Χερόνιμο Μπαράλες: Ο καλύτερος επιθετικός που 'σνομπάρουν' οι μεγάλοι

Ο Χερόνιμο Μπαράλες μοιάζει ότι ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο για να παίζει στον Αστέρα. Με 42 γκολ στη Super League Interwetten με τους Αρκάδες και άλλα 9 με Λαμία (αρχισκόρερ και των δύο στην κατηγορία), γιατί κανείς 'μεγάλος' δεν του έδωσε την ευκαιρία;

Ο Χερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020
Ο Χερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης' | Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Νικολά Ντικουμέ, Γκρεγκ Μπρούστερ, Ρόναλντ Γκόμεζ. Ποδοσφαιριστές που δεν τους είδαμε στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της Α' Εθνικής, δεν έκαναν πρωταθληματική καριέρα στην Ελλάδα, αλλά φρόντισαν να αφήσουν το στίγμα τους και συνάμα να γράψουν τη δική τους ιστορία στους συλλόγους όπου αγωνίστηκαν. Ήρωες βγαλμένοι από τις ποδοσφαιρικές Κυριακές, σε ένα παρελθόν που θυμίζει πλέον ασπρόμαυρη ελληνική ταινία.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο Χερόνιμο Μπαράλες. Γεννημένος λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες, στην Αντρόγκε, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και σε μία περιοχή όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, ο 33χρονος ποδοσφαιριστής του Αστέρα βρέθηκε με μία μπάλα ποδοσφαίρου στα πόδια, όπως κάθε μικρό παιδί, κάνοντας όνειρα για το μέλλον. Η σωματοδομή του, βέβαια, ήταν τέτοια που του άνοιγε κι άλλες επιλογές. Θυμίζοντας κάτι από Αντριάνο, ο Μπαράλες είχε το σώμα για να κερδίζει μάχες στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο ράγκμπι, ένα πιο σκληρό άθλημα, όπου η δύναμη έχει μεγάλο ρόλο.

Ανοίγει η παρένθεση: την περασμένη Κυριακή, ο επιθετικός του Αστέρα έκρινε τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ με μία φάση που σήκωσε τα δικαιολογημένα παράπονα της κρητικής ομάδας, αλλά και την αμφιλεγόμενη ανάλυση από πλευράς Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Σε αυτήν τη φάση, ο Μπαράλες με τον αμυντικό του ΟΦΗ Βαχίντ Σελίμοβιτς μονομάχησαν για το ποιος θα πάρει καλύτερη θέση σε εκτέλεση κόρνερ και αυτή η στιγμή είναι το χαρακτηριστικό του Αργεντινού επιθετικού. Αντέχει, δεν πέφτει, αλλά ταυτόχρονα, ως γνήσιος Αργεντινός, όταν χρειαστεί θα κάνει ό,τι πρέπει για να εκβιάσει το σφύριγμα. Κλείνει η παρένθεση.

Από το ράγκμπι πήγε ξανά στο ποδόσφαιρο, γιατί αυτή ήταν η μεγάλη αγάπη του. Μπάνφιλντ, μία σειρά από δανεισμούς, στην Ουνιόν, στην Ουρακάν και στον Αστέρα Τρίπολης, που έχει μακρά παράδοση στους Αργεντινούς. Το 2013 'μετακομίζει' στην Ευρώπη και στη μελαγχολική αρκαδική πόλη για να κάνει το βήμα μέχρι το επόμενο, το μεγαλύτερο. Στα δύο χρόνια στην Ελλάδα, έπειτα από 25 γκολ σε 64 συμμετοχές και μία πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ, η Σίβασπορ στην Τουρκία ήταν ο επόμενος σταθμός και η ομάδα που έφερε στον Αστέρα ένα ποσό της τάξεως του 1.500.000 ευρώ. Μία περίπτωση value for money, η οποία όμως δεν ξεχάστηκε.

Ο Μπαράλες μοιάζει ότι ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο για να παίζει στον Αστέρα. Κάτι σαν την περίπτωση Μπρούστερ, δεν υπάρχει άλλη ομάδα εκτός από τον Ιωνικό. Το ποδοσφαιρικό dna. Χρειάστηκαν μόλις 3 χρόνια για να επιστρέψει στη βάση του, αφού πρώτα έκανε μία ενδιάμεση στάση στη Λαμία. Το 2018, η ομάδα της Φθιώτιδας παίζει Super League και θέλει ένα βαρύ πυροβολικό μπροστά, με τον Αργεντινό να φαντάζει ως η ιδανική λύση. Μάλιστα, το ότι κατέληξε στη Λαμία χαρακτηρίστηκε έκπληξη, βάσει των δυνατοτήτων του και της προηγούμενης, εν Ελλάδι, καριέρας. Αλλά είπαμε, η καρδιά σε γυρίζει εκεί που αγαπάς.

Την περσινή σεζόν, ο θηριώδης φορ φοράει ξανά τα κιτρινομπλέ του Αστέρα, τελειώνει τη χρονιά με 11 γκολ σε 26 αγώνες και βρίσκει ξανά τον ποδοσφαιρικό εαυτό του. Η αρκαδική ομάδα δεν καταφέρνει να μπει στα πλέι οφ, αλλά σώζεται εύκολα και βάζει πλώρη για την επόμενη χρονιά, την εφετινή. Την τρέχουσα σεζόν, ο Μπαράλες 'πυροβολάει' από νωρίς και θέτει υποψηφιότητα για τις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ της Super League Interwetten στο τέλος της χρονιάς. Τέσσερα γκολ σε 5 αγώνες στο πρωτάθλημα, με τον Αστέρα να δείχνει μεταμορφωμένος και συνάμα αποφασισμένος να αφήσει πίσω την περσινή αποτυχημένη σεζόν.

Όσον αφορά στον Μπαράλες, έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι υπάρχει πλέον ρίζα και στην Τρίπολη, είναι ο 'Γκαμπριέλ Μπατιστούτα' της πόλης και απολαμβάνει τον απόλυτο σεβασμό του κόσμου. Σε τέτοιο σημείο που 'αγιοποιήθηκε' όταν τερμάτισε 1ος σκόρερ με τον Αστέρα τη σεζόν 2014-2015: "Ένα βράδυ ήμουν σε ένα εστιατόριο και με πλησίασε ένας άνδρας με μια κάρτα αγίου. Και μου έδειξε έναν άγιο με το δικό μου πρόσωπο! Μου είπε πως έχει μια καφετέρια όπου βλέπει τα παιχνίδια του Αστέρα και ανάβει κεριά στον Άγιο Ιερώνυμο"!

Από τον Μπαράλες της πρώτης χρονιάς με τον Αστέρα έως τον εφετινό μεσολάβησε η ποδοσφαιρική ωρίμανση, οι εμπειρίες, αλλά κι η δοκιμή σε κάτι παραπάνω. Ο 33χρονος Αργεντινός δεν έχει ποδοσφαιρικά απωθημένα, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να απολαμβάνει αυτό που αγαπά, να ζει ήσυχα με την οικογένειά του και να δικαιώνει πρωτίστως τον εαυτό του για τις επιλογές του. Εξάλλου, ήδη έχει κερδίσει μία θέση στο πάνθεον των ξένων που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο και άφησαν τη σφραγίδα τους χωρίς να παίξουν στους λεγόμενους 'μεγάλους'. Και αυτό είναι μεγαλύτερο κατόρθωμα από κάθε τίτλο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK