Αστερόσκονη

Αστερόσκονη

Εννιά χρόνια περίμεναν οι Denver Nuggets για να πατήσουν το παρκέ στην έναρξη ενός αγώνα playoff. Πριν το τζάμπολ με την ομάδα της Minnesota, o σταρ και παρολίγο rookie της χρονιάς, Carmelo Anthony, σταμάτησε για λίγο και χαιρέτησε έναν καλό του φίλο. Έναν φίλο που στεκόταν ακριβώς πάνω από την πινακίδα με το σλόγκαν της ομάδας για τα playoffs: Believe (μτφ. πιστέψτε).

Ο Carmelo Anthony είναι 19 ετών με ύψος 2.03μ.και κατέχει ήδη τον τίτλο του star, ενώ ανεβαίνει γοργά τα σκαλιά προς αυτόν του superstar. Είναι αφροαμερικάνος, μιλάει συχνά στο τηλέφωνο με τον έτερο αστέρα και rookie of the year, Le Bron James, ενώ στον ελεύθερο χρόνο μπορεί και να ραπάρει με τον Jay-Z.
Ο φίλος του που δεν χάνει αγώνα, αν περνάει από το χέρι του, είναι 18 ετών, λευκός και παρακολουθεί τον κόσμο από το ύψος του ενάμισι μέτρου. Ο Nicholas Owens, φανατικός υποστηρικτής της ομάδας του Denver, πάσχει από μία ασθένεια που δεν αφήνει την σπονδυλική στήλη να αναπτυχθεί σωστά και έχει καθηλώσει το σώμα του σε αναπηρική καρέκλα. Έχει γίνει φίλος με πολλούς που έχουν περάσει από τους Nuggets, ο δεσμός όμως με τον Carmelo φαίνεται ισχυρότερος.

Όταν ο νεαρός παίκτης μετακόμισε πριν ένα χρόνο στο Denver, το πρώτο μέρος που επισκέφτηκε ήταν το Νοσοκομείο Παίδων της περιοχής. "Με διέλυσε το να βλέπω τόσα άρρωστα παιδιά. Δεν μπορούσα να το αντέξω και έπρεπε να φύγω". Πριν το κάνει όμως τον σύστησαν σε ένα παιδί με το οποίο είχαν μόνο 15 μήνες διαφορά.

"Θέλετε να ακούσετε ένα απίστευτο στατιστικό; Ο Nicholas έχει κάνει 30 εγχειρήσεις στη ζωή του. Αυτό είναι απίστευτο! Η ζωή μου δεν έχει υπάρξει πάντα εύκολη, αλλά δεν ήταν καν πρόβλημα μπροστά σ'αυτά που έχει περάσει αυτό το παιδί".

Από τότε ο νεαρός Carmelo έχει γίνει φίλος και αδερφός με τον συνομήλικό του. Όταν μια επιπλοκή ανάγκασε τον Nicholas να κάνει μια από τις πολλές επεμβάσεις του και να μείνει σε ένα νοσοκομείο για 52 ημέρες, ο Carmelo χωρίς θόρυβο, χωρίς τηλεόραση έδωσε 30000 δολάρια για να βοηθήσει τον φίλο του, δείχνοντας πώς οι νέοι γίνονται άντρες και πώς οι άντρες γίνονται πρότυπα και αστέρια. Ο Nicholas του το ανταπέδωσε όταν μετά το νοσοκομείο δεν πήγε σπίτι, δεν πήγε να γιορτάσει, πήγε κατευθείαν στο γήπεδο να ζητωκραυγάσει για τον φίλο του.

¨Πραγματικά δεν είχα επιλογή. Ο Nick είναι κάποιος για τον οποίο νοιάζομαι. Ήμουν σε μια κατάσταση στην οποία μπορούσα να τον βοηθήσω και η καρδιά μου έλεγε πως ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω."

Μετά την τελευταία επέμβαση ο Nicholas έπρεπε να "μεταφερθεί" σε μια καινούργια ηλεκτρονική καρέκλα 150 κιλών. Μια τέτοια καρέκλα δεν τη διπλώνεις απλά για να τη βάλεις στο πορτ-παγκάζ, χρειάζεται ένα ειδικό βαν με ανυψωτήρα. Κάτι τέτοιο θα κόστιζε περίπου 50 χιλιάδες δολάρια. Ο Carmelo ήταν εκεί για να δώσει την προκαταβολή, αναγκάζοντας των πατέρα του Nicholas να δηλώσει με χιούμορ: "Πιστεύω ότι ο Nicholas θα προτιμούσε μια ΒΜW, αλλά αυτό που έκανε ο Carmelo είναι καταπληκτικό. Μας ισοπέδωσε κυριολεκτικά."

Πηγή άρθρου: DenverPost, άρθρο του Mark Kiszla


Πολλοί, στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και εδώ, στην Ελλάδα, ψάχνουν να βρούν σε τηλεπαιχνίδια και εκκεντρικές συμεριφορές τι είναι αυτό που φτιάχνει τους star. Κάποιοι έχουν καταλήξει στην αγνώστου σύνθεσης "αστερόσκονη" που βρίσκεται πασπαλισμένη στο κεφάλι τους. Αλλά την σωστότερη απάντηση δίνουν παιδιά σαν τον Carmelo Anthony, τον Ronaldinho και άλλους πολλούς.
Star είναι αυτός που μέσα στο στίβο του φοράει μια στολή και είναι ο superman και έξω από αυτόν φοράει ένα χαμόγελο και είναι άνθρωπος.

Ποιος είναι:


Ο Carmelo Anthony γεννήθηκε στις 29 Μαϊου του 1984.
Έχει ύψος 2.03, ζυγίζει 100 κιλά και αγωνίζεται ως forward.
Επιλέχθηκε στο νο.3 των ντραφτ από τους Denver Nuggets το καλοκαίρι του 2003.
Το 2004 οδήγησε την ομάδα στα playoffs ύστερα από εννέα χρόνια.
Στην μέχρι τώρα σύντομη καριέρα του έχει μ.ο. 21 πόντων ανά παιχνίδι και αναμένεται να γίνει ένα από τα επόμενα μεγάλα ονόματα του NBA.







News 24/7

24MEDIA NETWORK