Αυτοί είναι οι νέοι "Πέδρο Κόντε" της Ισπανίας

Εάν ο Πέδρο Κόντε σας έχει εντυπωσιάσει με την αποτελεσματικότητα του στην Super League Σουρωτή, τότε πρέπει να... γνωρίσετε αυτούς τους δυο συμπατριώτες του επιθετικούς, που σκοράρουν κατά ριπάς στην Ισπανία (VIDEO).

Αυτοί είναι οι νέοι "Πέδρο Κόντε" της Ισπανίας

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν περάσει αρκετοί "τίμιοι" ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Ισπανία. Και όταν λέμε "τίμιοι", εννοούμε πως για τα χρήματα που κόστισαν προσέφεραν, αναλογικά πάντα, περισσότερα στον αγωνιστικό χώρο.

Αποκορύφωμα το πρόσωπο της τελευταίας σεζόν στην Super League Σουρωτή και αναφερόμαστε στον Πέδρο Κόντε. Ο 29χρονος επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 ως ελεύθερος από την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας και πλέον αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα για κάποιους είναι ήδη "καπαρωμένος" από μεγάλη ομάδα της λίγκας, που θα πληρώσει τη ρήτρα του με τον ΠΑΣ που υπολογίζεται μεταξύ 800-900.000€. Τα χρήματα μοιάζουν ελάχιστα τώρα που... κεντάει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κόντε βέβαια δεν είναι ο μοναδικός επιθετικός της τρίτης κατηγορίας στην Ισπανία που βγάζει... μάτια. Το Contra.gr εντόπισε δυο ακόμα περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει.

ΓΚΟΛΤΖΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΑΚΙΑΣ

Πρώτος στη λίστα μας ο Διονίσιο Βιγιάλμπα (ή αλλιώς Διόνι). Είναι γυρολόγος στην πατρίδα του, αφού στα 28 έχει αλλάξει 10 διαφορετικές ομάδες! Τις τελευταίες δυόμιση σεζόν, ωστόσο, ο Βιγιάλμπα είναι σταθερά στους πρώτους σκόρερ της τρίτης κατηγορίας στην Ισπανία.

Μοναδικό ελάττωμα πως παίρνει πολλές κίτρινες κάρτες. Μία ανά δυο παιχνίδια σχεδόν!

Ας δούμε τα στατιστικά του:

Σεζόν 2015-16: 35 ματς, 13 γκολ με Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Σεζόν 2016-17: 35 ματς, 24 γκολ, 1 ασίστ με Φουενλαμπράδα.

Σεζόν 2017-18: 24 ματς, 17 γκολ με Φουενλαμπράδα.

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς, το κοντέρ γράφει 54 γκολ και... συνεχίζει καθώς η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη!

ΨΗΛΟΣ ΚΑΙ ΚΙΛΕΡ

Πάμε και στη δεύτερη περίπτωση με τον Ενρίκ Γκαγιέχο. Ο 31χρονος άσος έχει κάνει το ξεπέταγμα του τα τελευταία 3-4 χρόνια, αφού πριν αγωνιζόταν σε μικρότερες κατηγορίες. Εδώ και δυόμιση σεζόν όμως, είναι πάντα ψηλά στην κορυφή των σκόρερ της τρίτης εθνικής.

Ας δούμε και τα δικά του στατιστικά:

Σεζόν 2015-16: 31 ματς, 8 γκολ με Κορνέγια.

Σεζόν 2016-17: 35 ματς, 16 γκολ με Κορνέγια.

Σεζόν 2017-18: 19 ματς, 18 γκολ με Κορνέγια και Εξτρεμαδούρα.

Με 42 γκολ και τη σεζόν να... τρέχει ακόμα, μόνο κακή περίπτωση δεν τον λες. Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν τόσο ο Γκαγιέχο όσο και ο Βιγιάλμπα θα βγουν "Κόντε". Το μόνο σίγουρο είναι πως στις μικρές κατηγορίες στην Ισπανία υπάρχει μπόλικο ταλέντο και ευκαιρίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK