Αθλητικόν Τρελοκομείον "Η ΕΛΛΑΣ"

Αθλητικόν Τρελοκομείον "Η ΕΛΛΑΣ"
Θα' θελα να καταθέσω και εγώ τη δικιά μου άποψη για το ΑΘΛΗΤΙΚΟΝ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟΝ "Η ΕΛΛΑΣ". Πέρα από τα τετριμμένα και χιλιοειπωμένα που ακούμε καθημερινά από τα "επιτιθέμενα κατά κύματα τηλεπαράθυρα", υπάρχει η ουσία και το τυπικό της υπόθεσης. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να συγχέονται ποτέ και ιδιαίτερα από δικηγόρους ή δικαστές.

Ας ξεκινήσω από την ουσία. Οι στρατευμένοι οπαδοί των δύο ομάδων, γαλουχημένοι μέσα στην ασυδοσία, τον άκρατο φανατισμό και την οπαδική μισαλλαδοξία, συνηθισμένοι στην ατιμωρησία και στην "άνωθεν κάλυψη", τα έκαναν λαμπόγιαλο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κάποιος ποιοί ήταν αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που ανεξέλεγκτα κυκλοφορούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο σκορπώντας παντού τον όλεθρο και την καταστροφή. Η αστυνομία μάλλον απροετοίμαστη για τα γεγονότα, δεν μπόρεσε να ελέγξει την κατάσταση. Αυτό γιγάντωσε τους χουλιγκανισμούς και οδήγησε στην οριστική αναβολή του αγώνα.

Όλα τα παραπάνω άλλωστε περιγράφονται μέσες-άκρες και στο βαρύ κατηγορητήριο του αθλητικού δικαστή. Η κατάληξη του κατηγορητηρίου ωστόσο ξενίζει διότι οδηγείται σε κρίσεις και εκτιμήσεις που δεν τεκμηριώνονται (τυπικά) από πουθενά. Ας πάμε λοιπόν στο περιβόητο τυπικό της υπόθεσης.

1) Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι περιβόητοι 322 δεν κουνήθηκαν ρούπι και δεν συμμετείχαν καθόλου στα επεισόδια. Το 5% λοιπόν (Τσουκαλάδες και σία) ήταν Παναγίες !!!
2) Οι μόνοι φίλαθλοι που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ήταν φίλαθλοι που βρίσκονταν στο υπόλοιπο 95% των κερκίδων του γηπέδου, για το οποίο και είναι υπεύθυνη η ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΟΜΑΔΑ. Η ΠΑΕ Πανιώνιος και μόνο αυτή, είναι υπεύθυνη για τη διάθεση των εισιτηρίων αυτών και η αστυνομία με τους σεκιουριτάδες για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας του γηπέδου. Το πού και το πώς τα εισιτήρια φτάσανε σε άλλες πολιτείες, είναι ένα μείζων θέμα για το οποίο ο Πανιώνιος (επίσημος και ανεπίσημος) έχει τεράστιες ευθύνες.

Στο διά ταύτα τώρα:
Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν οπαδοί του Πανιωνίου ΦΕΡΟΝΤΑΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ και οπαδοί (μάλλον) του Ολυμπιακού ( τούτο όμως ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ αφού ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ). Τυπικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού, απομονωμένοι στη Θύρα 9 ήταν αμέτοχοι. Νομικά λοιπόν, δεν στοιχειωθετείται από πουθενά η εμπλοκή των οπαδών του Ολυμπιακού στην ματαίωση του αγώνα.
3) Ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, οι παρατηρητές και η αστυνομία δεν αναφέρουν ΠΟΥΘΕΝΑ ως αιτία της ματαίωσης του αγώνα, τους οπαδούς των δύο ομάδων. Παρατηρείται δε ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου για το κατά πόσον η αστυνομία εγγυήθηκε ή όχι την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού (πράγμα που δικαιώνει τον αγνό φίλαθλο Μπέο ως προς τις ευθύνες της αστυνομίας και μόνο).

Υπενθυμίζω εν ολίγοις ότι κάποιος καταδικάζεται μόνο όταν είναι ένοχος πέραν πάσης αμφιβολίας. Αμφιβολίες εδώ δυστυχώς υπάρχουν πολλές και τυπικά το κατηγορητήριο δεν μπορεί να στηριχτεί πουθενά ως προς την συνυπευθυνότητα των ομάδων. Απορώ λοιπόν με τις κορώνες που εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά, χωρίς κανείς να βλέπει με ρεαλισμό τη νομική και όχι την ηθική σκοπιά των γεγονότων.
Το αν είναι σωστό ή όχι να τιμωρηθούν οι δύο ομάδες (προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να τιμωρηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τη νοοτροπία και τον χουλιγκανισμό που έχουν εκθρέψει) δεν έχει καμία σχέση με το ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ στο οποίο στηρίζεται το κατηγορητήριο.

Υ.Γ. Στην υποτιθέμενη περίπτωση που οι ομάδες τιμωρηθούν με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών, υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένα κρεσέντο προβοκάτσιας ένθεν κακείθεν. Σκεφθείτε ας πούμε το ενδεχόμενο στο ματς Πανιώνιος-ΠΑΟ να προμηθευτούν στην αμαρτωλή θύρα 7 εισιτήρια Ολυμπιακοί, να μπουν μέσα χωρίς διακριτικά και να πλακωθούνε πάλι (παλιά μου τέχνη κόσκινο) με τους φιλάθλους του Πανιωνίου στις διπλανές κερκίδες, οδηγώντας σε αναβολή/διακοπή του αγώνα. Σύμφωνα με το δεδικασμένο που θα υπάρχει, ο ΠΑΟ θα τιμωρηθεί χωρίς να ' χει πάρει μυρωδιά για το τι στην πραγματικότητα έχει συμβεί...Έτσι οι στρατοί θα αποθρασυνθούν ακόμα περισσότερο και η βαθμολογία του πρωταθλήματος μάλλον θα αντιπροσωπεύει τους στρατιωτικούς ελιγμούς των οπαδών και λιγότερο την αγωνιστική αξία των ομάδων...

Λάκης Καρύλης,
φίλαθλος του Ολυμπιακού

News 24/7

24MEDIA NETWORK