Αθλητικός Πολιτισμός

Αθλητικός Πολιτισμός

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια αλλαγή, κυρίως στα πολιτικά πράγματα. Μια αλλαγή που πάνω απο όλα είναι πολιτισμένη, ανθρώπινη. Ελπίζω αυτή η αλλαγή να επηρρεάσει και την κοινωνία γενικότερα και επιτέλους να επικρατήσει η λογική και η σύνεση ανάμεσα στους ανθρώπους, ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας.

Μια αλλαγή νοοτροπίας που ελπίζω να επικρατήσει και στον αθλητισμό και κυρίως στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου παρατηρείται το φαινόμενο του τυφλού φανατισμόυ. Με λύπη πληροφορήθηκα την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και παλιού προπονητή των πρασίνων, Γιάννη Κυράστα. Μια είδηση που μου προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη, όχι μόνο σε εμένα αλλά, κατά τη γνώμη μου, σε όλο το φίλαθλο κόσμο.

Δεδομένου οτι ο Γιάννης Κυράστας υπηρέτησε τις δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδος, θα θεωρούσα ύψιστο δείγμα πολιτισμού το προσεχές ντέρμπυ μεταξύ των δύο ομάδων, να αφιερωθεί στον Γιάννη Κυράστα. Τα έσοδα του αγώνα να διατεθούν για την προσπάθεια βελτίωσης της υγείας του.

Επίσης, θα ήταν μια ωραία εικόνα να υπήρχαν φίλαθλοι και απο τις δύο ομάδες, οι οποίοι να επευφημούσαν και τον Γιάννη Κυράστα μαζί με τις ομάδες τους. Πολλοί θα θεωρήσουν απίστευτη μια τέτοια πρόταση, όμως γνώμη μου είναι οτι αν θέλουν οι παράγοντες των δύο ομάδων και όχι μόνο, να γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε οτι πάνω απο όλα είμαστε άνθρωποι και πάνω απο όλα μετράει η υγεία μας. Τα πρωταθλήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ίσως και σε τρίτη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK