Αχ ρε Πανάθες!

Αχ ρε Πανάθες!
Αγαπητοί συντάκτες του CONTRA και φίλοι συν-αναγνώστες

Διαβάζω τακτικά τη σελίδα αυτή και πολλές φορές βρίσκω απόψεις και γνώμες που αποτελούν βάλσαμο για την ποδοσφαιρική σκέψη και θα έπρεπε να παίρνουν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Πολλοί φίλαθλοι απελευθερωμένοι από τον φανατισμό τους βγάζουν σε μερικές γραμμές έναν ζηλευτό πολιτισμό που θα έπρεπε να είναι νόμος στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως και κάποια μηνύματα που στηρίζονται στην άγνοια και τις ελλείπεις γνώσεις. Αυτά τα μηνύματα κατά τη γνώμη μου πρέπει να απαντώνται άμεσα από τους συντάκτες. Διαβάζοντας το άρθρο του φίλου Γιάννη Βέργαδου από το Λονδίνο έφτασα στο σημείο να θέλω να του απαντήσω σε μερικές αναλήθειες που παραθέτει.

1. Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι στην πόρτα της εξόδου του Παναθηναϊκού; Από που κι ως που; Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας και η μόνη περίπτωση να φύγει είναι το γεγονός ότι τον παρακολουθούν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Και επειδή γνωρίζω καλά την περίπτωση του, πολύ πιθανόν σύντομα θα έχει επίσημη πρόταση από την Μίλαν με χρήματα που δεν φαντάζονται Έλληνες παίκτες. Όσο για το αν αμοίβεται με 60.000Ε ετησίως καλύτερα να ρίξεις μια ματιά στο συμβόλαιο του στην ΕΠΑΕ. Ο Σωτήρης έκανε το πρώτο του συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό στα 20 με 64.000Ε και πέρσι ανανέωσε για 4 χρόνια με 220.000Ε χωρίς πριμ και συμμετοχές. Οπότε ας μην ανησυχούμε για τα οικονομικά του! Το ότι θα πάρει μέρος σε φωτογράφηση του ΑΡΜΑΝΙ (ακόμα δεν την είδαμε!) είναι μειωτικό; Δεν σε καταλαβαίνω. Στην συμπαθή χώρα που ζεις συμβαίνει συχνά με ποδοσφαιριστές.

2. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου (100% κασμίρ ε;) είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στο CHAMPIONS LEAGUE με 9 γκολ σε 14 παιχνίδια, έχει πετύχει 14 γκολ εναντίον του Ολυμπιακού με Ηρακλή και Παναθηναϊκό, έχει σύνολο 107 γκολ στα 7 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα (εδώ μπορεί να κάνω και λάθος με μικρή απόκλιση) και αν βλέπεις καλή μπάλα θα παρατηρήσεις ότι όποιος παίκτης παίζει δίπλα στον Μιχάλη σκοράρει κατά συρροή (Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπικόφσκι κτλ! Ένας παίκτης που έχει δίπλα του συνεχώς 2 αμυντικούς, σκοράρει έστω και όχι όπως θα τον θέλαμε με βάση τις δυνατότητες του, αλλά θυσιάζει τα γκολ του για την ομάδα, αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης από πολλούς. Δεν σου κάνει εντύπωση που ποτέ δεν έχει αποδοκιμαστεί στη Λεωφόρο;

3. Εάν αγαπητέ Γιάννη ο Σκάτσελ είχε αφεθεί να ισοφαρίσει στο 45? θα ήταν καλός ο Σκάζνι που τον έβαλε στην ενδεκάδα; Θα ήταν ένα διαφορετικό ματς από κει και πέρα; Και επιτέλους μπήκε και ο Παπαδόπουλος και ο Μανόλης. Στο ντέρμπι όμως δεν ήταν σε καλή μέρα κι άλλοι παίκτες κι αυτό ήταν γεγονός. Οι δυο παίκτες αυτοί δεν την ακούμπησαν τη μπάλα. Πολλά έφταιγαν.

4. Ο καλύτερος τερματοφύλακας της Ευρώπης είναι αυτός που έπαιξε στα ματς της Εθνικής με Αλβανία, Ουκρανία στα ματς του Ολυμπιακού με Κορούνια (θυμάσαι το 90?;), με Μονακό (εκεί ντε που ούτε ο Σαβιόλα πίστευε πως θα έκανε βόλτες έξω από την περιοχή και δεν πλάσαρε) και εσχάτως στο Λίβερπουλ (εκεί απέδειξε τα πάντα!). Μάλλον μόνο σε σένα λείπει ο Αντωνάκης.

5. Το πιο τραγικό ίσως είναι αυτό που λες για τον Μπασινά. Το πέπλο συνομωσίας είναι ο Τσουκαλάς; Επειδή βγήκε και είπε ένας οπαδός του Ολυμπιακού ότι υπέγραψε στον ΟΣΦΠ θα πρέπει να βγει και να απαντήσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού και να συζητά ανανέωση 1 χρόνο πριν τη λήξη του συμβολαίου; Ε όχι δα! Που συμβαίνει αυτό; Εγώ λοιπόν λέω σήμερα δημόσια ότι το καλοκαίρι ο Στολτίδης θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και θα παίξει στην ομάδα της καρδιάς του. Στον Παναθηναϊκό. ?ντε να αποδείξει το αντίθετο.

Αγαπητέ φίλε Γιάννη αν σου κάνει κέφι, παρακολούθησε πιο προσεκτικά τα παιχνίδια που βλέπεις! Δες καλύτερα ποιος φοβόταν, ποιος πετούσε μπάλες στο γήπεδο για να καθυστερήσει, ποιος έκανε σήριαλ τις αλλαγές της ομάδας του και κρατούσαν 5? για να μην ισοφαριστεί, ποια ομάδα έκανε τρεις κλασσικές ευκαιρίες στο συγκεκριμένο ματς και ποιοι παίκτες έπεφταν στα πόδια των αντιπάλων για να τους τα σπάσουν. Είδες παίκτη του Παναθηναϊκού να φοβάται; Μήπως τον Κυργιάκο (Καστίγιο); Μήπως τον Κωνσταντίνου (Βάλλας); Μήπως τον Γκονζάλες (Στολτίδης, Βενετίδης); Αγαπητέ φίλε εγώ δεν θα πω πως ο Κασναφέρης διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Θα του ζήτήσω όμως να με αφήνει να έχω τους καρπούς των προσπαθειών μου αυτούσιους (Σκάτσελ 45? θυμίζω!). Και μετά ας βάλει 10 φάουλ ο μεγάλος πράγματι Ριβάλντο. Εσύ δεν θα το ήθελες έτσι το ποδοσφαιράκι μας;

Φιλικά και κριτικά

Νίκος Σκαλέρης

News 24/7

24MEDIA NETWORK