Αλήθειες για τον Ολυμπιακό

Αλήθειες για τον Ολυμπιακό
Τις τελευταίες μέρες (από τον Ιούνιο του 2004 συγκεκριμένα) παρακολουθούμε την (μονομερή, κυρίως) διαμάχη της Θύρας 7 με τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Προσπερνώντας τους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε η διαμάχη (η επίσημη δικαιολογία είναι ότι είναι Αεκτζής, λες και ο μεγάλος Ευρωπαίος προπονητής που θα έρθει, αν έρθει, θα ορκιστεί αιώνια πίστη στον έφηβο), θα μπω στην ουσία του θέματος: Ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να μάθει.

Το καλοκαίρι, ερχόμενος ο Μπάγιεβιτς, ήθελε να φτιάξει την άμυνα του Ολυμπιακού. Ζήτησε από τον πρόεδρο κάποιους αμυντικούς: Τον Μεξές, τον Μαρκές και τον Καψή. Ήθελε έναν από τους 3. Ο Μεξές πήγε στην Ρόμα, ο Μαρκές έμεινε στην Μπαρτσελόνα και ο Καψής στην Μπορντώ. Ως ένα βαθμό οι απώλειες των συγκεκριμένων παιχτών είναι δικαιολογημένες. Κατόπιν ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από τον Κουφούρ. Ο Γκανέζος όμως είχε την κακή συνήθεια να θέλει λεφτά και έτσι το θέμα δεν προχώρησε... Έτσι αποχτήθηκε ίσως ο τελευταίος της λίστας, Σούρερ..

. Ο πρόεδρος έφερε τον Ριβάλντο και τον Νικοπολίδη ενώ ο Μπάγιεβιτς τον Ρέζιτς, τον Οκκά, τον Μάριτς, τον Φιλιππάκο και τον Ντ'ακόλ. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η χρονιά για την ομάδα (με την γκρίνια της Θύρας 7 μόνιμη για τον Μπάγιεβιτς)...

Κομβικό σημείο 1ο: Το ντέρμπυ με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Ριβάλντο τα ψέλνει στον Μπάγιεβιτς, οι συνειρμοί με την ΑΕΚ είναι έντονοι για τον Μπάγιεβιτς και ο Ντούσκο μένει ξεκρέμαστος από την διοίκηση. Κομβικό σημείο 2ο: Το ματς με την Λίβερπουλ στην Αγγλία και ο οδυνηρός αποκλεισμός. Ξαφνικά η Θύρα 7 ξεσπαθώνει: Γιατί δεν μπήκε ο Οκκάς κε. Μπάγιεβιτς και άφησες τον Τζιοβάνι μέσα; Συμφωνεί όλος (;) ο κόσμος του Ολυμπιακού. Φυσικά κανείς δεν σκέφτηκε τι θα άκουγε ο Μπάγιεβιτς αν έμπαινε ο Οκκάς (που σημειωτέον, δεν έχει ακούσει τα καλύτερα από την Θ7) π.χ. στο 1-1 και το ματς τελείωνε 3-1. Η ατολμία του Μπάγιεβιτς είναι απόρροια του κομβικού σημείου 1.

Τον Γενάρη ο Μπάγιεβιτς λέει το "είμαστε πλήρεις". Όποιος νομίζει ότι το είπε επειδή το εννοούσε και όχι επειδή πήρε "γραμμή", να σηκώσει χέρι... Δεν βλέπω πολλούς... Ο κόσμος βράζει. Ο Κόκκαλης θέλοντας να καταλαγιάσει τα πνεύματα, αποφασίζει να διώξει τον Μπάγιεβιτς και μιλάει με Ιρουρέτα. Ο Ισπανός ευγενικά "ρίχνει πόρτα". Ο κόσμος (που φυσικά δεν έχει ιδέα) συνεχίζει να βράζει εκτοξεύοντας τα βέλη κυρίως στον Κόκκαλη, αφού η ομάδα δεν ρολλάρει. Και τότε ο πρόεδρος και η Θύρα 7 παίρνουν μια απόφαση: Να τα κάνουν όλα μπάχαλο. Κάποιοι από τους οργανωμένους της Θ7 έρχονται σε επαφή με άτομα από τους Πάνθηρες, τα μαθαίνει ο Μπέος, ουρλιάζει όλη την εβδομάδα γιατί βλέπει τα χειρότερα να έρχονται, η Θύρα 7 προκαλεί μέσω της εκπομπής και στην Νέα Σμύρνη έγινε ό,τι έγινε... Μόνο που ο πέλεκυς έπεσε βαρύς και έτρεχαν όλοι να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Φυσικά ο Μπάγιεβιτς ξεχάστηκε...

Και έτσι φτάσαμε σήμερα να ακούμε πλέον άναρθρες κραυγές, χωρίς επιχειρήματα εναντίον του Μπάγιεβιτς. Ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο πήρε 16 βαθμούς στην Ευρώπη ανεβάζοντας μας στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας από το 4ο που μας έριξαν οι μαθητευόμενοι μάγοι του κου Σωκράτη, που κέρδισε τον Παναθηναϊκό ξανά μετά το 3-0 (και γενικά με τον ΠΑΟ έχει 8-1-0 όσο είναι προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά όλοι θυμούνται το κακό σερί με την ΑΕΚ), που ανέστησε παίχτες που όλοι τους είχαμε πλέον πάρει στο ψιλό (Ανατολάκη, Μαυρογεννίδη, ακόμα και Τζόρτζεβιτς), που έριξε ακόμα και στα κουφά νέο αίμα στην ομάδα (ο Μαρίτς του βγαίνει και είναι 22, ενώ Φιλιππάκος και Ντ'ακόλ δείχνουν μέρη του ταλέντου τους - ακόμα περιμένουμε τον Καστίγιο...) που πρέπει να είναι μάντης για το αν οι φίρμες θα τραβήξουν κάθε φορά (Ριβάλντο 40-50% πιθανότητες σε κάθε παιχνίδι, Τζιοβάνι 10-20%) και που τελικά με τις χειρότερες συνθήκες εργασίας προσπαθεί να παράγει έργο. Προσωπικά, αν δεν τα καταφέρει, ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης θα το ρίξω στην Θύρα 7.

Οικονόμου Βασίλης

News 24/7

24MEDIA NETWORK