Ξεκούραση οι μεν, προπονήσεις οι δε

Ξεκούραση οι μεν, προπονήσεις οι δε

Για μία ακόμη φορά φέτος, τέταρτη για την ακρίβεια, η ελληνική αποστολή γυρίζει από τουρνουά του Παγκοσμίου Σιρκουί μπιτς βόλεϊ, με ένα μετάλλιο στις αποσκευές της. Στην προκειμένη περίπτωση, ο λόγος γίνεται για τις Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, οι οποίες επιστρέφουν στην Αθήνα από το Μπαλί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (19/09) με το χάλκινο μετάλλιο. Μετά την υπερπροσπάθεια στην Ινδονησία οι πρωταθλήτριες Ελλάδος θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν τις «μπαταρίες» τους, σε αντίθεση με τις Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη, οι οποίες ξεκίνησαν προπονήσεις ύστερα από δεκαήμερη ξεκούραση (δεν πήραν μέρος στο Όπεν του Μπαλί).

Επόμενη υποχρέωση των Εθνικών μας ομάδων είναι τα δύο τελευταία τουρνουά του Παγκοσμίου Σιρκουί, που θα διεξαχθούν στη Βραζιλία (18-22 Οκτωβρίου) και στο Μεξικό (26-30 Οκτωβρίου). Μάλιστα ο Ομοσπονδιακός προπονητής Μανώλης Ρουμελιώτης σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα δύο ζευγάρια να μεταβούν στις αρχές Οκτωβρίου στη Βραζιλία, προκειμένου να έχουν χρόνο να εγκλιματιστούν και να λάβουν μέρος σε ένα τουρνουά του εθνικού πρωταθλήματος της χώρας. Στόχος τόσο των Καραντάσιου/Αρβανίτη, όσο και των Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη είναι να κάνουν το καλύτερο δυνατό φινάλε.

Για την ώρα πάντως, χάρη στις τέσσερις επιτυχίες τους βρίσκονται στην 3η θέση στον πίνακα μεταλλίων, πίσω από τη Βραζιλία, που μετράει 24 (8 χρυσά-9 ασημένια-7 χάλκινα) και τις Κίνα, ΗΠΑ που έχουν από 5 (1 ασημένιο-4 χάλκινα η Κίνα και 4 χρυσά-1 ασημένιο οι ΗΠΑ).

Αναλυτικά οι ελληνικές διακρίσεις

Μιλάνο: Ασημένιο οι Καραντάσιου/Αρβανίτη (έπαθλο 16.000 δολάρια)
Στάβανγκερ: Χρυσό οι Καραντάσιου/Αρβανίτη (41.500 δολάρια)- MVP η Αρβανίτη
Εσπίνιο: Ασημένιο οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (22.000 δολάρια)- MVP η Κουτρουμανίδου
Μπαλί: Χάλκινο οι Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (16.000 δολάρια)


News 24/7

24MEDIA NETWORK