1 Μαΐου 1994: Όταν έπεσε η καρό σημαία του Άιρτον Σένα...

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και δη η Formula 1 γιγαντώθηκε χάρη σε ονόματα-θρύλους όπως ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ο Γκρέιαμ Χιλ, ο Νίκι Λάουντα, ο Νέλσον Πικέ, ο Αλέν Προστ. Ένας από αυτούς -ο μεγαλύτερος ίσως- ήταν και ο Άιρτον Σένα. Τo Retro-Stories θυμάται.

1 Μαΐου 1994: Όταν έπεσε η καρό σημαία του Άιρτον Σένα...

Είκοσι-τρία χρόνια πέρασαν από το θάνατο του 34χρονου τότε Βραζιλιάνου πιλότου, όμως κανείς από όσους ασχολούνται με το πιο γρήγορο σπορ του κόσμου, δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνη την αποφράδα Πρωτομαγιά του 1994.

Το σοβαρό ατύχημα του συμπατριώτη του Ρούμπενς Μπαρικέλο, δύο ημέρες πριν και το θανατηφόρο δυστύχημα του Ρόναλντ Ράτζενμπεργκερ στις κατατακτήριες δοκιμές, αποτέλεσαν προμήνυμα γι' αυτό που θα ακολουθούσε στη στροφή Ταμπουρέλο της Ίμολα.

Δείτε τη μοιραία κούρσα του θρυλικού πιλότου

Ποιος ήταν ο Άιρτον Σένα

Ο Άιρτον Σένα γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1960 στην Σαντάνα του Σάο Πάουλο και ήταν γιος ενός πλούσιου επιχειρηματία και κτηματία, του Μίλτον ντα Σίλβα και της Νέιντε ντα Σίλβα.

Σε ηλικία 24 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 με την Toleman, στη συνέχεια μετακόμισε στη Lotus, βγαίνοντας τέταρτος στο πρωτάθλημα για δύο συναπτά έτη, ενώ το 1987 πήρε την τρίτη θέση.

Τότε, ήρθε η μετακόμισή του στην McLaren, ομάδα που έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου το 1988. Το 1989 αναδείχθηκε δεύτερος, μέχρι να επιστρέψει το 1990 και το 1991 στην κορυφή.

Το 1994, ο Σένα άφησε την ΜcLaren για να ενταχθεί στην Williams, με την οποία πρόλαβε να τρέξει μόλις τρεις φορές. Η τελευταία κούρσα απ' αυτές, όμως, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK