Χιονάνθρωποι στο φούρνο

Χιονάνθρωποι στο φούρνο

O prisoner ταξίδεψε με στόχο να ανυψώσει την ψυχολογία του, επέστρεψε για να ευχηθεί και να προκαλέσει και παραθέτει ορισμένες σημειώσεις του από την επικαιρότητα.

Guest List:

Η έκπληξη του έθνους απέναντι στην αποκάλυψη για καθοδηγούμενες πένες έμοιαζε ανύπαρκτη. H 4η εξουσία βασίζεται στην αργομισθία, αναπνέει για δήθεν ηθικά ασυμβίβαστα και γελάει όταν θυμάται την επαγγελματική της ανέλιξη. Με άξονα το ψεύδος και την παραπληροφόρηση, η 4η εξουσία δημιούργησε ένα σενάριο παράλληλης πραγματικότητας μέσα στο οποίο αιωρείται η κοινή γνώμη . Από τις διαμάχες Κουρή, Αλαφούζου με τα συνδικαλιστικά όργανα των δημοσιογράφων που γέμισαν με λάσπη την ατμόσφαιρα μέχρι τους στρατούς δημοσίων σχέσεων και τις ειδικές δυνάμεις προπαγάνδας, η 4η εξουσία σας στέλνει χαιρετίσματα.


Co(m)pany of the year:

O επιχειρηματικός γάμος Procter-Gillette δεν είναι ικανός να θορυβήσει ούτε στο ελάχιστο την εταιρεία-φετίχ του ελληνικού λαού. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές τριπλασίασαν τις ζημιές τους το 2004 ενώ εκκρεμούν διεκδικήσεις αποζημιώσεων 58 εκ.ευρώ από πρώην εργαζόμενους. Οι εκκρεμότητες αυτές αλλά και άλλες υποχρεώσεις που ξεπερνούν το 10 εκ.ευρώ δεν εμφανίζονται στον ισολογισμό των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμα ελεγχθεί φορολογικά.


Δεν είναι άδικο να χαρίζονται χρέη δισεκατομμυρίων στις ΠΑΕ όταν οι πολίτες σύρονται στα δικαστήρια και φυλακίζονται ακόμα και για ένα μικρό χρέος προς τα ασφαλιστικά ταμεία;

Απάντηση: Δεν έχετε δίκιο. Ο Νόμος που θεσπίσαμε δεν χαρίζει τα χρέη που δημιουργήθηκαν.Αντίθετα, διαφυλάσσει τα συμφέροντα του Δημοσίου και δεν επιτρέπει πλέον την εμφάνιση αεριτζήδων στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Συνέντευξη κ.Ορφανού στον Δ.Καπράνο, Καθημερινή της Κυριακής, 30/1/05

Piece of cake:

Η κατάντια του δημόσιου βίου μας δεν φαίνεται μόνο όταν ομάδες ασυνείδητων πολιτών κλείνουν με οδοφράγματα τους δρόμους ή διαλύουν αθλητικές συναντήσεις, αλλά όταν και εμείς συναινούμε με την σιωπή μας στον ευτελισμό τον θεσμών μας. Η μεγαλομανία των πολιτικών ζητάει μετά τους Ολυμπιακούς και το Euro 2012, ενώ τα οικονομικά μας δεν φτάνουν ούτε για το Κύπελλο Ελλάδας, τα κόμματα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό, τις ομάδες σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης ψηφοφόρων και τις ομοσπονδίες σαν φερέφωνα προπαγάνδας. Ο κατακερματισμός της ομοσπονδίας παγοδρομιών σε πέντε κομμάτια με σκοπό την παρθενογέννεση ψήφων ολοκληρώθηκε, δημιουργώντας άλλη μία παγκόσμια κωμικοτραγική πατέντα.


Ο σοφός τοίχος σχολιάζει την αφόρητη ικανότητα διαστρέβλωσης της πραγματικότητας δανειζόμενος την γιαπωνέζικη σοφία: "Δικηγόροι, Ζωγράφοι και Δημοσιογράφοι : Oι μοναδικοί άνθρωποι που μπορούν να κάνουν το άσπρο μαύρο."

News 24/7

24MEDIA NETWORK