Ακήρυχτος πόλεμος

Ακήρυχτος πόλεμος

Πάνε σχεδόν δυο χρόνια από τότε που ο διεθνής Τύπος κήρυξε αυτόν τον άτυπο πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και της ΔΟΕ που αποφάσισε να αναθέσει στην Ελλάδα, μια τριτοκοσμική χώρα ή όπως το λένε πιο όμορφα οι Αμερικάνοι όταν θέλουν να αναφερθούν σε μια αναπτυσσόμενη χώρα, “developing country”, να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Όλα αυτά βέβαια πριν την "απόβαση" χιλιάδων δημοσιογράφων και των Ολυμπιακών Αποστολών από τα 202 κράτη που συμμετέχουν στους Αγώνες, καθώς πλέον η κατάσταση και η γενικότερη αντιμετώπιση έχει αλλάξει και τα ειρωνικά και επικριτικά άρθρα έχουν γίνει έπαινοι και δυθύραμβοι δίνοντας εφαρμογή στην λαϊκή ρήση "όποιος βιάζεται σκοντάφτει".

Μετά από έναν πραγματικό αγώνα δρόμου, λάθη επί λαθών, αλλά με τρομακτική προσπάθεια, όλα είναι έτοιμα. Τα Ολυμπιακά έργα παραδόθηκαν και είναι έτοιμα για να φιλοξενήσουν τις χιλιάδες επισκεπτών που πρόκειται να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα. Τα νέα αλλά και τα παλία (αναβαθμισμένα) μέσα μαζικής μεταφοράς είναι επίσης έτοιμα, μπορεί οι τιμές των εισιτηρίων να είναι "τσουχτερές", μπορεί το τραμ να έχει τρακάρει κανά δυο φορές, αλλά είναι έτοιμα.
Η ασφάλεια για την οποία έγινε τόσος λόγος, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, παρόλα αυτά κάναμε ότι μας ζητήσανε και ακόμα παραπάνω. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως έχουμε πέσει θύματα ενός ανεπανάληπτου κοινωνικού ελέγχου με κάμερες να παρακολουθούν, ένα ζέπελιν πάνω από τα κεφάλια μας και χιλιάδες πάνοπλους φρουρούς να μας "προστατεύουν" από τους τρομοκράτες. Είμαστε έτοιμοι.

Πλέον, 2 χρόνια μετά και ενόψει αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για τις διοργανωτικές μας ικανότητες σαν κράτος και την δυνατότητα μας να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των New York Times, της Guardian, της Washington Post, του Reuters, BBC αλλά και πολλών άλλων διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

Τι έχουμε να αποδείξουμε πράγματι; Τίποτα απολύτως , ακόμα και έτσι σε μια σχεδόν ημιτελή κατάσταση είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τους αγώνες μας. Είναι το μητρικό ένστικτo, είναι αυτή η έκτη αίσθηση της μητέρας που ξέρει χωρίς πρόταιρη εμπειρία πως να προστατεύσει, να αναθρέψει και να παρουσιάσει το παιδί της. Και αυτή τη φορά πρόκειται για ένα από τα πιο πολύτιμα παιδιά των Ελλήνων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όταν κάναμε την αρχειοθέτηση των κειμένων που είχαμε κρατήσει κατά καιρούς, κυρίως τον τελευταίο χρόνο, δεν ξέραμε με ποιο κρίτηριο να σας τα παραθέσουμε και εν τέλει να σας τα παρουσιάσουμε. Να τα χωρίσουμε σε κατηγορίες χωρών προέλευσης, να τα βάλουμε από το απλά κακό ως το χείριστο;

Τελικά αποφάσισαμε να σας τα δώσουμε... «χύμα». Απολαύστε λοιπόν τι μπορεί να κατεβάσει ένας δημοσιογραφικός νους που ακόμα δεν καταλάβαμε αν θέλει να σατιρίσει ή, να κάνει αρνητική προπαγάνδα, ότι κι αν ήθελαν να κάνουν απέτυχε. Φυσικά, δεσμευόμαστε να κάνουμε ανάλογη έρευνα με τα σχόλια που έγιναν κατά την διάρκεια αλλά και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας...


(link:45668)Τραγωδία ή φάρσα(/link)

(link:45669)Το δικό μας παιδί(/link)

(link:45670)Φέρτε μας νερό(/link)

(link:45671)Developing Country(/link)

(link:45672)Η αποθέωση της πένας(/link)


News 24/7

24MEDIA NETWORK