Αντί για Premier League, στον Πανιώνιο ο Γκιοατά!

Κι όμως, ο Ζερόμ Γκιοατά που "εξαφάνισε" τον Ιντέγε Μπράουν στο ματς του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να παίζει στην Premier League. Σε ποιες ομάδες προτάθηκε, τι λέει το συμβόλαιο του και πως κατέληξε τελικά στον "ιστορικό". Απίστευτο το στόρι του ταλαντούχου στόπερ.

Αντί για Premier League, στον Πανιώνιο ο Γκιοατά!
gioata ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή ε; Ο Σπύρος Ρισβάνης υπέστη θλάση και τη θέση του δίπλα στον Βαγγέλη Οικονόμου πήρε ο Ζερόμ Γκιοατά( που έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και δεξιός μπακ), για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Παρότι ο Πανιώνιος ηττήθηκε 2-0, ο Καμερουνέζος στόπερ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον φορμαρισμένο αλλά και κουρασμένο(λόγω εθνικής Νιγηρίας) Μπράουν Ιντέγε. Με την ταχύτητα και τις καθοριστικές παρεμβάσεις του δεν επέτρεψε στους "ερυθρόλευκους" να δημιουργήσουν πολλούς κινδύνους στο χώρο ευθύνης του. Κι όμως, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, αυτό το παιδί θα μπορούσε σήμερα να παίζει στην Premier League

ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ Η ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Το 2015 ήταν η χρονιά του αφού βρέθηκε στην αποστολή της εθνικής ομάδας του Καμερούν στο Copa Africa, μετρώντας δυο συμμετοχές στην διοργάνωση. Τα μάτια της Γουέστ Χαμ ήταν στραμμένα πάνω του, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να υπογράψει στην Αγγλία παρότι τον ήθελαν πολύ στο Λονδίνο!

Ο λόγος; Δεν έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο και για να πάρει άδεια εργασίας στην Αγγλία, έπρεπε να συμμετέχει στο 75% των αγώνων με το Καμερούν την τελευταία 2ετία. Έτσι συνέχισε στην Γαλλία αλλάζοντας σε ισάριθμα χρόνια τρίτη ομάδα. Το 2013 ξεκίνησε στην Τούρ, το επόμενο καλοκαίρι πήγε στην Βαλενσιέν και το 2015 στην Νίμ.

Τον περασμένο Μάιο ο Γκιοατά προτάθηκε σε αρκετούς συλλόγους της Ελλάδας( μεταξύ αυτών Άρη και Πλατανιά), με τον 22χρονο αμυντικό να ταξιδεύει μάλιστα στην Κρήτη για δοκιμή! Έκανε προπονήσεις, τους άρεσε αλλά δεν υπέγραψε τελικά μιας και υπήρξε διαφορά στο οικονομικό.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και την υπογραφή διετούς συμβολαίου με τον Πανιώνιο. Ο παίκτης άφησε άριστες εντυπώσεις στον τότε προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος αμέσως έδωσε το ΟΚ.

Σύμφωνα με την πιάτσα των agents τον Γκιοατά ( 350.000 ευρώ η χρηματιστηριακή του αξία) παρακολουθούν αρκετές ομάδες από το εξωτερικό ενώ δεν έχει κάποια ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του με τον Ιστορικό. Σε περίπτωση που πουληθεί πάντως η Λοριάν κατέχει τα τροφεία του και θα πρέπει να λάβει ένα ποσό κοντά στις 200.000€.

Οι Γάλλοι πήραν το ρίσκο και άφησαν τον παίκτη ελεύθερο, με αυτή τη συμφωνία, αφού πιστεύουν πως στην Ελλάδα θα δείξει την αξία του και θα φέρει... ζεστό χρήμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK