"Απολογία" Τσάβες, τετ-α-τετ με αρχηγούς και… Τελάντερ

Οι "Γουλιές… Δηλητήριο" επιστρέφουν με σημαντικές ειδήσεις και λεπτομέρειες απ’ όλα τα μεγάλα, ανοικτά "μέτωπα" του ΠΑΟ. Η νομική κίνηση που έκανε στην υπόθεση του "Κομαντάντε" το "τριφύλλι", η διάθεση των αποδυτηρίων και όλα όσα ειπώθηκαν με τον Δανό.

"Απολογία" Τσάβες, τετ-α-τετ με αρχηγούς και… Τελάντερ

● Οι εξελίξεις είναι πολλές και σημαντικές και σε πολλά "μέτωπα" τα τελευταία 24ωρα στον Παναθηναϊκό. Πάμε να τις "σταχυολογήσουμε". Πρώτα στην υπόθεση του Αντρές Τσάβες: Ο Αργεντινός επιθετικός, που είναι αδικαιολογήτως "απών" απ’ το μεσημέρι της Κυριακής, κάνοντας… κοπάνα για την πατρίδα του με "δικαιολογία" την πρόθεσή του να ζητήσει μία δεύτερη γνώμη για το "θέμα" του στο δικέφαλο, απ’ τον γιατρό της Μπόκα Τζούνιορς , άργησε κατά μισή μέρα να κάνει τις εξετάσεις. Κι αυτό, διότι οDr. Χόρχε Μπατίστα, απουσίαζε τη Δευτέρα (27/11), όντας με την ομάδα της Μπόκα στο Ροζάριο για τον αγώνα με την τοπική Ροζάριο Σεντράλ. Ο κύκλος των εξετάσεων που ήθελε να κάνει ο "Κομαντάντε", πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/11) και τα αποτελέσματά τους αναμένονται τα ξημερώματα (Ελλάδος) της Τετάρτης (29/11).

● Από εκεί και πέρα όμως κι ο Παναθηναϊκός περιμένει να μάθει απ’ τον βασικό μάνατζερ του Τσάβες, Φερνάντο Ιντάλγο, το πώς θα κινηθεί πλέον ο 25χρονος επιθετικός. Αν θα συνεχιστεί όλο αυτό το… ανέκδοτο ως προς τη συμπεριφορά του Αργεντινού (διότι το "ιατρικό" ήταν σε μεγάλο βαθμό η "πρόφαση" για να κάνει το ταξίδι στο Μπουένος Αϊρες) ή θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα. Ο Ιντάλγο πάντως, είναι έξω φρενών με τον Τσάβες απ’ την πρώτη στιγμή, του επισημαίνει διαρκώς πως όλο αυτό που έκανε ήταν μία τεράστια ανοησία και δείχνει μεγάλη διάθεση συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό κρατήστε το στην άκρη, διότι στο τέλος της ημέρας, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό…

● Στον Παναθηναϊκό πάντως έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τα… κουμάντα τους στο θέμα του "Κομαντάντε", ως προς το νομικό σκέλος. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της στήλης, απ’ το μεσημέρι της Τρίτης έχει σταλεί προς τον Τσάβες (μέσω του ατζέντη του), επίσημη κλήση σε απολογία. Κι από εκεί και πέρα ανάλογα με το πότε θα επιστρέψει θα κινηθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες. Εάν ο "Κομαντάντε" γυρίσει μέσα στα επόμενα 24ωρα, θα του επιβληθεί ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο και θα γίνει μία πολύ σοβαρή κουβέντα για το "αν" και υπό ποιος καθεστώς θα επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Εάν δεν ξεκαθαρίσουν μια και καλή κάποια πράγματα, με τις συμπεριφορές του Τσάβες και πολύ περισσότερο με το… κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή την… κοπάνα του, ο Ουζουνίδης δεν σκοπεύει να τον επαναφέρει.

● Αν τώρα ο "Κομαντάντε" δείξει σημάδια άρνησης για να επιστρέψει, τότε κι ο Παναθηναϊκός θα πάρει πολύ πιο σοβαρά μέτρα. Και θα προχωρήσει τις νομικές ενέργειες διακοπής συμβολαίου για ένα μήνα. Σ’ αυτή την περίπτωση, ουσιαστικά θα θέσει εαυτόν εκτός ομάδας και θα γίνει "ξένο σώμα", με τους "πράσινους" να κινούν τις διαδικασίες για να χωρίσουν τους δρόμους τους. Απ’ τη στάση του Τσάβες λοιπόν τα προσεχή 24ωρα θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα στη σχέση των δύο πλευρών…

● Στο μέτωπο των πιθανών προσφυγών, εφόσον δεν εξοφληθεί έως την Πέμπτη 30/11, η δόση του Οκτώβρη συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, πολλά θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη (29/11), καθώς αναμένεται η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου για το αν θα δώσει ένα ποσό 400-450.000 ευρώ. Προκειμένου μαζί με τις υπόλοιπες 150.000 ευρώ που έχουν βρεθεί από προεισπράξεις χορηγιών να πάνε στις δόσεις των παικτών. Το θέμα δεν λύνεται, αφού όπως έγραψε τοContra.grυπάρχει ακόμη ένα υπόλοιπο 700.000 ευρώ, ωστόσο ήταν μία κίνηση για να δείξει και η διοίκηση προς τους παίκτες πως κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Το απόγευμα της Τρίτης (28/11), είχε μία κουβέντα επ’ αυτού με τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας (Κουρμπέλη, Κουτρουμπή, Βιγιαφάνιες, Μολίνς) κι ο "άτυπος" τεχνικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, διακρίνοντας ένα αρκετά καλό κλίμα και θετική διάθεση απ’ τους περισσότερους παίκτες της ομάδας, για να βάλουν… πλάτη, απ’ τη στιγμή που θα εισπράξουν έστω τη μισή δόση. Παρασκευή… κοντή γιορτή, αν θα είναι όλοι "μπετόν".

