Τα μετάλλια του Τόκιο 2020 θα παράγονται από κινητά και κονσόλες

Οι Ιάπωνες πλησιάζουν τον μεγάλο στόχο της κατασκευής μεταλλίων των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο από συσκευές κινητών τηλεφώνων και παιχνιδομηχανές!

Τα μετάλλια του Τόκιο 2020 θα παράγονται από κινητά και κονσόλες
EUROKINISSI

Οι Ιάπωνες... ξαναχτύπησαν και αυτήν τη φορά με πιο εντυπωσιακό τρόπο από ένα απλό συγύρισμα αποδυτηρίων. Το επόμενο... όπλο πολιτισμού είναι το πρότζεκτ 'Old Metals New Medals', που θα υλοποιηθεί στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Σκοπός του πρότζεκτ είναι η παραγωγή μεταλλίων για τους θριαμβευτές στο Τόκιο που θα προέρχονται εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένες ηλεκτρονικές συσκευές!

Από τον Απρίλιο του 2017, όταν και άρχισε η συλλογή των συσκευών, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018, οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ είχαν συγκεντρώσει 47.488 τόνους από υλικό που θα ανακυκλώσουν για την κατασκευή των μεταλλίων.

Εκατομμύρια smartphones, laptops, κάμερες και παιχνιδομηχανές, που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να κατέληγαν στα σκουπίδια, έχουν καταφτάσει στα ειδικά σημεία επεξεργασίας ώστε να αφαιρεθούν τα πολύτιμα μέταλλα.

Πλέον, έχουν συλλεχθεί 28,4 κιλά χρυσού από τα 30,3 κιλά που είναι ο στόχος, 3.500 κιλά ασήμι από τα 4.100 κιλά του στόχου, ενώ τα 2.700 κιλά χαλκού που ήταν ο στόχος είχαν συλλεχθεί από τον Ιούνιο.

Τα μετάλλια του Τόκιο 2020 θα παράγονται από κινητά και κονσόλες

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Τόκιο 2020 υπογραμμίζει ότι με αυτόν τον τρόπο το κοινό της χώρας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση των Αγώνων, καθώς εξακολουθεί να δωρίζει τις αχρείαστες ηλεκτρονικές συσκευές για ανακύκλωση σε καταστήματα και δημοτικές αρχές σε όλη τη χώρα.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχει εκτός από την ιαπωνική κυβέρνηση και η εταιρία τηλεπικοινωνιών NTT DOCOMO, η οποία έχει συγκεντρώσει 5.070.000 συσκευές κινητών τηλεφώνων προς ανακύκλωση.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK