Απέρριψαν την πρόταση Βασιλειάδη και το κρατικό χρήμα οι ομάδες!

H Superleague αποφάσισε να πει όχι στν πρόταση του Γιώργου Βασιλειάδη για πρωτάθλημα 12 ομάδων από τη μεθεπόμενη σεζόν και μαζί είπε αντίο και στο... κρατικό χρήμα που είχε προσφερθεί.

ΔΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Βαγγέλης Μπαταγιάννης EUROKINISSI

Το γεγονός ότι η Superleague δεν αποδέχεται τελικά τη μείωση των ομάδων σε 12 από τη μεθεπόμενη σεζόν φέρνει το συνεταιρισμό προ των ευθυνών του.

Και αυτό γιατί ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν πρόκειται να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άλλη πρόταση από αυτή που ήδη έθεσε στα υπόψιν των ομάδων (16 εφέτος, 12 του χρόνου).

Για να το διατυπώσουμε διαφορετικά η εν λόγω πρόταση είχε το χαρακτήρα του take it or leave it. Και αφού η Λίγκα την άφησε, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον η Superleague προχωρήσει στο δικό της σχεδιασμό, θα πρέπει να αναζητήσει επιπλέον χρηματοδότηση αν δεν της είναι αρκετή αυτή της Nova (που δεν της είναι).

Γίνεται σαφές ότι εφόσον δεν έγινε δεκτή η πρόταση Βασιλειάδη, η δυνατότητα χρηματοδότησης από την ΕΡΤ παύει να υφίσταται. Οπότε, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις από την αγορά.

Όλα τα παραπάνω ήρθε να επιβεβαιώσει η ανακοίνωση της Super League, αμέσως μετά το τέλος του ΔΣ της Παρασκευής: " Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση:

Το Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή αγωνιστικής περιόδου 2018-19 θα διεξαχθεί με 16 ομάδες , χωρίς Play Off.

Το Πρωτάθλημα της Super League Σουρωτή αγωνιστικής περιόδου 2019-20 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Επίσης, αποδέχθηκε ομόφωνα τη δημιουργία Πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League.

Οι όροι διεξαγωγής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα καθοριστούν εντός της οικογένειας του Ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Super League κ. Ευ. Μπαταγιάννη να πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, προκειμένου να αναλύσει την ομόφωνη απόφαση της Super League".

Λίγο πριν τις 9 ο Γιώργος Βασιλειάδης αποδέχθηκε το αίτημα για νέα συνάντηση με τις ομάδες η οποία θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στις 16:00 στα γραφεία της ΓΓΑ.

Η σχετική επιστολή

Απέρριψαν την πρόταση Βασιλειάδη και το κρατικό χρήμα οι ομάδες!

Ν.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK