Αχρηστες συμβουλές για να χτίσετε ομάδα

Αχρηστες συμβουλές για να χτίσετε ομάδα

Ο Prisoner με την ευκαιρία της βάναυσης προσαρμογής του στην ελληνική καθημερινότητα σας προσφέρει μία πρόχειρη σειρά μικρών και ασήμαντων πραγμάτων που έχουν ανύπαρκτη αξία στο χτίσιμο μιας ομάδας. Ένας οδηγός εκνευριστικά αδιάφορων πραγμάτων με αναλογική και ξεχωριστή σημασία για τον ταλαιπωρημένο παράγοντα, πρόεδρο, φίλαθλο, οπαδό, manager και ποδοσφαιριστή.


Πρόσληψη Τεχνικού Διευθυντή:

Η επιτακτική οργάνωση των ποδοσφαιρικών ομάδων στα πρότυπα εταιρειών επιβάλλει βάσει οργανογράμματος την πρόσληψη εκτελεστικών διευθυντών με αποδεδειγμένες ικανότητες. Τα φετινά παροξύτονα του Ferguson σχετικά με το βράχο του Γιβραλτάρ, η σαχλο-κοκορομαχία Valdano- Beckenbauer , η τεχνοκρατική συννεφιά που φέρνει ο Μurinho και η αβάσταχτη ελαφρότητα του Denouix επιβάλλουν την στροφή σε πιο αυταρχικά μοντέλα.

Islam Karimof και Saparmurat Niyazof. Οι δύο εν ενεργεία πρόεδροι του Ουζμπεκιστάν και του Τουρκμενιστάν αντίστοιχα. Αρκετοί προσιτοί οικονομικά με τρόπο δουλειάς που θα λατρευτεί από προέδρους και οπαδούς. Ο πρώτος, αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων και των Άγγλων, διατηρεί πάνω από 6000 πολιτικούς και θρησκευτικούς κρατούμενους, μερικοί εκ των οποίων βασανίζονται θανάσιμα. Τρεις τουλάχιστον ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγo για τα πιο απάνθρωπα βασανιστήρια. Ο δεύτερος έχει απαγορεύσει τα γένια και τα μακριά μαλλιά στους άντρες, την ακρόαση ραδιοφώνου στα αυτοκίνητα και έχει ορίσει εθνική αργία προς τιμήν ενός πεπονιού. Η όπερα και το μπαλέτο καταργήθηκαν ως περιττά, ενώ άλλαξε τα ηλικιακά όρια με τρόπο που θυμίζει ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Τουρκμενιστάν, η εφηβεία διαρκεί μέχρι τα 25 , νέος είναι κάποιος ως τα 37 του και τα γηρατειά δεν αρχίζουν παρά στα 85. Το πάντρεμα των δύο θα φέρουν την απόλυτη ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα που θα τους προσλάβει αφού οι κριτικές θα ελλατωθούν και οι μεταγραφές θα καταργηθούν ως περιττές.


Αλλαγή Βασικού Τερματοφύλακα:

Κάθε αλλαγή τερματοφύλακα πρέπει να συνοδεύεται με την μυθική αναλογία και σύγκριση με τον Ben Leiper. Κάθε ομάδα που σέβεται τους δεσμούς με την εμπορευματοποίηση του αθλήματος πρέπει να μειώνει τα ακριβά συμβόλαια των βασικών της goalkeepers αφού τον συγκρίνει με τον Ben Leiper.

Η αυθεντική ιστορία του « this Goalie’s got guts” ερχόταν μεταφρασμένη μέσα από τις σελίδες του Μπλεκ ως "Τερματοφύλακας-Γιατρός." Ο διεθνής Ben Leiper έπαιζε για την Mancastor City και εκτός από εκπληκτικός goalkeeper ήταν και ένας ταλαντούχος γιατρός. Προσθέστε την εκπληκτική του ικανότητα να υπολογίζει τον αέρα και να τροφοδοτεί τον συμπαίκτη του Jimmy Worth ( ίσως τον πιο αποτελεσματικό επιθετικό του κόσμου αφού σκόραρε σε κάθε assist του Leiper). Υπολογίστε την μοναδική του αντίληψη που του επέτρεπε να αποκρούει πέναλτυ ακόμα και από το αναπηρικό του καροτσάκι και σημειώστε ότι ο μοναδικός του οπαδός ήταν ένας κύριος που καθόταν πίσω του και φώναζε συνέχεια.

Ποτέ δεν μπήκε σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση, ποτέ δεν έκανε καθυστέρηση κατά της ομάδας του και ποτέ δεν ήταν ο μοιραίος παίκτης. Δεν γνώρισε την αποθέωση από τους φανατικούς, δεν έγινε εξώφυλλο ποτέ, δεν έμεινε ποτέ αναπληρωματικός ακόμα και μετά τον τραυματισμό του που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.


Μεταγραφή Ξένου:

Αντιγραφή-μετάφραση από την Dario Deportivo OLE , συντάκτης άρθρου Jorge Bermudes

“… Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να προσαρμοσθώ. Το μόνο που είχα ήταν πολλά λεφτά. Θα μπορούσα να μείνω άλλο ένα χρόνο για να πάρω και άλλα λεφτά, αλλά είχα μείνει ήδη πολύ καιρό εκτός δράσης. Κινδύνευα να χάσω κάθε επαφή και γι’ αυτό διέκοψα το συμβόλαιο μου για να ξαναπαίξω μπάλα. Εκεί περιμένουν τα πάντα από την πρώτη στιγμή. Δεν σέβονται την επένδυση τους και θέλουν αποτελέσματα από το πρώτο παιχνίδι. Έχουν άλλη γλώσσα και άλλη κουλτούρα. Είναι δύσκολοι άνθρωποι και δεν βοηθάνε εύκολα. Περιμένουν τα πάντα από σένα και δεν καταλαβαίνουν ότι για να αποδώσει κάποιος πρέπει να έχει και τις κατάλληλες συνθήκες. Όταν έρχεσαι από την άλλη άκρη του κόσμου, δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Χρειάζεσαι τύχη, αν δεν είσαι το super όνομα για να έχεις μία μικρή πίστωση χρόνου και να μην αρχίσουν αν γράφουν οι εφημερίδες εναντίον σου αφού πατρονάρουν μόνο τους Έλληνες παίκτες. »

Μία παραινετική δήλωση του Jorge Bermudes στους ξένους που ξημεροβραδιάζονται πάνω από το ακουστικό της με μοναδικό σκοπό να χτυπήσει το τηλέφωνο που θα τους φέρει στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Εκτός και αν είναι ο Δούρος…


Διαχείριση Οπαδών:

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιάννης Φιλίππου με μία αυτό-σαρκαστική δήλωση βάζει τις σωστές αλλά επίπονες διαχωριστικές γραμμές

«Θα βαρεθούν να με βρίζουν τα επόμενα χρόνια. Τι να κάνουμε, όμως, αφού δεν τα παίρνουν από εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε την δουλειά που κάνουμε βασισμένοι πάνω σε κανόνες. Κανονικά θα έπρεπε να παίζουμε σε κανένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ομόνοια. Αυτό το γήπεδο δεν έχει και πολλά καθίσματα για να σπάνε.»


Ο σοφός τοίχος δανείζεται τα λόγια του Johann Cruijff για να περιγράψει τo πιο ουσιώδες ….άχρηστο στο χτίσιμο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας:

“ Παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο, ωστόσο σπάνια το βρίσκω ελκυστικό. Οι περισσότερες ομάδες παίζουν σαν …φλιπεράκια. Μου αρέσει οι ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι παίκτες είναι δημιουργήματα των προπονητών, με αποτέλεσμα να έχουν μέτρια τεχνική αλλά τεράστιες αθλητικές ικανότητές. Οι προπονητές πρέπει να αλλάξουν μυαλά, αλλιώς δεν θα αργήσει η ώρα όπου το ποδόσφαιρο θα γίνει αποκρουστικό ακόμη και για εμάς που το αγαπάμε…»


News 24/7

24MEDIA NETWORK