Αλήθειες…πρεσβυωπίας

Αλήθειες…πρεσβυωπίας

Ο prisoner σας προσφέρει μερικές αλήθειες που είτε κείτονται πνιγμένες στα αρχεία των εφημερίδων, είτε χρειάζονται γυαλιά πρεσβυωπίας για να διαβαστούν.


Διαύγεια Μεταγραφών: Δηλώσεις του Dragan Dzajic , γενικού διευθυντή του Ερυθρού Αστέρα, όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Politika ( www.politika.co.yu) και στην στήλη Στα άδυτα του Αντώνη Πανούτσου

« Την Δευτέρα είχαμε συμφωνήσει με τον Bajevic και είπαμε να ανακοινώσουμε την πρόσληψη την Τρίτη. Την Τρίτη το μεσημέρι ο Bajevic μας ειδοποίησε ότι έχει κλείσει με τον Ολυμπιακό. Του δίναμε ως και 10% σε κάθε πώληση ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό. Έπαιξε μαζί μας και έπρεπε να το είχαμε καταλάβει από την στιγμή που μας ζητούσε προθεσμίες για να αποφασίσει.»

OA2004: Στην Βέλγικη εφημερίδα Le Soir ( www.lesoir.be) o Jaques Rogge ανέφερε σχετικά με το υπέρογκο κόστος των Ολυμπιακών αγώνων:

“ Λυπούμαστε, αλλά είναι οι ίδιοι οι Έλληνες υπεύθυνοι και θα πρέπει να κάνουν τον απολογισμό τους μετά το τέλος των αγώνων. Οι δημοσιονομικές υπερβάσεις δεν οφείλονται στην ΔΟΕ.» Το θέμα επειδή δεν μπορούσε να μεταλλαχθεί,έφαγετην δέουσα σμύκρινση.

Τηλεόραση: Εξακολουθεί να ισχύει η χαριστική ρύθμιση για το τέλος συχνοτήτων των ιδιωτικών καναλιών. Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια απαίτησαν την μείωση του τέλους συχνοτήτων από 2% σε 1% επειδή το 2004 με τις εθνικές και τις Ευρώ εκλογές θα χάσουν έσοδα από την δωρεάν παροχή χρόνου διαφημίσεων. Ο πρώην Υπουργός Τύπου συμφώνησε σε όλα με τους ιδιοκτήτες, και το θέμα πήρε τον δρόμο του πνιγμού στα ΜΜΕ. Τα ιδιωτικά κανάλια παραμένουν χωρίς άδεια, εμφανίζουν ότι διοικούνται από υπεράκτιες εταιρείες αλλά συνεχίζουν να ευημερούν οικονομικά σε αντίθεση με την κρατική ΕΡΤ. Κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ χρησιμοποιώντας ένα “θαυματουργό” δείγμα που αντανακλά τις προτιμήσεις των συμπατριωτών μας που ανέχονται τις πειθαρχικές οδηγίες χρήσης του μηχανήματος της AGB. Η ΕΡΤ, παρά την ένεση των συνεχών αυξήσεων του ανταποδοτικού τέλους, των πολλαπλών οικονομικών ενισχύσεων και των αμέτρητων κρατικών διευκολύνσεων, παραμένει ένας οργανισμός που καρκινοβατεί οικονομικά.

Τράπεζες: Χρεώσεις στο γκισέ για απλές αναλήψεις, εμβάσματα και εντολές πληρωμών, έκδοση επιταγών, πιστωτικές κάρτες. Δεκάδες παραδείγματα αποσιώπησης για χάρη του κέρδους. Ένα απλό για ζέσταμα. Οι τράπεζες αναζητούν μετά μανίας πελάτες οι οποίοι θέλουν να καταβάλουν το ελάχιστο μηναίο ποσό του συνολικού υπολοίπου της κάρτας τους. Ορίζουν ως ελάχιστο ποσοστό καταβολής το 5%, μετατρέποντας έτσι το 95% σε δάνειο που τοκίζεται έως και 17%. Αν υπάρχουν για παράδειγμα 200.000 πελάτες που χρωστάνε 3000 Ευρώ ( 600.000.000 ευρώ) και πληρώνουν κάθε μήνα μόνο το 5%, σε περίπτωση που δεν κάνουν άλλη χρέωση στην κάρτα τους, θα τους πάρει 24 μήνες για να την αποπληρώσουν και θα έχουν καταβάλει συνολικά 3.493,83 Ευρώ (με σχετική απόκλιση)-(698,766,000 Ευρώ) Οι τράπεζες θα έχουν κέρδος δηλαδή 98,7600,000 Ευρώ.


Με την εθνική παρούσα στο Εuro 2004, o σοφός τοίχος αποφασίζει να εμπνεύσει τον Otto Rehagel παραφράζοντας έναν άλλο Otto, τον Von Bismarck: “ H ιστορία είναι ένα απλό κομμάτι χαρτί τυπωμένο με γράμματα που γράφουν οι δημοσιογράφοι. Δουλειά δική μας είναι να την δημιουργήσουμε και να τους αναγκάσουμε να την γράψουν. »


News 24/7

24MEDIA NETWORK