11 μέρες, 11 νύχτες

11 μέρες, 11 νύχτες

Ο prisoner σας παρουσιάζει το συλλεκτικό του ταξίδι του συνδέοντας τις πόλεις που επισκέφτηκε με τις ιστορίες που μάζεψε.


Στάση πρώτη : Milano

Αν υπάρχει μία ομάδα που συγκεντρώνει περιληπτικά πάνω της την αίγλη και την μιζέρια, την δόξα και την ντροπή, την τακτική και την ανία, την φινέτσα, τον ρεαλισμό και τα σκάνδαλα του Ιταλικού ποδοσφαίρου, αυτή δεν είναι άλλη από την ομάδα του πρωθυπουργού της χώρας.

Η πιο πετυχημένη Ιταλική ομάδα στην Ευρώπη έχει μία εκπληκτική λειτουργία σαν οργανισμός σε θέματα που εδώ θεωρούνται περιττά έξοδα σε κάθε τυχάρπαστο διοικητικό παράγοντα.

Η κ.Laura Masi, διευθύντρια Marketing του συλλόγου πιστεύει ότι το ζωτικότερο στοιχείο της μιλανέζικης επιχείρησης είναι οι παίκτες. Γι΄ αυτό τον λόγο, εγκρίνει κονδύλια για τις παράπλευρες ασχολίες της ομάδας.

Από τον Ιούλιο του 2002, η Milan AC και οι Computer Associates αναπτύσσουν ένα computerised σύστημα το οποίο κατάφερε να μειώσει τους τραυματισμούς στην ομάδα κατά 91%.

Η φιλοσοφία των πρωταθλητών Ιταλίας και Ευρώπης ( μέχρι τις 26 αυτού του μήνα ) συνοψίζεται από τον ιατρικό διευθυντή της ομάδας, Jean Pierre Meersseman : «Όταν φέρνεις ένα παίκτη στην ομάδα που κοστίζει δισεκατομμύρια και σε δύο εβδομάδες τραυματίζεται – συνήθως για πολύ καιρό- τότε είναι που αναρωτιέσαι τι μπορεί να γίνει γι’αυτό »

Η CA χρησιμοποιώντας διάφορα προγράμματα ανάλυσης όλων των προσωπικών δεδομένων των ποδοσφαιριστών – ιατρικό παρελθόν, χρόνος επιστροφής από τραυματισμούς, διατροφικές συνήθειες, βιοχημική και σκελετική ανάλυση, βάρος στους συνδέσμους, κτλπ- προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες τραυματισμών. Οι 41 μυικοί τραυματισμοί του 2001 έγιναν 3 το 2002. Βέβαια, αυτό μπορεί να είναι απλή τύχη, αλλά στο ποδόσφαιρο την τύχη σου αρκετές φορές την διαμορφώνεις.

Ο Bruno Demichelis, ψυχολόγος της ομάδας, επιμένει ότι το δυσκολότερο πράγμα δεν ήταν να στηθεί το MilanLab, αλλά να αλλάξει η νοοτροπία όλων. Σε ένα παιχνίδι που ακόμα η παράδοση και η προκατάληψη παίζει σπουδαίο ρόλο, η εισαγωγή τόσο πολύπλοκων τεχνολογικών βοηθημάτων βλέπεται με καχυποψία από τους περισσότερους.

Αλλά η αγορά του συστήματος από τους Μιλανέζους ήρθε φυσιολογικά αφού ο υπεύθυνος αθλητισμού της ομάδας, Danielle Tognaccini , έγραψε την πανεπιστημιακή του διατριβή το 1989 με τίτλο Η χρήση των computers στην προπόνηση.

Το ΜilanLab παρακολουθείται από ένοπλους φρουρούς και το νευρολογικό κέντρο έχει πολλαπλές εισόδους βιομετρικού ελέγχου. Το γενικό σκηνικό θυμίζει έντονα έργο James Bond και αποτελεί την πειστικότερη απάντηση ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει και το Μιλάνο πρωτοπορεί . Όχι ενδυματολογικά, αλλά τεχνολογικά.


Ο σοφός τοίχος δίνει την δική του διάσταση για τους επίδοξους ταξιδιώτες: Το ταξίδι είναι σαν το γάμο. Ο πιο σίγουρος τρόπος να κάνεις λάθος είναι να πιστέψεις ότι το ελέγχεις.


News 24/7

24MEDIA NETWORK