Ανακοίνωση Σ.Φ ΠΑΣ Γιάννινα

Ανακοίνωση Σ.Φ ΠΑΣ Γιάννινα
Με κοινή μας επιστολή στον Πρωθυπουργό και κοινοποίηση στον υφυπ. Αθλητισμού οι δυο σύνδεσμοι φιλάθλων του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ , "ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ" και "Los Toros Locos" ζητήσαμε να είναι τα Γιάννενα μια απο τις πόλεις που θα χρησιμοποιηθούν ως έδρα της Εθνικής Ελλάδος, σε περίπτωση που η χώρα μας αναλάβει την διοργάνωση του EURO 2012.

Στην επιστολή η οποία απεστάλη ταχυδρομικώς , αλλά και στα προσωπικά e-mail του Πρωθυπουργού και του υφυπουργού, προχθές, αναφέρονται τα εξής:

" Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, το φίλαθλο κοινό, αλλά και όλος ο λαός της Ηπείρου, υποδέχονται την υποψηφιότητα της χώρας μας,για να φιλοξενήσει το Ευρωπαικό πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του έτους 2012. Το γεγονός αυτό αποτελεί την φυσική συνέχεια, του μεγάλου θριάμβου του περασμένου Καλοκαιριού στα Πορτογαλικά γήπεδα,όπου η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το Ευρωπαικό πρωτάθλημα, αλλά και της επιτυχημένης διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.

Η ανάληψη της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης,του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2012 θα αποτελέσει επίσης σημαντικό παράγοντα αποκέντρωσης για τον αθλητισμό μας, αλλά και μια χρυσή ευκαιρία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων, ή και δημιουργίας νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων στις περιοχές εκείνες οι οποίες στερούνται στοιχειώδους αθλητικής υποδομής.

Εκτιμούμε την ιδιαίτερη ευαισθησία την οποίαν επιδεικνύετε, για την Ήπειρο την πλέον φτωχή αλλά και παραμελημένη περιφέρεια της Ευρώπης, με πρόσφατο πειστήριο της ευαισθησίας σας αυτής την τελευταία σας επίσκεψη στην περιοχή μας, τον Νοέμβριο του 2004.

Όντας φίλαθλος και εσείς ό ίδιος κε Πρωθυπουργέ θα γνωρίζετε πως στα Ιωάννινα υπάρχει πολύ ζωντανό ποδοσφαιρικό κοινό, κοινό ποιοτικό, πολυπληθές, με ζωντανή την πατριωτική φλόγα στις ψυχές του, το οποίο εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, δίνοντας βροντερό παρόν,κάθε φορά που η Εθνική μας ομάδα χρησιμοποίησε τα Ιωάννινα ως έδρα για κάποιον αγώνα της.

Ποδοσφαιρικό κοινό, πραγματικά φίλαθλο το οποίο πληγώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, με τις συνεχείς περιπέτειες, και σε πολλές περιπτώσεις με τις αδικίες τις οποίες υπέστη ο τοπικός ποδοσφαιρικός μας εκπρόσωπος, η ιστορική και λαοφιλής ομάδα του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ την οποία με πάθος και λατρεία υποστηρίζουν και ακολουθούν οι δυο σύνδεσμοί μας.

Με γνώμονα όλα τα ανωτέρω αλλά και με την πεποίθηση πως ο ρόλος των οργανωμένων φιλάθλων, πρέπει να υπερβαίνει τα στενά όρια της συλλογικής προτίμησης, όταν πρόκειται για κορυφαία και ιστορικά γεγονότα,πρέπει να στέκεται αρωγός αλλά και κάποιες φορές πρωτοπόρος κορυφαίων προσπαθειών, λαμβάνουμε το θάρρος να διατυπώσουμε προς εσάς το παρακάτω αίτημα υπο την μορφή παράκλησης:

Aς είναι τα Γιάννινα μια απο τις πόλεις εκείνες οι οποίες, σε περίπτωση που η χώρα μας επιτύχει τον υψηλό αυτό στόχο, θα έχουν την ευθύνη και την τιμή της φιλοξενίας του κορυφαίου γεγονότος του EURO 2012. Η δημιουργία νέου σύγχρονου σταδίου στην πόλη των Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, αλλά και των απαραίτητων βοηθητικών εγκαταστάσεων και έργων υποδομής τα οποία θα υποστηρίξουν την όλη προσπάθεια, δεν θα αποτελέσει μόνο μια κίνηση στήριξης της υποψηφιότητος της χώρας μας για μια διεθνή διοργάνωση. Θα αποτελέσει μια ανάσα ζωής για τον τοπικό αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό την παιδεία και το εμπόριο, τομείς στους οποίους έχει παράδοση αιώνων η περιοχή μας, και οι οποίοι με την έως τώρα κατάσταση οδηγούνται μαθηματικά σε μαρασμό.

Ας είστε εσείς ο πρώτος πρωθυπουργός που θα αποδείξει πως η πολιτική μας ηγεσία, πονάει πραγματικά την Ήπειρο τη χώρα των ευεργετών, των γραμμάτων και των τεχνών, των αιματηρών θυσιών, των ηρώων, και της απαρράμιλης ομορφιάς.

Να είστε βέβαιος πως την απάντηση- δέσμευσή σας πως τα Γιάννινα θα είναι μια απο τις πόλεις - αμφιτρύονες του EURO 2012 αναμένουν με αγωνία χιλιάδες Ηπειρώτες, όσοι κατοικούν εδώ και όσοι είναι ξενιτεμένοι σε όλο τον κόσμο.

Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτό τον ανώνυμο, σκληροτράχηλο αγωνιστή της ζωής,τον Ηπειρώτη, που τόσες φορές με τη δράση του εξύψωσε στα πέρατα της γής το όνομα της Ελλάδας θα αποκριθείτε θετικά".

Με τιμή

ΤΑ Διοικητικά Συμβούλια των συνδέσμων Φιλάθλων Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Ιωαννίνων "ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ",

Αθηνών "LOS TOROS LOCOS

ΥΓ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου των Σ.Φ. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ "ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ" και "Los Toros Locos". Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε επίσημη παρουσίαση του πρωτοποριακού Ημερολογίου / Λευκώματος το οποίο εξέδωσαν απο κοινού οι δυο Σύνδεσμοι, με σπάνιο και ανέκδοτο υλικό απο την ιστορία της ομάδας μας.

Members of PAS Giannena supporters' forum
Μέλη του forum του site των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιαννενα

www.pas.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK