Wrestlemania χωρίς κοινό: Η πιο κακόγουστη φάρσα του WWE

Μπορεί να γίνει ένας αγώνας wrestling χωρίς κοινό; Για πρώτη φορά, το WWE προετοιμάζει ένα event-φάρσα που ακυρώνει το ρόλο του κοινού και φλερτάρει με το απόλυτο φιάσκο.

Στιγμιότυπο από μονομαχία του Τζείκομπ Σουάγκερ με τον Αλμπέρτο ντελ Ρίο
Στιγμιότυπο από μονομαχία του Τζείκομπ Σουάγκερ με τον Αλμπέρτο ντελ Ρίο AP PHOTO/MEL EVANS

Φαινομενικά, έμοιαζε κάτι έξυπνο και ασφαλές και -ενδεχομένως- εφικτό να συμβεί.: Μεταφορά των αναμετρήσεων του WWE στο προπονητήριο του οργανισμού, στο Ορλάντο, χωρίς την παρουσία θεατών. Στα χαρτιά, η παραπάνω λύση έμοιαζε ιδανική για τη συνέχεια της διεξαγωγής του θεσμού και την τήρηση των συμβολαίων που έχει σε ισχύ ο οργανισμός του WWE με την αμερικάνικη τηλεόραση και όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες. Στην πράξη όμως, τα πράγματα περιπλέκονται: Το να διεξαχθεί μια αναμέτρηση ενός θεάματος όπως οι αγώνες του WWE, όπου το κοινό αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα του αποτελέσματος, δεν είναι καθόλου απλό. Σύμφωνα με το Sports Illustrated, η πραγματοποίηση του Wrestlemania 36 στις 5 Απριλίου 2020, στο προπονητήριο του WWE στην Φλόριντα, είναι πιθανό να μη συμβεί ποτέ.

Τι σημαίνει 'άδειο γήπεδο' για το wrestling;

Σημαίνει "το κλείνουμε και φεύγουμε, δεν μπαίνουμε καν στο ρινγκ": Το wrestling είναι ένα θέαμα που βασίζεται στις αντιδράσεις του κοινού, με τους αθλητές να χρησιμοποιούν τους fans και τους haters τους για να πάρουν αυτοπεποίθηση, για να προσθέσουν έξτρα θεατρικότητα στις κινήσεις τους, για να εκτελέσουν πιο πιστά τις σεναριακές οδηγίες που έχουν λάβει προηγουμένως. Οι αγώνες ανάμεσα σε stars του αθλήματος, όπως ο The Rock και παλαιότερα ο Χαλκ Χόγκαν- πριν βάλει τις βίδες στην πλάτη- έχουν συγκεντρώσει ακόμα και 18.000 σκληροπυρηνικούς φαν.

Θα γίνει όντως το event της 5ης Απριλίου;

Δεν είναι καθόλου απίθανο να μην συμβεί ποτέ το συγκεκριμένο event. Σύμφωνα με το Sports Illustrated, υπάρχει ήδη μια φήμη πως το Wrestlemania 36 ανακοινώθηκε εικονικά, εξαιτίας μιας ασφαλιστικής δικλείδας που υπάρχει στα συμβόλαια του WWE. Συγκεκρίμενα, προβλέπεται πως το WWE υποχρεούται να ανακοινώσει την μετάθεση της διεξαγωγής ενός event σε διαφορετικό χώρο, αν έχουν προκύψει προβλήματα στην διοργάνωση του. Έπειτα, αν η διοργάνωση ακυρωθεί οριστικά, το WWE μπορεί να επικαλεστεί 'λόγους ανωτέρας βίας' ώστε να ρυθμίσει ευνοικά τις αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλλει προς τους συνεργάτες του.

Μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα

H Σάσα Μπανκς έχει επιβεβαιώσει πως θα μπει στο ρινγκ να πάλεψει, στέλνοντας προηγουμένως μέσω Twitter 'φιλάκια ρουφιχτά' στους οπαδούς της. Παράλληλα, το WWE μέσω επίσημης δήλωσης επιβεβαιώνει πως ναι, το event θα γίνει και πως η ιατρική ομάδα της διοργάνωσης στέκεται 'ασπίδα' μπροστά από τους αθλητές και τους εργαζόμενους ώστε να μείνουν αλώβητοι από την πανδημία μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Καλούνται να φτιάξουν ατμόσφαιρα και να διαμορφώσουν κάτι που να θυμίζει 'φανατικό κοινό', εκεί που θα υπάρχουν άδεια καθίσματα και νεκρική σιγή: Αυτό το Wrestlemania event θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλή είδηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK