ΣΠΟΡ

Βραβείο και στην pole position

Καινοτομία από τη Formula 1 ενόψει του νέου παγκόσμιου πρωταθλήματος, καθώς θεσπίζεται βραβείο για τον πιλότο που θα κατακτήσει τις περισσότερες pole positions μέσα στη σεζόν.

Βραβείο και στην pole position

Το σκεπτικό και η φιλοσοφία του νέου βραβείου έχει να κάνει με την επιθυμία της Formula 1 να επιβραβεύσει τον ταχύτερο πιλότο.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων πιλότων, επόμενο κριτήριο θα είναι δεύτερες θέσεις κ.ο.κ..

Σημειώνεται δε πως αν αυτή η κατηγορία υπήρχε τις τελευταίες πέντε σεζόν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ήταν ο πρώτος στις τέσσερις εξ αυτών με εξαίρεση το 2012 που το βραβείο θα πήγαινε στον Λιούις Χάμιλτον.

Η ιδέα προέκυψε από το αντίστοιχο βραβείο στο MotoGP όπου ο ταχύτερος αναβάτης παίρνει στο τέλος της σεζόν μια σπορ BMW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK