Ανοιχτή επιστολή

Ανοιχτή επιστολή
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 5/4/2005 Προς ΕΠΑΕ, ΠΣΑΤ,ΠΣΑΠ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι την Κυριακή που μας πέρασε ζήσαμε ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο στα ελληνικά γήπεδα, αυτό των ρατσιστικών αποδοκιμασιών σε βάρος του έγχρωμου ποδοσφαιριστή Αμπονσά στον αγώνα Αιγάλεω-Ηρακλής, που είχε σαν συνέπεια την αντικατάσταση του ποδοσφαιριστή. Επειδή πιστεύουμε ότι καλύτερο είναι να προλαβαίνεις κάποιες καταστάσεις, παρά να τρέχεις εκ των υστέρων, κάνουμε δημόσια μια πρόταση.

Προτείνουμε λοιπόν την διοργάνωση μιας ποδοσφαιρικής συνάντησης ενάντια στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, με την συμμετοχή φυσικά και των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που ζούν στην χώρα μας, σε ημερομηνία που οι φορείς του συγκεκριμένου χώρου θα κρίνουν (το πρωτάθλημα τελειώνει στο τέλος του Μάη).

Παράλληλα οι δημοσιογραφικές ενώσεις στο δικό τους πεδίο δράσης αναλαμβάνουν την προβολή του αντιρατσιστικού-πολυπολιτισμικού μηνύματος μιας τέτοιας διοργάνωσης από τα ΜΜΕ, το χρονικό διάστημα πριν την διοργάνωση αυτή.

Με εκτίμηση τα τακτικά μέλη της ΕΣΗΕΑ Νάσος Μπράτσος Μωυσής Λίτσης τηλ.6977410188 τηλ.6977513903 εργαζόμενοι στην ΕΡΑ-Φιλία το κρατικό ραδιόφωνο που λειτουργεί στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK