Χουάν Νούνιεθ: Ο 'επόμενος Ντόντσιτς' της Ρεάλ μελετάει Σπανούλη και Τεόντοσιτς

Το νέο 'φιντάνι' της Ρεάλ Μαδρίτης, ο 15ος παίκτης των ακαδημιών που έπαιξε στην πρώτη ομάδα επί Πάμπλο Λάσο, λέγεται Χουάν Νούνιεθ. Είναι 16 χρόνων, άλλου τύπου παίκτης από τον Ντόντσιτς, τον συγκρίνουν με τους Ρούμπιο και Ροντρίγκεθ, ενώ εκείνος μελετάει τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς.

Ο Χουάν Νούνιεθ είναι ο 15ος από τους 55 που έχει δοκιμάσει ο Πάμπλο Λάσο από τις ακαδημίες της Ρεάλ και έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Τον συγκρίνουν με τους Ρούμπιο και Ροντρίγκεθ.
Ο Χουάν Νούνιεθ είναι ο 15ος από τους 55 που έχει δοκιμάσει ο Πάμπλο Λάσο από τις ακαδημίες της Ρεάλ και έπαιξαν στην πρώτη ομάδα. Τον συγκρίνουν με τους Ρούμπιο και Ροντρίγκεθ. EUROLEAGUE.NET

Δυσκολεύτηκε η Ρεάλ στο restart της ACB που γίνεται υπό μορφή τουρνουά στη Βαλένθια. Το Final Phase περιλαμβάνει 14 μέρες και τις δώδεκα καλύτερες ομάδες, όπως είχαν προκύψει έως το lockdown, χωρισμένες σε δυο ομίλους με το σύστημα που προκύπτουν τα ζευγάρια των playoffs. Στο πρώτο ανήκουν οι Mπιλμπάο-Μπανταλόνα, Μάλαγα-Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια-Τενερίφη (στα δίνω, σε σημερινά ματς) και στο δεύτερο οι Ρεάλ, Ανδόρα, Σαραγόσα, Βαλένθια και Μπουργκός. Οι δυο καλύτεροι κάθε γκρουπ θα συνθέσουν τα ημιτελικά, που θα αρχίσουν στις 28/6.

Πριν πάμε στη Ρεάλ, δες πώς έγινε η παρουσίαση των παικτών. Πριν το τζάμπολ υπάρχει σιωπή για ένα λεπτό, στη μνήμη των θυμάτων του Covid-19.

Η ομάδα που θα συνεχίσει στην Euroleague της νέας σεζόν με τη σύνθεση που εμφάνισε και στη φετινή χρονιά (δεν έχει να κάνει κάποια κίνηση) νίκησε 91-73 τη Γκραν Κανάρια. Οι παίκτες του Λάσο είχαν 14/28 δίποντα, 15/30 τρίποντα, 18/23 βολές, με τους Κάρολ (19π., 7/9 σουτ), Γιουλ (19π., 7/10 σουτ), Ράντολφ (11π.) και Λαπροβίτολα (11π.) να τελειώνουν διψήφιοι. Η Γκραν Κανάρια είχε 45% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα, με τον Γιάννη Μπουρούση να παίζει για 15.40 και να μετράει 6 πόντους (3/5 δίποντα, 1/1 βολή) και 3 ριμπάουντ.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο αυτού του ματς ήταν η παράλληλη παρουσία του 40χρονου αρχηγού, Φελίπε Ρέγιες με τον 16χρονο Χουάν Νούνιεθ στο παρκέ.

Συνεπής στη συνήθεια που 'χει η Ρεάλ να βρίσκει το ταλέντο και να το εξελίσσει (χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Νίκολα Μίροτιτς, Σέρχιο Γιουλ, Λούκα Ντόντσιτς, Oυίλι Χερναγκομέζ, Ουσμάν Γκαρούμπα -μεταξύ πάρα πολλών άλλων), εμφάνισε για πρώτη φορά στην ανδρική ομάδα τον MVP του τελευταίου ANGT (Adidas Next Generation Tournament), που έγινε στο Μόναχο, τον περασμένο Γενάρη. Εκεί πήγε με την U18. Τον περασμένο Ιούνιο 'έκλεισε' τα 16.

Ο Juan Núñez García το 15ο μέλος των ακαδημιών των 'μερένγκες' που παίζει στην πρώτη ομάδα, επί των ημερών του Πάμπλο Λάσο -μέτρα από το 2011. Συνολικά έχει δοκιμάσει 55.

Για την παρουσία του στο Final Phase μπορεί να ευχαριστεί τον Σάλαχ Μεζρί, ο οποίος δεν κατάφερε να ταξιδέψει με την παρέα του, λόγω διαφόρων θεμάτων “που δεν τον αφήνουν να προπονηθεί” όπως είπε ο Λάσο. Πρόσθεσε πως ο 16χρονος “ήταν μαζί μας και στην προετοιμασία και μπορεί να βοηθήσει”. Δεν είπε πως αυτό το παιδί το δουλεύουν στη Μαδρίτη για να σταθεί στην ευρωπαϊκή σκηνή ως πόιντ γκαρντ. Ή ότι είναι ήδη γνωστό στις ΗΠΑ, μετά τις εμφανίσεις του στο U16 Eurobasket που διεξήχθη τον Αύγουστο του 2019 στην Ιταλία, με την Ισπανία να κατακτά την πρώτη θέση.

Έμαθα πάρα πολλά από αυτό το τουρνουά, γιατί έπαιζα εναντίον ψηλότερων και πιο μεγαλόσωμων παικτών. Διαπίστωσα ποιες είναι οι αδυναμίες μου και δούλεψα πάνω σε αυτές" ήταν το σχόλιο του. Δεν θα σου πω τι έκανε -ήταν στην καλύτερη πεντάδα, μαζί με τον Ρουμπέν Ντομίνγκεζ που ήταν και ο MVP-. Θα σου πω ότι τον προσέγγισε το ESPN, όπου είπε πως αυτός χάντμπολ ήθελε να παίξει και με αυτό ασχολήθηκε ως παιδί, έως ότου οι γονείς του του πρότειναν να δοκιμάσει και το μπάσκετ -σπορ με το οποίο είχαν ασχοληθεί και οι ίδιοι. Και πού θα πήγαινε (έχει γεννηθεί σε προάστιο της Μαδρίτης); Παραδέχθηκε ότι “δεν μου άρεσε το μπάσκετ, έως ότου πάω στη Ρεάλ”. Αυτό έγινε όταν ήταν 11 και ενώ είχε περάσει μια σεζόν στην Alcorcón Basket. Σε τέσσερα χρόνια πήγε από τα παιδικά στην U18.

Δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα και τις συγκρίσεις με τον Ρίκι Ρούμπιο και τον Σέρχιο Ροντρίγκεζ (όταν αυτοί οι δύο ήταν 16, έτσι;), με τους παλαιότερους να 'χουν δει στοιχεία αυτών των παικτών στον Νούνιεζ, γιατί δεν θέλει να αγχώνεται. “Πάντα υπάρχει πίεση στη Ρεάλ. Το θέμα είναι πώς τη διαχειρίζεσαι. Αν σκέφτεσαι πως η δουλειά είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρεις, όλα γίνονται πιο εύκολα” έχει δηλώσει.

Ομολογεί ωστόσο, πως μελετά κάποιον άλλον, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: τον Μίλος Τεόντοσιτς, για το θράσος του. Μελετά και τον Βασίλη Σπανούλη 'αν και το παιχνίδι τους δεν έχει πολλά κοινά', σημειώνει η AS. Εκείνος έχει πει ότι "αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διασκεδάζω όταν παίζω. Δεν βάζω όρια στον εαυτό μου".

Ο τρόπος που βλέπει γήπεδο, η ικανότητα να δημιουργεί και να διευθύνει το παιχνίδι, η πάσα και η αυτοπεποίθηση που 'χει τον έχουν βοηθήσει να μπει στα κορυφαία prospects της Ευρώπης, στη θέση του. “Ξέρει να χειρίζεται την μπάλα και έχει στο οπλοστάσιο του όλους τους τρόπους του τελειώματος. Είναι ενστικτώδης αμυντικός, με καλά χέρια και πόδια. Χρειάζεται δουλειά στο περιφερειακό σουτ, αλλά έχει την πρώτη ύλη για να τη δουλέψει και να επιλεγεί στον πρώτο γύρο του 2023 NBA Draft”, είναι η εκτίμηση του ESPN.

Θα σε αφήσω με τα highlights της επιστροφής των 'μερένγκες' στα γήπεδα, για να τελειώσουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK