες επιτυχίες.

Πικρή επιστροφή για Gretzky στο Los Angeles

Το ξεκίνημα του Wayne Gretzky δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Οι Phoenix Coyotes, δέχθηκαν δεύτερο χαστούκι μέσα σε δυο μέρες, αυτή την φορά απο την πρώην ομάδα του προπονητή τους, τους Los Angeles Kings με 3-2. Ο Gretzky, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα προσαρμογής, ενώ ακόμα δεν έχει βρει την κατάλληλη χημεία της ομάδας του. Αν και δεν πρέπει να του ασκούμε κριτική, καθώς ακόμα είναι πολύ νωρίς, ο ίδιος δείχνει αισιόδοξος για την συνέχεια «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε και το δεύτερο παιχνίδι που δώσαμε σε διάστημα 48 ωρών. Είμαι λυπημένος καθώς οι παίκτες μου αγωνίστηκαν σκληρά και πάλεψαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Συνεχίζουμε και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η εύθύνη της ήττας, είναι εξ’ ολοκλήρου δική μου. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ομάδα δεν θα παρουσιαστεί έτσι σε άλλο παιχνίδι».

Ο Gretzky πριν απο την έναρξη του αγώνα, γνώρισε την αποθέωση απο τους οπαδούς των Kings, καθώς την περασμένη δεκαετία είχε προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα, βοηθώντας την να κατακτήσει το Stanley Cup. Περισσότεροι απο 18,500 οπαδοί στάθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν τον Gretzky, ευχαριστώντας τον με τον τρόπο τους για τις απίστευτες στιγμές που τους χάρισε.

Έξω για έναν μήνα ο Sundin των Leafs

Ο τραυματισμός του αρχηγού των Toronto Maple Leafs, Mats Sundin στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τους Ottawa Senators, είναι σοβαρότερος απο ότι είχαν υπολογίσει οι γιατροί. Ο αρχηγός σε μια ανύποπτη φάση στην πρώτη περίοδο, χτύπησε στο μάτι και σωριάστηκε στον πάγο του Air Canada Centre σφαδάζοντας απο τον πόνο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Sundin θα απουσιάσει απο τους αγωνιστκούς χώρους για περίπου έναν μήνα.

Αυτό σίγουρα είναι ένα βαρύ πλήγμα για τον Pat Quinn που ευελπιστούσε στην ταχύτητα και εμπειρία του αρχηγού του, αλλά και πόσο μάλλον στο «ντέρμπι» του Σαββάτου με τους Montreal Canadiens, όπου η απουσία του θα είναι εμφανέστατη. «Τέτοια περιστατικά σε κάνουν και σκέφτεσαι τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Η απουσία του Sundin θα είναι μεγάλη για την ομάδα μου, αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να αναπληρώσουμε το κενό του. Χτυπήματα στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μάτι, είναι ότι πιο επικίνδυνο μπορεί να σου συμβεί» τόνισε ο Die Tomi.




News 24/7

24MEDIA NETWORK