Αυτός είναι ο Τούρκος του Άρη

Τανιέλ Γιλμάζ, ο άνθρωπος που έρχεται να "σώσει" τον Άρη. Η οικογένεια, οι σπουδές, τα μίντια, ο Κεμάλ και ο... εκατομμυριούχος. Το προφίλ του νέου παράγοντα των "κιτρίνων".

Αυτός είναι ο Τούρκος του Άρη

Μεσολάβησαν σχεδόν 40 ημέρες απ' όταν πρωτοκυκλοφόρησε στους... δρόμους της Θεσσαλονίκης το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για τον μπασκετικό Άρη και το Σάββατο υπήρξε η πρώτη, χειροπιαστή, εξέλιξη. Εξέλιξη που αποτυπώθηκε στη φράση "ο Tanyel Yilmaz θα αποτελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., με τον τίτλο του Vice President Business Communication".

Ποιος όμως είναι ο Τανιέλ Γιλμάζ; Ο άνθρωπος που δεν θα έχει μονάχα διακοσμητικό ρόλο στη διοίκηση των "κίτρινων", αλλά θα ορίζει τη δημόσια εικόνα της εταιρίας προκειμένου να προσελκύονται χορηγοί και διαφημίσεις;

Πέρα από παντρεμένος για 15 χρόνια (από το 2000), πατέρας, φαν της Γαλατάσαραϊ και κεμαλικών πεποιθήσεων πολίτης - οι photo profile που έχει στο facebook τον "προδίδουν", ουρανοκατέβατος δεν είναι. Πρόκειται για τον πρόεδρο (από τον Σεπτέμβριο του 2009) της "212 PR", εταιρίας που διαχειρίζεται ακριβώς αυτό το κομμάτι. Τις δημόσιες σχέσεις και το προφίλ τρίτων.

Την εμπειρία του, αφού σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Άγκυρα, την απέκτησε μέσα από την πολυετή ενασχόλησή του και την τριβή με τα μίντια, ως υψηλόβαθμο στέλεχος στη "Medya Takip Merkezi" και στην "Greenactive PR". Υπήρξε επίσης λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ ως επικεφαλής οργάνωσε ομάδες για διάφορες δραστηριότητες.

Πρόκειται δηλαδή για άνθρωπο που είναι "μέσα σ' όλα", θέλει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, δεν φοβάται να ρισκάρει, ούτε να δοκιμάσει νέα πράγματα. Στον Άρη των προβλημάτων το έδαφος μοιάζει πρόσφορο και ίσως γίνει μια πόρτα προς την ελληνική αγορά. Το ότι από τ' αγαπημένα τηλεοπτικά προγράμματα είναι το "ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχους" δεν είναι, προφανώς, τυχαίο...

Η αρχή γίνεται με το μπασκετικό τμήμα. Ποιος ξέρει όμως τι θ' ακολουθήσει. Διότι το Σάββατο ήταν στο "Βικελίδης" για το ποδοσφαιρικό ματς με την Παναχαϊκή - φέρνοντας γούρι (2-1 με ανατροπή) και φωτογραφήθηκε με φόντο το έμβλημα του θεού του πολέμου.

Γ.Ζ