Αναστασίου για Ρόζενμποργκ, με συστατική Έρικσον & ο... Ζοτς

Αν η Ρόζενμποργκ κάνει το θαύμα κι αποκλείσει τη Σέλτικ, τότε είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με Έλληνα κόουτς στον πάγκο της! Η υποψηφιότητα του πρώην προπονητή του ΠΑΟ για την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, ο ρόλος του Σβεν Γκόραν Ερικσον και που "κολλάει" ο... Ομπράντοβιτς στην ιστορία.

Αναστασίου για Ρόζενμποργκ, με συστατική Έρικσον & ο... Ζοτς

Η Ρόζενμποργκ θεωρητικά είναι υποψήφια αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Πρακτικά φαντάζει κομματάκι δύσκολο, αφού για να τα καταφέρει θα πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, στη Νορβηγία, να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή κόντρα στο ακλόνητο φαβορί Σέλτικ, από την οποία έχασε 3-1 στην Σκωτία!

Μια Ρόζενμποργκ που είναι και με υπηρεσιακό κόουτς, τον 51χρονο Ολλανδό Ρούνι Κούλεν, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στην Ακαδημία της. Βλέπετε ο Κάρε Ινγκέμπριγκτσεν, ο οποίος βρισκόταν για μια πενταετία στον πάγκο της, εντελώς αιφνιδιαστικά και αφού μόλις είχε ολοκληρωθεί η προπόνηση ενόψει του αγώνα με τη Σέλτικ, ειδοποιήθηκε για τον τερματισμό της συνεργασίας τους.

Μπορεί βέβαια το τελευταίο (φαινόμενο) να θυμίζει περισσότερο... Ελλάδα, αλλά στην περίπτωση της Ροζενποργκ υπάρχει και Έλληνας υποψήφιος για τη θέση του Ινγκέμπριγκτσεν! Και μάλιστα παίζει δυνατά, με σοβαρές πιθανότητες, αφού έχει και πολύ καλή... συστατική επιστολή!

Εξηγούμεθα: ο Γιάννης Αναστασίου αποτελεί την ελληνική υποψηφιότητα για τον πάγκο της Ρόζενμποργκ. Και ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο Σουηδός βετεράνος προπονητής που "παίζει" μεταξύ του πάγκου του Ιράκ και του Καμερούν, είναι ο άνθρωπος που έδωσε τις καλύτερες συστάσεις για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού στον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της νορβηγικής ομάδας!

Για την ακρίβεια ο Stig Inge Björnebye (με ποδοσφαιρικό παρελθόν στην Αγγλία, σε Λίβερπουλ και Μπλάκμπερν) ήταν αυτός που ζήτησε την γνώμη του Έρικσον για τον Αναστασίου, κάτι που ήταν επιθυμία του προέδρου της.

Πώς κι από που ξέρει ο πρώτος τον δεύτερο; Ο Αναστασίου παρακολουθούσε τη δουλειά του Έρικσον ως προπονητή, είναι δηλαδή γνωστοί από παλιά. Άλλωστε ο Έλληνας κόουτς συνήθιζε να πηγαίνει και να παρακολουθεί την δουλειά κορυφαίων προπονητών στις ομάδες τους. Μέχρι και στον Ομπράντοβιτς είχε πάει, προκειμένου να δει την "διαχείριση" του Σέρβου με τους αθλητές του κι ας ήταν διαφορετικό άθλημα!

Για επίλογο να θυμίσω πως ο Σβεν Γκόραν Έρικσον είναι φίλος του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Από την εποχή της Μάντσεστερ Σίτι. Άλλωστε έχει πολλάκις γραφτεί και δεν έχει διαψευστεί, πως ο Ερικσον θα είναι και στο τιμ του Παϊρότζ για τον Παναθηναϊκό, με συμβουλευτικό ρόλο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK