Βούλα Τσιαμήτα: Που χάθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια;

Στις 5 Ιουνίου του 1999, σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια ξεκινούσε το καλοκαίρι των... επιτυχιών για την Βούλα Τσιαμήτα. Που βρίσκεται σήμερα και με τι ασχολείται η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Σεβίλλης;

Βούλα Τσιαμήτα: Που χάθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια;

Το καλοκαίρι του 1999 ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της Βούλας Τσιαμήτα. Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, ημέρα Σάββατο τότε, η μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τριπλούν προσγειώθηκε στα 14,94μ. κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού κυπελλου "Bruno Zauli" που διεξήχθηε στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για εκείνη τη χρονιά και φυσικά πανελλήνιο ρεκόρ.

Η αθλήτρια του Πανελληνίου ξεκίνησε με 14,65μ., αποφασισμένη να νικήσει τη Βουλγάρα Τερέζα Μαρίνοβα, και στη δεύτερη προσπάθειά της πέτυχε το εκπληκτικό 14,94μ., που αποτελούσε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς και 10η καλύτερη όλων των εποχών.

Ίσως αυτό να ήταν απλά ένας... προάγγελος αυτού που θα ακολουθούσε δύο μήνες μετά στη Σεβίλλη. Στις 24 Αυγούστου του 1999 η Τσιαμήτα σκαρφάλωσε στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, με άλμα στα 14, 88μ. με την Όλγα Βασδέκη να ανεβαίνει στην ίδια διοργάνωση στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Δύο ημέρες πριν, στον προκριματικό είχε καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις περνώντας πρώτη στον τελικό με άλμα στα 15,07μ. Με αυτή της την επίδοση σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, περίπου δύο μήνες μετά το προηγούμενο, ένα ρεκόρ που κατάφερε να "σπάσει" η Πηγή Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα με άλμα στα 15,32μ.

Σε εκείνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Ελλάδα είχε διαπρέψει μετρώντας συνολικά έξι μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο ήταν χρυσά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι χώρες που κέρδισαν περισσότερα μετάλλια ήταν οι πολύ ισχυρές ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ρωσία.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΣΕΒΙΛΛΗ

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ;

Τα χρόνια που ακολούθησαν δεν είχαν την λάμψη του 1999 για την Βολιώτισσα αθλήτρια. Τον Ιανουάριο του 2000 κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της για τον κλειστό στίβο, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους υποβλήθηκε σε επέμβαση και είπε οριστικά "αντίο" στη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, στους οποίους υπολόγιζε σε ένα μετάλλιο.

Οι συνεχείς και επίμονοι τραυματισμοί της την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την ενεργό δράση το 2004 σε ηλικία 32 ετών και ενώ δεν κατάφερε να δώσει το "παρών" στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά το μεγάλο "μπαμ" του 1999, η Βούλα Τσιαμήτα δεν κατάφερε να διατηρηθεί σε τοπ επίπεδο, κυρίως εξαιτίας των τραυματισμών που την ταλαιπώρησαν και την ανάγκασαν να πει "αντίο" στον στίβο. Ωστόσο, μετά την απομάκρυνσή της από τα ταρτάν και τα σκάμματα ασχολήθηκε με τον χώρο των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα με αυτόν της μόδας.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα ασχολείται με το ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων και υποδημάτων tsiamita.gr μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK