Αποκλειστικό: Ο Μαρακάκης πάει να σώσει τον Λάσμε!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Contra.gr, ο γνωστός δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, αναλαμβάνει την υπόθεση του Στεφάν Λάσμε, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στο παιχνίδι της Γαλατά με την Καρσίγιακα.

Αποκλειστικό: Ο Μαρακάκης πάει να σώσει τον Λάσμε!
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Ο Στεφάν Λάσμε βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που του έγινε στο παιχνίδι της Γαλατασαράι με την Καρσίγιακα και κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού.

Συγκεκριμένα, ο σέντερ της τούρκικης ομάδας διώκεται πειθαρχικά για χρήση μαριχουάνας και ο γνωστός δικηγόρος, Γιάννης Μαρακακάκης, είναι αυτός που θα αναλάβει την υπόθεσή του, έχοντας συγκεκριμένα "όπλα" για να αθωωθεί ο πελάτης του.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Ο κ. Μαρακάκης μίλησε για το θέμα στο Contra.gr και αναφέρθηκε στην περίπτωση του Λάσμε και αυτά που υποστηρίξει στην πειθαρχική επιτροπή: "Καταρχάς, αυτή η ουσία διώκεται πειθαρχικά μόνο εντός αγώνων. Το δεύτερο βασικό είναι ότι αποβάλλεται πολύ δύσκολα από τα ούρα και μάλιστα ένας λίγο πιο συχνός χρήστης μπορεί να χρειαστεί να την αποβάλει ακόμα και αρκετές μέρες μετά τη χρήση", τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Δεν είναι ουσία που δίνει αγωνιστικό πλεονέκτημα

"Θα πάμε με ξεκάθαρες κουβέντες. Ο Λάσμε θα παραδεχθεί ότι έκανε χρήση δύο μέρες πριν από τον αγώνα και ότι κατά τον επίμαχο έλεγχο δυστυχώς υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να ανιχνευθεί στα ούρα του. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γνωρίζει ο μέσος αθλητής. Και δεν μιλάμε για μια ουσιαστικά παράβαση φαρμακοδιέγερσης. Αυτή η ουσία ανήκει σε αυτές που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούν να δώσουν αγωνιστικό πλεονέκτημα σε αθλητή ταχυδυναμικού αθλήματος, όπως είναι το μπάσκετ".

Και συνέχισε: "Μία τέτοια ουσία μπορεί να έχει μόνο αντίστροφα αποτελέσματα. Παρ' όλα αυτά για έναν μυστήριο λόγο παραμένει ακόμα στις λίστες της WADA και το κυριότερο είναι ότι ελέγχεται και διώκεται μόνο εντός αγώνα. Θυμίζω την περίπτωση του Πρέστον Νόουλς, του παίκτη της Δράμας. Ο αθλητής απαλλάχθηκε άμεσα διότι ελέγχθηκε και ανιχνεύθηκε εκτός αγώνα".

Τέλος, ο Γιάννης Μαρακακάκης υπογράμμισε: "Θα ζητήσουμε να μην ανοιχθεί καν το δεύτερο δείγμα. Έχουμε επιστρατεύσει ανθρώπους και επιστήμονες που παραδίδουν σεμινάρια στα πανεπιστήμια της Τουρκίας για το ντόπινγκ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο Λάσμε
Πρόταση στον Μπουρούση η Γαλατάσαραϊ

News 24/7

24MEDIA NETWORK