● Πάμε λίγο στο θέμα του Τελάντερ. Διότι κι εκεί έχει πολύ… ζουμί και μία σειρά από εξαντλητικές διαπραγματεύσεις που φαίνεται πως αρχίζουν να καταλήγουν κάπου. Κι ο Παναθηναϊκός έστω και στο… παρά ένα (όπως έγινε και με τον Ταυλαρίδη) θα αποφύγει την τεράστια "ζημιά". Ο Δανός στόπερ της Ζυρίχης (πλέον) έχει κάνει εδώ και λίγες ημέρες καταγγελία κατά του Παναθηναϊκού, για μη καταβολή της 2δόσης απ’ το ποσό που του επιδικάστηκε μετά την (κερδισμένη) προσφυγή του. Οι "πράσινοι" έπρεπε να πληρώσουν τη δόση (ύψους 46.139 ευρώ) έως τις 6/11, δεν το έπραξαν (διότι το ταμείο ήταν… άδειο) και πλέον υπάρχει διπλός κίνδυνος, αφού εφόσον δικαιωθεί ο παίκτης στην προγραμματισμένη για την Τετάρτη (29/11, 3 μ.μ.) εκδίκαση της καταγγελίας του: Αφενός ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών κι αφετέρου θα πρέπει να καταβάλει προς τον παίκτη "cash" όλο το υπόλοιπο που έχει μείνει απ’ το οφειλόμενο ποσό (415.251 ευρώ), εντός 5 εργάσιμων ημερών για να μπορέσει να πάρει πίσω τους βαθμούς. Ειδάλλως το -3 θα μονιμοποιηθεί στον βαθμολογικό πίνακα.

● Το πρωί της Τρίτης (28/11), ο Διαμαντόπουλος επικοινώνησε με τον ίδιο τον Τελάντερ κι επιχείρησε να "μαλακώσει" λίγο τη στάση του. Του πρότεινε λοιπόν να "παγώσουν" οι πληρωμές έως τον Απρίλιο, διότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν χρήματα για να λάβει και να πληρωθεί τότε τις 123.820 ευρώ που αφορούν το υπόλοιπο "μερίδιο" των δεδουλευμένων του (170.000), απ’ το συνολικό ποσό που του είχε επιδικαστεί (ήταν 461.390 ευρώ, πριν πληρωθεί η πρώτη δόση). Κι από εκεί και πέρα είτε να πάρει άλλες 60.000 ευρώ απ’ τις 291.000 ευρώ που του είχαν επιδικαστεί για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, είτε να εξοφληθεί (με ένα μικρό "κούρεμα") αυτές τις υπόλοιπες 290.000 ευρώ, μέσα σε 36 μήνες.

● Ο Τελάντερ ζήτησε λίγες ώρες για να το σκεφτεί και να το συζητήσει με τον ατζέντη και τον δικηγόρο του. Λίγο μετά τις 5 μ.μ., απάντησε αρνητικά στη συγκεκριμένη πρόταση. Εχοντας ένα δικό του σκεπτικό για το "όχι". Ο Παναθηναϊκός ήθελε να πληρώσει τον Δανό στόπερ τον Απρίλιο, με εκχώρηση δικαιωμάτων επί της δεύτερης δόσης (ύψους 800.000 ευρώ) που θα καταβάλει η Αλ Αΐν προς το "τριφύλλι". Ο ίδιος εντούτοις, ανησύχησε πως εάν έμπαινε σ’ αυτή τη διαδικασία, υπήρχε κίνδυνος, εφόσον γίνουν κι άλλες εκχωρήσεις σε άλλους πιστωτές στο συγκεκριμένο ποσό, να μην μπορέσει να εισπράξει όλα τα δικά του χρήματα. Κι έτσι απάντησε αρνητικά…

● Ολο αυτό δημιούργησε μία αίσθηση πως η υπόθεση θα όδευε οριστικά προς εκδίκαση κι ο Παναθηναϊκός δεν θα γλίτωνε την "καμπάνα". Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε… αναδίπλωση κι απ’ τις δύο πλευρές. Οι "πράσινοι" πρότειναν να πληρωθεί την Τετάρτη (29/11) ο Τελάντερ 15.000 ευρώ έναντι της 2δόσης και τις υπόλοιπες 31.139 ευρώ την προσεχή Δευτέρα. Κι από εκεί και πέρα, να λάβει την 3δόση, αντί για 6/12 στις 20/12. Σ’ όλο αυτό ο Τελάντερ έδειξε μία πολύ πιο θετική διάθεση, ωστόσο δεν ήταν πολύ εύκολη η επικοινωνία μαζί του από ένα σημείο και μετά το απόγευμα, διότι είχε αποσυρθεί με την αποστολή της Ζυρίχης για τον αγώνα, με την Τουν. Θα περιμένει ωστόσο, κι αν δει μέχρι τις 2 μ.μ. της Τετάρτης (29/11) το έναντι ποσό της δόσης να μπαίνει στον λογαριασμό του, τότε θα τραβήξει πίσω την καταγγελία του και δεν θα πάει σε εκδίκαση…

News 24/7

24MEDIA NETWORK