Από τα τοπικά στον Λεβαδειακό η παλιά "καψούρα" του Κόκκαλη

Η μετακίνηση του Μπραντάο στον Λεβαδειακό αποτελεί αναμφισβήτητα βάσει ονόματος ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά “μπαμ” των μικρομεσαίων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Βραζιλιάνος φορ ήρθε στην Ελλάδα στα 37 του κι ενώ την προηγούμενη 10ετία είχε ακουστεί πολλές φορές για τον Ολυμπιακό.

Από τα τοπικά στον Λεβαδειακό η παλιά "καψούρα" του Κόκκαλη

Ένα όνομα βαρύ λόγω βιογραφικού. Ένας λάτιν σκόρερ από εκείνους που άρεσαν πάρα πολύ στον Σωκράτη Κόκκαλη και προσπαθούσε να τους φέρει στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ένας ποδοσφαιρικός σταρ που την προηγούμενη 10ετία είχε πρωταγωνιστήσει ουκ ολίγα καλοκαίρια στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, φτάνοντας το 2008 πολύ κοντά στο να φορέσει τα “ερυθρόλευκα”. Τελικά εμφανίστηκε στα μέρη μας για να παίξει μπάλα όντως μια καλοκαιρινή μέρα (Κυριακή) αλλά αρκετά...σιτεμένος (στα 37 του) και όχι για τον Ολυμπιακό...

Με ύψος 1,89 ο Μπραντάο, ο Βραζιλιάνος φορ με την αρκετά καλή καριέρα στην Ευρώπη (σε Σαχτάρ,Μαρσειγ,Σεντ Ετιέν,Μπαστιά), έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής (16/7) στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα αποτελέσει από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά “μπαμ” που έχει πραγματοποιήσει φαινομενικά μικρή ομάδα στην Ελλάδα.

Τι έκανε όμως ο 37χρονος φορ, ποδοσφαιρικά τα τελευταία χρόνια, μετά τη... λαμπερή του καριέρα στην Ευρώπη και αργότερα στα μεγάλα κλαμπ της Βραζιλίας; Ψάξαμε και βρήκαμε ότι ο Μπραντάο αγωνιζόταν δανεικός από την Λοντρίνα της δεύτερης κατηγορίας της Βραζιλίας στην Τρικορντιάνο. Δηλαδή σ'ένα είδος πολιτειακού-τοπικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στο “Mineiro de Futebol Módulo II”. Αυτό το πρωτάθλημα παίζεται στο Μίνας Γκεράις.

Ο Μπραντάο, εκτός από καλό όνομα στην Ευρώπη, έχει και ιδιαίτερα καλό όνομα στην Ελλάδα. Το 2008 ο Βραζιλιάνος φορ ήταν... κλεισμένος για τους Πειραιώτες, όπως παρουσιαζόταν τότε, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο deal. Κάνοντας μια βόλτα στο παρελθόν τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός θα πλήρωνε 4 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει τον παίκτη από τη Σαχτάρ στο λιμάνι, ενώ παράλληλα με τον ίδιο τα είχε βρει σε όλα!

Έπειτα, το όνομα του πιθανότατα νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Λεβαδειακού εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο για τους “ερυθρόλευκους” το 2010 όταν η Μαρσέιγ τον είχε βγάλει προς πώληση και πάλι όμως ο Μπραντάο δεν φόρεσε τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας...

Photo Credits: AP Photo/Bob Edme

News 24/7

24MEDIA NETWORK