Από τα... αζήτητα, έγιναν απαραίτητοι

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης των δέκα παικτών στην Ριζούπουλη ήταν η αρχή τους... προσωρινού τέλους για Κάνιας και Μπίσεσβαρ. Οι δυο τους βρέθηκαν στο περιθώριο, δεν μουρμούρισαν και από "τελειωμένοι" κέρδισαν θέση βασικού και τη... καρδιά του Λουτσέσκου.

Από τα... αζήτητα, έγιναν απαραίτητοι
bisesvar kanias

Οι Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βάζουν πλώρη ο πρώτος για την επιστροφή και ο δεύτερος για την παραμονή του στο αρχικό σχήμα. Δυο ποδοσφαιριστές των οποίων η απόσταση από το αρχικό σχήμα, πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ήταν μεγάλη, αλλά καλύφθηκε.

Όλα είχαν ξεκινήσει από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στη Ριζούπολη. Το τελικό 0-0, σε αναμέτρηση στην οποία ο Δικέφαλος του βορρά είχε αγωνιστεί με παίκτη παραπάνω για σχεδόν μια ώρα, έφερε μπόλικη μουρμούρα και ο Λουτσέσκου έψαχνε το "τις πταίει". Ο άξονας τη πλήρωσε....

Οι Κάνιας και Μπίσεσβαρ είχαν βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα σε εκείνη την αναμέτρηση. Ήταν 9 Σεπτεμβρίου 2017. Μέχρι την επόμενη μεγάλη κρίση, που ήταν η ήττα από την ΑΕΚ, ο Κάνιας δεν πήρε ούτε λεπτό στο πρωτάθλημα και ο Μπίσεσβαρ είχε πάρει 56 λεπτά. Ο Ολλανδός μάλιστα είχε βάλει στη πλάτη του τιμωρία τριών αγωνιστικών με την αποβολή του κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Ισπανός μέσος άρχισε να μπαίνει στο ροτέισον του Λουτέσκου από την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και μετά, ενώ ο Ολλανδός έκανε κάποια... περάσματα ως δεύτερη ή τρίτη αλλαγή.

ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ!

Στις αρχές του 2018 τέθηκε θέμα παραχώρησης τόσο του Κάνιας όσο και του Μπίσεσβαρ. Μάλιστα για τον Ισπανό έγιναν και επίσημες προτάσεις, ενώ για τον Ολλανδό υπήρξε κινητικότητα. Αμφότεροι γνώριζαν την κατάσταση και αυτό διότι ο Λουτσέσκου ήταν εξ' αρχής ξεκάθαρος. Δεν είχε καμιά διάθεση να εγγυηθεί σε κανέναν μόνιμο ρόλο στην ενδεκάδα. Ήταν του δόγματος "μπες και πείσε με".

Και αμφότεροι πήραν ευκαιρίες, ο Κάνιας λόγω της απότομης φυγής του Τσίμιροτ και ο Μπίσεσβαρ λόγω του νέου τραυματισμού του Ελ Καντουρί. Μέχρι στιγμής αμφότεροι τον έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Και οι δυο, θα μπορούσαν να μείνουν εκ νέου εκτός λόγω των μεταγραφικών αποκτημάτων. Ο Κάνιας να μείνει εκτός λόγω Μουλέν και ο Μπίσεσβαρ να μείνει εκτός λόγω... Αζεβέδο. Ο Ολλανδός θα μπορούσε να τη "πληρώσει" λόγω... καραμπόλας, με την μετάθεση του Βιεϊρίνια σε ένα από τα δυο άκρα της επίθεσης.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μιλάει συνεχώς για την ισορροπία που θέλει να κρατήσει και να κάνει κάθε φορά τις μικρότερες δυνατές αλλαγές από ένα σχήμα που έχει βάλει τον ΠΑΟΚ σε τροχεία πρωταθλητισμού. Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος έχει να κάνει και με την επιβράβευση των ποδοσφαιριστών που στα δύσκολα, ο καθένας με το τρόπο του, έβαλαν πλάτη.

Διότι στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ είχε σκαμπανεβάσματα, αλλά και στα πρώτα παιχνίδια που ήρθαν τα θετικά αποτελέσματα, υπήρχαν εκείνοι που τράβηξαν το κουπί αγωνιζόμενοι και εκείνοι που έβαλαν το κεφάλι κάτω δουλεύοντας αλλά κυρίως έκλεισαν το στόμα τους και δεν μουρμούριζαν.

Και μάλιστα, όπως αποδεικνύεται όχι μόνο δεν μουρμούρισαν, αλλά δεν... βγήκαν και από πάνω όταν άρχισαν να παίρνουν ευκαιρίες και να αγωνίζονται. Ούτε "πλαγίως" άφησαν αιχμές ότι ήταν στην αφάνεια, ούτε τίποτε από αυτά. Μπήκαν στο γήπεδο πήραν την ευκαιρία.

Την διαδικασία που ακολούθησε ο Λουτσέσκου με τους Κάνιας και Μπίσεαβαρ (αλλά και με άλλους) την ακολουθεί και με τους νεοφερμένους. Βέβαια, εκείνοι έχουν και τους υπόλοιπους που τους έχουν ενημερώσει για τα δεδομένα που υπάρχουν. Όλα αυτά σε μια ομάδα που το έψαξε πολύ για να βρει χημεία στα αποδυτήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK