2005 ευχές

2005 ευχές

"Εύχομαι τον καινούργιο χρόνο να κυριαρχήσει η ειρήνη σε όλο τον κόσμο..."

...

"Να υπάρξει υγεία και ευτυχία..."

...

"Ολοι να έχουν μια ευτυχισμένη ζωή..."

...

"Ευτυχισμένο το...

...



Η Γεροντοκόρη

Καζαμίας, Καζαδύος, Καζατρείς και το λουρί της μάνας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Ιπτάμενο Χαλί, «Το χάλι μου έκανα ιπτάμενο χαλί για να πετάξουμε μαζί στα περασμένα».Όλον τον Γενάρη κάνουμε ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε ενώ χωνεύουμε τη γαλοπούλα, τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τις δίπλες. Οι δίπλες στη κοιλιά μας έχουν χτυπήσει κόκκινο και αποφασίζουμε να κάνουμε δίαιτα. Ο μισθός του μήνα έχει τελειώσει από τις 12. Μας τα φάγανε τα μπουζούκια, οι Φώτηδες, οι Γιάννηδες, οι Αντώνηδες και οι λοιποί εορτάζοντες.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Φέρε, μάνα το ουίσκι, «...και μη με ρωτάς πολλά, έχω απόψε νταλγαδάκι, θα τη βρω μοναχικά». Η δίαιτα ήδη έχει φέρει αποτέλεσμα. Ζυγίζουμε 4 κιλά παραπάνω και το δέσιμο των κορδονιών μας έχει γίνει πια extreme game. Και ενώ έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μια σχετική οικονομία καθώς τον Φλεβάρη γιορτάζουν κάτι Ευσέβιοι, Τιμόθεοι, Πορφύριοι... στις 14 το «αμόρε» ζητάει μία εβδομάδα στην Βιέννη λόγω του Βαλεντίνου. Και ενώ σπάμε ότι κουμπαρά έχουμε, αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός ο τύπος που τον πληρώνουμε χρυσό κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Ο Φεβρουάριος κλείνει με τον μισθό στο χέρι στις 28 συν ένα κιλό από τα σοκολατάκια «Μozartkugeln» που μας τάϊζε στο στόμα το «αμόρε» στη Βιέννη.

ΜΑΡΤΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Μαργαρίτες, «…να μαδάει, κι όλο εκείνες να ρωτάει: Μ’ αγαπάει … δεν μ’αγαπάει». Μπήκε η ?νοιξη. Τα λουλουδάκια ανθίζουν μόνο που εμείς από το βάρος δεν μπορούμε να σκύψουμε να τα μυρίσουμε. Η Καλομοίρα -παραμένει παρθένα- τραγουδάει στο Ηρώδειο. Ο Νταλάρας κάνει δεύτερη φωνή. Γιορτάζει ο Αρχιεπίσκοπος και στη Μητρόπολη γίνεται party. Μουσική παίζει όλο το βράδυ ο Τζίμης Πανούσης ενώ ανεβασμένη στους πολυελαίους, χορεύει η Ελένη Λουκά. Την 25η , η μαθητιώσα νεολαία παρελαύνει με εσώρουχα του Ασλάνη. Ο Εργοτέλης πιάνει 3η θέση στο πρωτάθλημα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Αγιε μου Σώστη (βοήθεια μας), σώσε με, «…την αγαπάω νιώσε με». Το «αμόρε» μας παρατάει καθώς αδυνατούμε να αδυνατίσουμε. Πετάει τα extra large ρούχα μας στο δρόμο ενώ εμείς ουρλιάζουμε «…αφού με ήθελες αδύνατο γιατί με μπούκωνες σοκολατάκια στη Βιέννη μωρή; Μου ανέβασες τη χοληστερίνη στο κούτελο. Εσύ φταίς». Την ώρα του παραληρήματος, το παιδί της πιτσαρίας από απέναντι μας κλείνει πονηρά το μάτι. Φταίμε εμείς που ανεβαίνει ο Εργοτέλης και κάθε που αγωνίζεται οι πιτσαρίες δίνουν δώρο μία «extra Οgunsoto» δώρο; 2η θέση ο Εργοτέλης και απέχει μόνο έναν βαθμό από τη κορυφή.

ΜΑΪΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Ο Ύμνος του Εργοτέλη, «Έργο -, έργο-, έργο-, έργο-, έργο-τέλη μου. Λάμπει σαν αστέρι, νίκες θα μας φέρει, Εργοτέλη είσαι ομάδα επική». Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, το πρωτάθλημα έχει τελειώσει με τον Εργοτέλη να σηκώνει τη κούπα. Το Ηράκλειο, καίγεται και εμείς βρίσκουμε ευκαιρία να τιμήσουμε τη Κρητική κουζίνα, τώρα που δεν έχουμε και το «αμόρε» να μετράει τις μπουκιές μας. Χοχλιοί, οφτό, στάκα, ομαθιές… Φταίμε εμείς που πήρε το πρωτάθλημα ο Εργοτέλης; Η Καλομοίρα τραγουδάει στο Μέγαρο Μουσικής. Δεύτερη φωνή κάνει η Μαρινέλλα που δηλώνει συγκινημένη για την ευκαιρία που της δόθηκε.

ΙΟΥΝΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Ιδιαζόντως, «...ευφυής, μάλλον σπουδαίος γόνος, ιδιαζόντως πληκτικός, ιδιαζόντως μόνος». Τον μήνα αυτόν αποφασίζουμε σοβαρά και δηλώνουμε υπεύθυνα πως θα προσπαθήσουμε να χάσουμε βάρος. Το καλακαιράκι αρχίζει και ο κινδυνος της ξεφτίλας στην παραλία, παραλύει τα γόνατα μας. Πετάμε τα διαφημιστικά των delivery και το ρίχνουμε στο μαρούλι και στη ρόκα. Πού και πού μας ξεφεύγουν μερικά βελάσματα αλλά το γεγονός πως ακόμα δεν έχουμε κατεβάσει γάλα μας αρκεί. Αποφασίζουμε συν τοις άλλοις να ξεκινήσουμε γυμναστήριο, κολυμβητήριο, ζωγραφική, γλυπτική, ελληνικούς χορούς, αγιογραφία και ξένες γλώσσες ώστε να μην έχουμε χρόνο να σκεφτόμαστε το φαγητό. Οι ξένες γλώσσες θα χρησιμεύσουν και για τις τουρίστριες. Ο μισθός του μήνα φεύγει σε προϊόντα με 0 και 2% λιπαρά.

ΙΟΥΛΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Ιούλιος και ο άνεμος, «…δεν είναι εδώ. Φτερούγισμα βεντάλιας στο μπαλκόνι, με μια ανάμνηση παλιά τα άσπρα μου πανιά φουσκώνει». Η ζωγραφική πάει από το καλό στο καλύτερο. Η γλυπτική επίσης, τύφλα να ‘χει ο Γιαννούλης Χαλεπάς. Στο κολυμβήτηριο διαπρέπουμε, στους ελληνικούς χορούς έχουμε κάψει τις σόλες μας, το αγγλογαλλοιταλικό το μιλάμε φαρσί αλλά η ζυγαριά δείχνει μόνο -2 κιλά. Μπορεί να μην αδυνατίσουμε αλλά έχουμε διευρύνει τους ορίζοντες μας. Οι τουρίστριες ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους αλλά τα «βου λε βου κουσέ αβεκ μουά» δεν έχουν αποτέλεσμα. Σχεδιάζουμε τις διακοπές μας με διαφορετική παρέα από αυτήν που τελικά θα καταλήξουμε (ο νόμος του Μέρφι).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Ανάβω μια φωτιά, «τα λόγια, τα μισόλογα, τα ρούχα τα κλεμμένα είναι το ψέμα που μισώ γιατί θυμάμαι εσένα». Ο μήνας της κραιπάλης. Ευτυχώς η ζυγαριά δείχνει -6 αλλά συνειδητοποιούμε πως αργήσαμε να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια. Έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει από τον Μάρτη. Πάμε διακοπές και γυρίζουμε με σημαντικές αλλαγές. Φύγαμε άσπροι, γυρίσαμε μαύροι. Φύγαμε με λεφτά, γυρίσαμε με άδειες τσέπες και χρεωμένοι. Φύγαμε νηφάλιοι και γυρίσαμε τίγκα στο αλκοόλ. Φύγαμε μόνοι και γυρίσαμε μόνοι. Φύγαμε με -6 και γυρίσαμε με +8. Φύγαμε χωρίς να ξέρουμε πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα και γυρίσαμε με την ίδια απορία.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Αποσπερίτης, «Κι εσύ αποσπερίτη μου του δειλινού ταιριάζεις, άδολα είναι τα μάτια σου και μην τα κατεβάζεις». Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα. Τον μήνα τούτο κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες: να ανταπεξέλθουμε στη δουλειά, να ορθοποδήσουμε οικονομικά (μετά τις διακοπές), να μπούμε στο >κλίμα, να συμπαθήσουμε τα πρωτοβρόχια. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε σχολείο και ότι αρχίζει η φάση των ομίλων στο Champions League με τον Εργοτέλη να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Ο γλάρος, «Θα πετάξουμε παντού, έχω θύελλα στο νου, αστραπή μες στην καρδιά μου». Ο ανορθόγραφος μήνας. Γράφεται και με «μ» πριν το βήτα από όσους έχουν εγκληματικές τάσεις. Το πρωτάθλημα λογικά έχει ξεκινήσει και ο κύκλος συνεχίζεται. Ξεκινάμε και πάλι να συγκεντρώνουμε τα διαφημιστικά των delivery, τα φουτεράκια και οι ζακέτες κάνουν την εμφάνισή τους ενώ προς το τέλος του μήνα η εθνική επέτειος μας προσφέρει δωρεάν οφθαλμόλουτρο και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη έχει ξεκινήσει ένας πρώτος απολογισμός του 2005 όπου όπως και το 2004 μας βρίσκει ανικανοποίητους.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες, (να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς). Βαρυχειμωνιά και κρύο. Βγάζουμε τα πρώτα σπυριά από τα ζιβάγκο. Οι ιώσεις κάνουν την εμφάνιση τους και η πρώτη αναρρωτική άδεια δεν αργεί να έρθει. Ο φραπέ έχει αντικατασταθεί για τα καλά από τον νες και τον γαλλικό. Τα Σάββατόβραδα ξημερωνόμαστε στο «Ποσειδώνιο». Ανυπομονούμε να έρθουν τα Χριστούγεννα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ:
Το τραγούδι του μήνα: Δεν είμαι άλλος, «μες στα νεκρά τα καφενεία ρίχνει χιόνι και εγώ πενθώ την ερημιά ενός φιλιού». Ανυπομονούμε να πάρουμε τον 13ο μισθό ο οποίος εξαντλείται το πολύ σε μία εβδομάδα. Σιχτιρίζουμε για τον χρόνο που φεύγει και ελπίζουμε πως ο επόμενος θα είναι σαφώς καλύτερος. Ορκιζόμαστε στον εαυτό μας πως θα αδυνατίσουμε μια και καλή-τώρα με τον καινούριο χρόνο-αλλά του επιτρέπουμε τις άγιες αυτές ημέρες να φάει ένα κοπάδι κρέας και 5 κιλά κουραμπιεδομελομακαρονοδίπλες. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς κερδίζουμε στα χαρτιά, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια και την ευνοϊκή πορεία του χρόνου (την επόμενη μέρα, σε άλλο τραπέζι, χάνουμε τα κερδισμένα, φεύγουμε και χωρίς παντελόνι ενώ το αυτοκίνητό μας το παίρνει ο γερανός).



ΝΕΟΣ ΙΟΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αν λάβεις ένα e-mail με τίτλο "ο Σαβούρης" σβήστο αμέσως και μην το ανοίξεις... Ο "Σαβούρης" όχι μόνο θα σβήσει ότι βρει στο σκληρό δίσκο, αλλά θα σβήνει και τους σκληρούς σε ακτίνα 5 μέτρων απο τον υπολογιστή.

Ο ιος απομαγνητίζει ΚΑΙ τις πιστωτικές σου κάρτες. Επαναπρογραμματίζει τον κωδικό πρόσβασης στα ΑΤΜ των τραπεζών. Αλλάζει τις ρυθμίσεις του βιντεο και χρησιμοποιεί αρμονικές συχνότητες για να γρατζουνίσει όποιο σι ντι πας να παίξεις.

Ρυθμίζει αυτόματα το τηλέφωνο να καλεί σε 090.

Θα σου τραβάει το καζανάκι ενω κάνεις ντους!

Θα σου πιεί όλες τις μπίρες!

Θα αφήσει βρώμικα εσώρουχα στο τραπεζάκι του καθιστικού όταν θα περιμένεις κόσμο.

Θα αλλάξει το σαμπουάν με λάδι και τον αφρό με ξύδι.

Αν ο "Σαβούρης" ανοίξει σε περιβάλλον Windows 98/ME θα αφήσει το κάθισμα της τουαλέτας ανοιχτό και το σεουάρ επικίνδυνα κοντά στη γεμάτη μπανιέρα.. Θα σου χαλάσει το φενγκ σουι και ύπουλα θα αντικαταστήσει το άπαχο γάλα με πλήρες.

Προειδοποίησε όσους περισσότερους μπορείς!

Αν δε στείλεις το μήνυμα αυτό σε 5.451 άτομα στα επόμενα 20 δευτερόλεπτα, θα κλάσεις τόσο δυνατά που το δεξί σου πόδι θα σπάσει και θα πετάξει κομμάτια με τόση ορμή που θα τραυματίσουν το πιο κοντινό σου άτομο.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΥΓΕΙΑ! ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ... ΛΕΦΤΑ! ΡΑΝΤΕΒΟΥ... ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Με την υπογραφή...

Α, ρε μία Τατιάνα που χρειάζεται σε μερικούς. Ο νοών νοείτο... Αντε για να μην με πιάσουν οι... καλλιτεχνικές ανησυχίες μου χρονιάρες μέρες!

News 24/7

24MEDIA NETWORK